Hoşgeldin Ey Kutlu Doğum Haftamız




Evimiz süslendi , içimiz şenlendi başlasın artık Yağız'ımın doğum günü haftası.Özene bezene aldım , aynı sevinç ile hiç üşenmeden bu saate kadar süsledim ve aynı heyecan ile resimlerini çektim ve bloğa koydum.Bir anne daha ne ister ,kuzusuna güzel bir doğum günü parisinden başka.Bende klasik bir anne olduğum için evi parti evine dönüştürdüm.
Salonumda parti var ,süsü maskesi olmayan giremez.Kutlu mutlu doğumumuz nedeniyle perşembe akşamı başlayacak olan kutlamalarımız cumartesi gecesi son bulacaktır...Tüm sevenlerimizi bekliyoruz ama henüz davetiyeleri yazamadım.Oğluma bu yıl davetiye de aldım...En kısa sürede yazılıp , dağıtılacaktır.Dedesi , babaannesi ,amcası halası alınmasın ,davet edilmediler diye, özene bezene yazacağız davetiyelerimizi ve konuklarımızı alacağız partimize...
Gelelim süslerimize , çılgın anneyim ya üşenmedim gittim Eminönüne , Kurukahveci Mehmet efendinin sokağında mevcut olan dükkanları tek tek dolaştım.Geçen yıl ki tecrübelerim doğrultusunda keyifli bir alışveriş yaptım...

Oğulcuğuma partisinde şans getirmesi babında bir adet uğurböceği aldım , benim dünyamı aydınlatan bir galaksi olduğundan dolayı koccaman bir yıldız aldım.Evimiz kuzeye baktığından Şimal yıldızı koydum oğluşumun parti yıldızını...Eh doğum günü olurda kızlı erkekli simli mimli elleri pastalı sarkacımız eksik olur mu ? Olmaz tabiki ; bayıldım gördüğümde ve ilk onu aldım hatta.Ellerinde pasta tutan bıcırıklar.Yağız yarın uyandığında sevinç çığlıkları atacak ve heyecanla " annii, nellllll, anniii, anniiii" diye bağıracak bana.Sabahı iple çekiyorum.Uyansa da yüzündeki şaşkınlığı görsem.Çok keyifli olacak çok.Aldı beni bir sevinç.Evett nerde kalmıştım , keçeden yapılmış papatyalar ,çok cicilerdi onlarıda aldım.Yukarıdan aşağıya sallınan papatyalar hemde sarı sarı papatyalar.Her doğum günü partisinin vazgeçilmezi olan happy birthday afişimizi de aldık mı tamam oldu..Asılmalık kısıma , aldığım rengarenk kedi merdivenlerini de unutmamak lazım.Beni aldı ilkokul yıllarıma götürdü kedi merdivenleri.her 23 nisan da biz yapardık o cici merdivenleri.Neşeyla süslerdik sınıfımızı.Aynı kedi merdivenleri yine içimi prıpır yaptı ,süslenen sınıfım değil evimdi hemde iki yaşındaki galaksim için merdiven olacaklardı bu sefer.Coşkum yerinde merdivenlerin basamaklarını teker teker çıkaraktan ulaşırım evimin en parlak yıldızına...Ne güzel sevgisin sen , ey evlat ! Nasıl başka bir duygusun annelik , bana ne yaptırıyorsun sevinçle , masumiyetle ben bile inanamıyorum kendime...Bildiğim ve inandığım tek şey 10 şubatta dünyamı aydınlatan güneşim doğdu ve ben o güneş uğruna ne partiler veririm ne süsler alırım ne pastalar yaptırırım allah bilir.
Kuzuma methiyelerimi de düzdükten sonra gelelim masamızın güzelliklerine.Tam çocuklara göre renkli renkli masa örtüsü yanında happy birthday peçeteleri ve bardakları aldım elbette.Evet aldım , kuzuma masa örüsüde aldım , bardak da aldım ,peçetede aldım.Diyenler desin " görmemişin oğlu olmuş tutmuş .... koparmış " umurumda bile değil.Kızım olsaydı aynısını kızım içinde yapardım , acaba kızıma yaptığımda neler derlerdi çok merak ettim ,şimdi !! Asıl bombamı sona saklıyorum , parti maskelerimiz var , çılgınca eğlenirken tanınmamak isteyen konuklarımız için parti şapkaları ve parti maskeleri aldım.Dileyen takabilir ben özellikle dedemize kırmızı olanı taktırmak istiyorum.İnşallah başarılı olurum , çok keyifli olacak çok...Eh parti maskotsuz ve düdüksüz olur mu hiç ? Onlarıda eksik etmedim ; kalın kalın öten düdüklerimiz ve kukuletalarımızda mevcuttur.Ve pasta anı geldiğinde patlatılmak üzere konfetilerimiz de alınmıştır.Deliliğimin son anı.Ertesi gün temizlik anını umursamadan konfeti aldım...Gülüyorum şuan kendime, hatta gülmekten yazamıyorum...Konfetimizi patlatıp ,2. yaş günü mumuzu üfledikten sonra başımız göğe erecektir.Ne güzel ne mutlu bize....Yaşasın kutlu doğum haftamız , yaşasın annellik ve babalık ...

