Yağız 'ım Bana Küstü


Kuzum bana küstü , akşam eve geldiğimde yalandan koşuyor sonra arkasını dönüp gidiyor.Dün aldırmadım nasıl olsa geçer dedim ama bugün çok koydu bana.kocaman bir yumruk oturdu göğsüme.Beni hayatta evden dışarı yollamayan afacan , babasına sarıldı ve dedesine çorba götüreyim diye , kapının önüne koydu...Bir diğer yumrum ise ahh ah şöyle gelişti
- Yağız , annem ben gidiyorum .
- Annii , ditt ( elimi tuttu , benimle geliyor sandım , bana kapıyı gösterdi ve popoma vurdu , "dit" dedi...)
Ben şoka girdim ve hemen dışarı çıkıp kapıyı kapattım.Onsuz çıkmayacağımı düşünen Yağız paşa ,zırıl zfırıl ağlamaya başladı...
Ne bana sarılmak , ne öpmek hiç birisi yok.Halası anneyi öp hadi Yağız dedikçe , duymamazlıktan geldi...Eyvah dedim , sonsuz aşkım bana küsmüş.İçim burkuldu , yarım gün gidiyorum ve neler yapıyor.Allah muafaza tam gün gitsem ne yapacak acaba ?Barışmak istiyorum ben oğlumla , ama ne yapacağımı bilemiyorum...
Ona olan aşkımı nasıl anlatsam acaba ? Onu nasıl özlediğimi , ondan başka hiç kimseyi düşünmediğimi , deli gibi ona koşmak istediğimi.Evde tüm gece boyunca kulağına "seni seviyorum annem , sen benim canımsın , sen benim bebeğimsin " diyorum ,inşallah anlıyordur bana kızmıyordur...
Bugün ilk iş günümdü , kendimi çok garip hissettim.Yabancılaştığım bir dünyaya düşmek böyle olsa gerek.Kalbim pırpır ederken , ayaklarım geri geri gidiyordu...Durağa vardığımda kuzumu çoktan özlemiştim.İki yıldır ilkkez ayrı kalıyoruz öğleden sonraları.Aklım oğlumda vardım okuluma...Benden önce haberim ulaşmış herhalde yada alnımda yazıyordu galiba yeni Coğrafya öğretmenleri olduğum...Ne güzel şey liseli olmak.Hayat , okul , arkadaşlık ,laylaylom ; onlara bakarken aklıma Yağız' ım geldi."Ben burada olmak için kuzucuğumu evde bıraktım "dedim ,içim burkuldu acımasızca.Kızdım kendime , sonrasında çalan zili duyunca , az önce kendine acımasızca kızan değilmişim gibi hızla gittim 10-G sınıfına...Tam liseli bir görüntü , ellerinde tostları ,kimisi sırasının üzerinde kimisi öğretmen masanının üstünde laylaylomda.Yüz bulma babında girişimler olsada ,içim yine konuştu " kuzunu düşün , burada olmak için bıraktın onu " yüzümün şekli değişti hemen.apar topar yerlerine geçtiler...Tanışmayla ilk dersi yarıladık , uyanık liseliler ,kitap getirmemişler , "nasıl olsa dersimiz boştur " diye , biraz gevşeme girişimleri ile birlikte , odaklandılar anlattığım efsanelere.Coğrafyadan girdik , diş çürüklerinden çıktık.Ateşin icadı ile yemeklerin pişirilmesi sonucu ortaya çıkan diş çürüklerini duyunca dikkatleri arttı...Her ne kadar konu Atlantise gelsede ısrarla , döndük sonunda paleolitik ,neolitik çağa...Buldum ya ilgi alanlarını bırakırmıyım , yerleşik hayyatla birlikte daldık Çatalhöyük hikayesine , evlere damdan girilme hikayesi hepten meraklandırdı sonrasında ise konu sanayi devrimi ile nasıl birinci faaliyetlere geldiler anlamadılar bile.Velhasıl çok iyi anlaştım 10 - G ile lakin ardından 10-E şoku beni yıktı.Pes edip kaçıyordum , gözlerim doldu , sinirden çatlamanın eşiğindeyim , belli etmemek için çırpınıyorum , bıraksam hüngür hüngür ağlayacağım.Hakim olmaya çalışırken " ne işim var benim , oğlumu istiyorum " diye içimden bağırıyorum.Kuzum olsaydı , sarılırdı ban " annemm " derdi, ohh bende rahatlardım...Dersten çıktığımda , harpten çıkmış gibiydim.Ne anlatacağımı bile zar zor toparladım.En son dersin sonlarına doğru sağlam çıkışmışım ki ,ikinci derse sakin başladılar.Bir değişim gördüm ama bir önceki derste aldığım darbeler beni fena yaralamıştı.Kırgın ve isteksiz başladım ardından sakinliklerini gördükçe kırgınlığım azaldı ,ders sonunda ise şoku atlatmıştım...yarın aynı afancalara 2 saat daha dersim var , hatta araştırma verdim.Bakalım araştırma yapan çıkacak mı ? Bu arada meşhur bir sınıfmış orası, benden önceki Adnan beye baya cefa çektirmişler.Adamcağız bağırmaktan helak oluyormuş, duyduğumda baya korktum , ne yalan söyleyeyim.Aklıma Üstün Dökmen geldi , o olsa " nasıl iletişim kurmaya çalışırdı acaba" dedim .Yarın başka hadiseli bir sınıf beni bekliyor , bugünden uyarıları aldım .Hakkıma hayırlısı .
Bugün üstümden tır geçmiş gibi acaba yarın nasıl olacağım ? Kuzum benimle barışmazsa ben ne yaparım , o beni öpmezse ben dayanamam ona...Minicik yüreğinden neler geçiyor acaba ? Kötü düşünceleri gitsin , ne olur gitsin , yine " annemmmmmm " diye sarılıp , öpsün beni...