Eskiden yani çok çok eskiden ben küçücük bir kız iken annemgil bana da doğum günü partisi yapardı.Hanımlar evde toplaşır ,çocuğunu alan gelirdi .Teypler yeni çıkmış , pikaplar rafa kalkmıştı ben minicik bir kız iken.Hanımlar pastaneden alınan çikolatalı pastanın yanına poğaçalar yapar birde cola alırlardı.Pasta yenilir ardından teyp açılır ve oyun havaları eşliğinde şıkıdım şıkıdım oynanırdı.Hazır kaloriler alınmışken yakmak lazım değil mi? Onlarda göbek atarak yakarladı çikolatalı pastanın ikram ettiği kalorileri...Ben minnacık bebe iken partim böyle olurdu bende sevinçten havalara uçardım.Benim kuzuma yaptığım partinin aynısı , bana yapılsaydı kim bilir Hazerfen Ahmet Çelebi' nin İzmir versiyonu olurdum belkide...O yıllardan bu yıllara .Neler neler değişmiş hayatımızda , değişmeyen tek şey var , bir annenin , evladının doğduğu güne verdiği önem.İşte bu önem hiç değişmiyor.Zaman bize ne sunarsa sunsun , sunulanın en iyisini yaptırtıyor o mucizevi gün için.Ben de kuzumun bana armağan edildiği 10 şubat için bunları yaptım.İnşallah güzel olmuştur.Ellerime sağlık....

30 yorum:

  1. Her şey en ince ayrıntısına kadar düşünülmüş, söyleyecek söz yok ;) Yalnızca konuklar arasında ben de olmak isterdim :)
    Nice mutlu ve sağlıklı yıllar diliyorum minik Yağız'a ailesiyle birlikte ;) Sevgiler.

    YanıtlaSil
  2. İnşallah eksiklerim kalmamıştır minişin annesi...utandım şimdi davet konusunda yetersiz oldum diye.Elbetteki partimize bekleriz , başımızın üstünde yerin var...Minişinle birlikte buyrun gelin :)))
    Kuzum için yazdığın dileklerin içinde teşekkürler , allah hepimizin çocuklarına nasip etsin nice nice yıllar.sağlıkla büyüsünler ve hayırlı evlat iyi bir vatandaş ve karakterli bireyler olsunlar...Bizlerde emeklerimizin meyvesini torunlarımızla yiyelim.Güzel olur değil mi?
    sevgilerimle , iyi geceler

    YanıtlaSil
  3. Ay cookk guzell... Bence en iyisini yapiyorsun bende 1. yas gunumuzu sabirsizlikla bekliyorum. Cok guzel olacagindan eminim :))

    YanıtlaSil
  4. Teşekkür ederim canım nazik davetin için :) ama biz epey bir uzakta yaşıyoruz ne yazıkki. Parti sonrası fotoğrafları gördük mü gelmiş kadar oluruz ;)

    Ayrıca inşallah o günleri görebiliriz diyorum :) Her anne ve babanın tek isteğidir herhalde.. Şuan hayal gibi geliyor bana, çok küçükler daha..
    Sizlere de iyi geceler canım.

    YanıtlaSil
  5. Taze annemm daha çok tazesin ama zaman çabuk geçer hemencecik gelir 1.ci yaşgününüz.Sende doya doya yaparsın partini , Cihancığına...Bende heves ediyordum 1.ci yaşından sonra nasıl geçti zaman anlamadım hiç.Şimdi iki oldu.Keşke zamanı yavaşlatacak makina icat edilse ,hemen durdurdum şu hallerini , doymak ne mümkün...Böyle kalsınlar ,kızlarda keşfetmesin benim miniğimi ,özlerim ben sonra :))))

    YanıtlaSil
  6. Minişin annesi resimleri özellikle senin için ekleyeceğim...Herzaman bekleriz...İyi geceler

    YanıtlaSil
  7. Damatlığınıda görürüsün inşallah,sağlıklı huzurlu mutluluk dolu uzun yıllar dilerim.Meral

    YanıtlaSil
  8. ayy ne şanslı çocuk ne kadar güzel süslemişsiniz Allah uzun ömürler versin sizlere ve evladınıza sağlıkla kalın

    YanıtlaSil
  9. Mutlu sağlıklı nice nice yılları olsun minik delikanlının:)

    YanıtlaSil
  10. Ne büyük özen, ne büyük sevgi. .. Allah, her küçük meleğe sizin gibi bir aile, her aileye de böyle melek evlatlar nasip etsin. :)

    YanıtlaSil
  11. ne güzel hazırlamışsın her şeyi, ne güzel heyecanlar bunlar, kutlu doğum haftası süper geçsin inşallah minik kuzunun, iyi ki doğmuş :)

    YanıtlaSil
  12. kutluyorum doğum günü çocuğunu,öpüyorum ve de çok şanslı diyorum böyle bir anneye sahip olduğu için.Daha nice yaşları olsun,nice doğum günleri görsün,sağlıkla,mutlulukla,anne babası ile ve tüm sevdikleriyle..

    YanıtlaSil
  13. Harika olmuş ellerine sağlık canım benim.Küçük prens çok mutlu olmuştur eminim:)Keşke yakın olsak yüzsüzlük yaparak ben de isterdim bir davetiye:))

    YanıtlaSil
  14. İyi ki doğmuş oğluşun.Bak ne güzel şeyler yaptırıyor sana..Herşey çok güzel ve özenli gözüküyor buradan.Şimdiden kutlarım canım doğum gününüzü:)))
    Ayrıca seni de kutlarım:))))

    YanıtlaSil
  15. 10 Şubat değil ama şimdiden nice güzel yaşlar olsun Yağız'cığa.. Senin de şimdiden ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil
  16. Herşey harika görünüyor. ben bile hissettim heyecanını. Çok şanslı bu yağız efendi çok. nice güzel yaşları olsun inşallah

    YanıtlaSil
  17. Çok teşekkür ederim Meral hanım , dediğin gibi inşallah damatlığınıda görürüm...iyi dileklerin için saolasın...Sevgilerimle , iyi geceler...

    YanıtlaSil
  18. Senem çabuk ; çok teşekkür ederim ,iyi dileklerin için...afacanı mutlu etmek için uğraştık ama inşallah anlar :)))
    sevgilerimle , iyi geceler

    YanıtlaSil
  19. merhaba Gülay , teşekkür ederim.hepimizin çocukalrı sağlıkla büyür inşallah...sevgilerimle , iyi akşamlar...