40 yorum:

  1. kıyamam yaa.. ama çocuklar annelerinden vazgeçebilirler mi hiç?? nolursa olsun birgün mutlaka farkına varılan tek şey annelerin yüreğinin nasıl kocaman olduğu.. alışacak elbet bir iki güne.. anlıycak anneciği onu nasıl seviyor hala ve hep..

    YanıtlaSil
  2. Öğrencilere asla ürktüğünü ve huzursuz olduğunu belli etme gözünü seveyim. onlar öyle bilmiştirler ki en ufak bir açığı tesbit ederler. Sabırlı ol ve çok şey bekleme, ne yazık ki gençlik uyumakta:)
    Oğluşa gelince a güzel öğretmenim sen çocuğu bırakıp konken oynamaya mı gidiyorsun ki böyle huzursuz oldun. Sonuçta bütün çaban ona daha iyi bir yaşam vermek için. alışır hiç merak etme. Minicik aklıyla o da seni sınıyor şimdi.
    Kolaylıklar diliyorum ve gazan mübarek olsun diyorum...

    YanıtlaSil
  3. öncelikle hayırlısı olsun.yakında alışırsınız birbirinize eminim sen anlatınca lise yıllarım geldi istemediğimiz bir öğretmenimiz vardı ama kadın yılmadı ve bizi bırakmadı sonunda alıştık isteyen bilgiyi aldı almayan yıl sonunda yandı :) oğluna gelince çok üzücü umarım en kısa zamanda barışırsınız ama onun sana ihtiyacı olduğu anda işe başlaman bocalamasına neden olabilir kolay gelsin :)

    YanıtlaSil
  4. Zamanla alışacaktır canım benim zor olsa da sen de alışacaksın.Kreşe göndereceğini söylemiştin yanılmıyorsam oraya gittiği zaman sen almaya gidince onu daha şen karşılayacak seni emin ol.
    Sınıf olayına gelince bu konularda sana fikir veremeyeceğim ama yöneticilik yaptığım yıllardaki tecrübeme dayanarak şunu söyleyebilirim sen çizgini belli ettiğin zaman onlar mecburen buna uyacaklardır.Ama dediğim gibi benim uğraştığım yetişkin insanlardı lise çağında aklı bir karış havada olanlarda işe yararmı tartışılır:))
    Tekrar tebrik ederim Allah kolaylık versin.