    YanıtlaSil
  20. Teşekkür ederim ülker ciğim ,şımardım vallahi...Tüm çocuklar şanslıdır bence anneler hiç kıyamaz kuzularına...Tüm çocuklar mutlu olur inşallah...saolasın güzel düşüncelerin için...Sevgilerimle ,iyi akşamlar :))

    YanıtlaSil
  21. fragolam teşekkürler , elimden geldiğince yaptım birşeyler ,inşallah güzel olmuştur.Kuzum mutlu olsun bana yeter...yarın ananemizde geliyor ,tamamlanıyoruz...
    sevgilerimle ,iyi akşamlar

    YanıtlaSil
  22. Sedo Kız çok teşekkür ederim , şımartıyorsunuz beni , bütün anneler aynı bence ...Çocukları söz konusu olunca en iyisini yapmaya çalışırlar ...Sağlıklı ,keyifli bir akşam dilerim , sevgilerimle

    YanıtlaSil
  23. Aylinciğim aşk olsun ne yüzsüzlüğü , konuğumuzsunuz her zaman...Davetiyeleriniz herzaman geçerli , herzaman beklerim...
    Sabah evin süslü halini görünce ağzı açık kaldı , nereye bakacağını şaşırdı , o hali çok komikti...İyi ki yapmışım...
    Kızlar iyileşmiştir inşallah, sağlıklı akşamlar dilerim canım ,iyi geceler

    YanıtlaSil
  24. Sihirli Güncem teşekkürler , ne güzel bir nimettir evlat...Sevgisi herşey yaptırıyor insana...Elimden geldiğince yapmaya çalıştım...Güzel düşüncelerinle şımarttın beni vallahi :)
    sevgilerimle , iyi akşamlar...

    YanıtlaSil
  25. Deli annem teşekkürler ...özendik bezendik , süslendik , hazırız vallahi, hemencecik pasta kesesim bile geldi :))
    Darısı başına arkadaşım , selim mi bilmiyorum ama kerim 'in yaklaşıyor doğüm günü galiba...
    Çok öpüyorum , keyifli akşamların olsun :)))

    YanıtlaSil
  26. Küçük mucizem teşekkürler...Anne ve babasıyla büyüyen tüm çocuklar şanslıdır bence...Şımartınız beni , utandım vallahi...Anne olarak elimden geleni yapmaya çalıştım ,başarmışımdır inşallah...Heyecanlıyım galiba , daha çok mutlu, hele Yağız ın sabahki şaşkınlığından sonra mutluluğum daha da arttı...
    Sağlıklı ve huzurlu akşamlar dilerim ,küçük kızınada kucak dolusu sevgiler, iyi akşamlar arkadaşım :9

    YanıtlaSil
  27. şimdiden doğum gününüz kutlu olsun.davetiye var mı banada.süper eğlencez gibi...

    YanıtlaSil
  28. ARKADAŞIMMMM,
    DAMATLIĞINI DA GÖRÜRSÜN İNŞALLAH...
    BANA DA NASİP OLSUN İNŞALLAH...
    SICACIK SEVGİLER CİCİ YÜREĞİNEEEE.

    YanıtlaSil
  29. keyf-i Sibel tabiki davetiyeniz var...Partimize bekleriz...Oğluşumda çok mutlu olur gelmenize :))))) Başımızın üstünde yeriniz var , kapımız her daim açıktır , beklerim , buyrun gelin...

    YanıtlaSil
  30. Minticiğim çok teşekkürler , sağlıkla görürsün o günleri inşallah...Allah bizlere bağışlasın yavrularımızı ve mutluluklarını,çok öpüyorum , keyifli bir gün geçirmen dileğiyle , kolay gelsin

    YanıtlaSil