    YanıtlaSil
  5. yeni nesil çocuklar hem çok tatlı hem çok akıllı :) emin ol herşeyi rutine bindirir gene o küçük şeyler :)

    YanıtlaSil
  6. Pes etmek yok daha çok gençsin yıllar geçince insan daha iyi anlıyor,her şeyimiz çocuklarımız fakat sen verdikçe onlar daha çoğunu istiyorlar ,kendine ait bir hayatın olması hem senin hem onun için de faydalı, insan çalışınca eve çocuklara eşine dahada düşkün oluyor sakın vicdan yapma,biraz ders gibi oldu öğretmenim.

    YanıtlaSil
  7. yağızın hallerini yazınca beyzamın yaptıklarını hatırladım, ben işe giderken üstümden eşaofmanımı çıkarttırmazdı, ütüm değişince işi gidiyorum demekti :) bir kaç gün bu tavrını devam edecektir, bence onu karşınıza alıp bir yetişkinle konuşur gibi anlatın durumu, yerim ben onun tavırlarını :) işiniz hayırlı olsun başarılar dilerim, liseli gençler, o yaş çok zordur herhalde :)

    YanıtlaSil
  8. Senin gibi bir coğrafya öğretmenim olsun isterdim. Çünkü sözel derslerin hepsinden nefret ederdim ben. Hepsi kitaptan ibaretti. çok itici gelirlerdi.

    Kuzum hergün beni yıkıyor arkadaşım. onu ağlarken bıraktığım için arkamdan " sen kötü bişeysin" diyor. sen düşün benim içimdeki yumruları. alışacak demek çok sıkıcı ama alışmalarını umut etmekten başka çaremiz yok ki be arkadaşım

    YanıtlaSil
  9. o kadar akıllı ki bıdık seni nerden vuracağını iyi ibliyor. Tamamen naz yapıyor sana.
    Okul işine gelince meslektaşın olarak tavsiyem korktuğunu yıldığını belli etme..

    YanıtlaSil
  10. Ayy kıyamam ya. Kim bilir nelerdüşünüyor.
    İş ile ev arasında kalınca düşünceler her ikisi de kötü gidiyor. Kapıyı kapatınca evi evde bırakabilmeli ama çok zor işte:(

    YanıtlaSil
  11. Bu bir süreç canım.İki yıldır hep birlikteydiniz 7/24.Şimdi yokluğuna anlam veremiyor ve tepkisini böyle gösteriyor.Çok kısa süre de alışır ve düzelir endişelenme bence.
    Öğrencilerle uğraşmak hiç kolay değil,kolaylıklar dilerim:)))

    YanıtlaSil
  12. İlknur'um düzelir canım işler.. Yağız küsmemiştir, küsermi annesine kuzucuklar.. Evde birileri olunca derhal yüz çevirirler ya bizden o olmuştur ancak.. Sen kreş işini halledince hal yoluna girer eminim işler.. Tebrik ederim işin için de.. hayırlı olur dilerim.. sevgiler.

    YanıtlaSil
  13. Hayırlı olsun arkadaşım.Hiç sıkma canını,bu senin içinde Yağız içinde çok daha iyi olacak.Üstelik hayatlarının her aşamasında yanlarında olamayacaklarımızı şimdiden ufak ufak öğrensinler.Sevgimiz sonsuz,ondan eminler merak etme.Kolay gelsin diyorum canım.
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  14. İlk derste seni nasıl gördülerse ona göre giderler..Fazla iyi niyetli görürlerse aralarında suistimal edenler çıkacaktır. Özellikle düz liselerde ve de karma lise ise çok başa gelir bu.
    Sakın taviz verme. İyi niyetini sözlerle aktar... Adam gibi durana yıl sonunda 1 not fazla kanaat vereceğini de ekle, çok etkilidir :))

    YanıtlaSil
  15. Zamanla alışıyorlar.Biraz zor oluyor ama geçiyor.Bende bırakmıştım 1 yaşındayken zehrayı haftada üç gün dört saat:(Kabullenmeleri biraz zaman alıyor.Ama öğretmeklik çok güzel:)

    YanıtlaSil
  16. çalışan annelerin sıkıntıları kervanına hoşgeldin...hepimiz yaşadık bunları.yağız zamanla alışır tabi sende onu bırakıp gittiğin için üzülüyorsun.çalışan annelerin çocuklarının kişiliği daha iyi gelişiyor.bunu unutma.
    lisede öğretmen olmak zor.patronun kim olduğunu görmeleri lazım..

    YanıtlaSil
  17. O küçücük can ne güzel ifade edebilmiş hissettiklerini,kuzucuğum benim.İçim acıdı okurken.Ama alışır mutlaka annesi.Onu terketmediğinden,her gün akşam geri geleceğinden emin olduktan sonra rahatlayacaktır.İşin hayırlı olsun bu arada :)
    özlem

    YanıtlaSil
  18. tecrübeli bir çalışan anne olarak diyebilirim ki çocuklar sana kendini kötü hissettirmek istedikleri zaman seni nereden vuracaklarını çok iyi biliyorlar. aslında onlar bizi bizim onları özlediğimiz kadar özlemiyor ve de çalışıyor olmamızdan bizim sandığımız kadar etkilenmiyorlar. Biz kendi kendimize eziyet ediyoruz. tamam başlangıçta elbette zor oluyor ama 1-2 ay içinde alışıyorlar...sonra sen şaşırıyorsun...için rahat olsun tatlım...zor ama onlar daha çabuk alışıyorlar

    YanıtlaSil
  19. caterpillar vallahi hemen alışsın yoksa ben üzüntüden mahvolacağım , sıpa ben yokmuşum gibi davranıyor...Babasıyla beraber geldik eve " babam " yaptı , bana arkasını döndü.Yüreğim dayanmıyor :(

    YanıtlaSil
  20. Leylak dalım benim yumurcak beni görmezden geliyor, ben yokum sanki .Amacına ulaştı yaralı beni...
    Tecrübelerinden pay çıkardım kendime , bugün daha iyidi, yarın daha da iyi olur inşallah...Ama hem öğrencileri sevmek hemde taviz vermemek zor gerçektende...Orta yolu bulacağım inşallah....Sevgilerimle,keyifli akşamlar dillerim

    YanıtlaSil
  21. Teşekkür ederim Çocukça yaşamak.Keşke hep çocuk kalabilseydik..Şimdi gençlerle birlikteyken bazen o yıllarıma gidiyorum.özellikle bugün lise yıllarım geçti ,gözlerimin önünden...Şimdi karşı kıyıda duruyorum onlara...
    Kuzum iki yaşında bir çok çocuğa göre çok şanslı , iki yıl doya doya annesiyle kaldı.Şimdi yine şanslı ben yarım gün yokum.Sabah 7:30 da kalkıyoruz ve öğlene kadar oyun oynuyoruz...Ama hala bana küs :(((((((((

    YanıtlaSil
  22. Aylinciğim çok haklısın arkadaşım.Şimdi annanesi var ama haftaya kreşe başlamış olacak inşallah...Oyun oynadığında belki küskünlüğü geçer...
    Liseliler çok farklı bizde liseli olduk ama sınıfta cımbız ayna hiç oturmamıştık...Mahmure bunlar resmen..Bugün bir öğretmen arkadaş ile rimel süren kız tartıştılar.Nasıl pişkin anlatamam.Eyvah diyorum başkada birşey demiyorum...Sanada kolaylıklar arkadaşım,çok öpüyorum , iyi geceler

    YanıtlaSil
  23. Tripcan benim kuzu beni küçücük aklıyla yıktı resmen, bugün tamamen depresyona girdim.benimle barışmazsa ne yaparım bilemiyorum

    YanıtlaSil
  24. meral hanımcığım doğru söze ne denilebilir ki ? Haklısın verdikçe daha fazlasını istiyorlar.Bensiz kapı dışına çıkmayan oğlum bugün "git " diye kapıyı suratıma kapattı...Bakalım daha neler göreceğim...sevgilerimle ,iyi geceler

    YanıtlaSil
  25. Filizciğim liseliler çok zor gerçektende , onurlarını kırmadan , rencide etmeden sessizlik sağlamaya çalışıyorum.İçim patlıyor ama dışım dimdik duruyor.
    Çocukların zekasını aklını anlayamayız bence.senin kızında kendince taktik geliştirmiş.Bende yarın Yağız a onun dilinde cevap vereceğim.Geldiğimde peşinden koşmayacağım, o yanıma gelene kadar bekleyeceğim.Belki o zaman barışır benimle

    YanıtlaSil
  26. Küçük mucizem kızın baya yumru bırakmış sende.ağlamalarına yürek dayanmıyor ama annelerinde bir dünyası var.Belkide biz kendi dünyamızı unuttuğumuz için bu kadar üzülüyoruz.Afacanlar biliyorlar anneleri dayanamaz , heleki gözyaşlarına...Kozlarını kullanıyorlar..
    Bende lisedeyken Fen Bilimleri okumuştum ama Fizikten tabir yerindeyse eğer nefret ederdim...ÖYS de toplasam toplasam 10 tane fizik sorusu ancak yapmışımdır...Öğrencilikte sevmeyince sevilmiyor galiba :)))
    çok öpüyorum arkadaşım ,iyi geceler

    YanıtlaSil
  27. fertekc bugün öğrencilerimle aram daha iyiydi hatta dün verdiğim ev ödevini hemen hemen hepsi hazırlayıp gelmişti okula.O azman çok duygulandım ,içimden baya sevindim...
    Afacanım hala küs bana , tavrının arkasında duruyor, bakalım ne kadar sürecek ?

    YanıtlaSil
  28. Nehir İdacığım , uyutup çıkıyorum evden ve uyandığı andan itibaren 40 dakika arayla arıyorum ama beyfendi yine de küs yienede küs...Sadece 5-6 saat ayrı kalıyoruz ama oğluşum kaldıramadı bu durumu galiba :(

    YanıtlaSil
  29. Sihirli Güncem 5-6 saatcik ayrı kalıyoruz kuzumla ama paşa ona bile tavır koydu ,full-time çalışan anne olsaydım beni annelikten afaroz ederdi belki de ,
    Ahh liselim diyorum başka da birşey diyemiyorum , anladın bence ne demek istediğimi :)) eyvah eyvahh

    YanıtlaSil
  30. Deli annem çok teşekkürler arkadaşım...Annanesi var şimdi ,ona nazıda geçiyor belkide ondan öyle yapıyordur.Annanem var , sende kimsin der gibi bakıyor minik afacan.Yada ben çok alınganım şu ara,oğlumu paylaşamıyorum...Kreş ten inş.düzelir arkadaşım...Çok öpüyorum , kolaylıklar dilerim sanada afacanlarınla ,iyi geceler arkadaşım

    YanıtlaSil
  31. Yaruzem saolasın , haklısın her daim yanlarında olamayacağımıza göre alışmaları lazım ama analık kısmım umursanmamayı kaldıramadı galiba.akıllı bıdık zayıf yerimden vurdu beni.Çok teşekkür ederim arkadaşım ,iyi geceler

    YanıtlaSil
  32. Teşekkür ederim Zeugmam , karma düz lise ve ne yapacaklarını şaşırmış durumdalar.Hem sevimliler bir o kadar da açık kollama peşinde olan akbabalar , gibiler.Bakalım neler olacak...Çok öpüyorum ,iyi geceler

    YanıtlaSil
  33. Sevilaycığım teşekkürler , inşallah çabuk alışır, saolasın arkadaşım ,iyi geceler

    YanıtlaSil
  34. Öz 'üm saolasın , galiba az çok patronluğumu gösterdim...Ama genç oldukları için pamuk ipliğine bağlı bir sınırdı olduğumu hissediyorum.Kırmak ve üzmek istemiyorum aslında, azıcık saygılı olmayı aşılarsam , saygıyı hakettiği çözülecek düğüm galiba....Sevgilerimle,iyi geceler

    YanıtlaSil
  35. Özlemciğim ne güzel anlatmışsın , her gün camda oluyor geldiğim saatte.Yakında anlar inşallah , akşamları eve koşarak geldiğimi...Ama tavrının arkasında duruyor afacan.Hala küs bana...Çok öpüyorum arkadaşım ,iyi geceler

    YanıtlaSil
  36. Neşelihallerim ne güzel özetlemişsin , okuyunca biraz rahatladım.haklısın hele alışsın ,kreşe başlayıncada oyundan aklına bile gelmeyeceğimdir kesin...ama şimdi beyimiz küskün .anneyi bilerek üzüyor...
    Çok öpüyorum arkadaşım, kolaylıklar dilerim sanada ,iyi geceler

    YanıtlaSil
  37. Yağız eminim ki kısa sürede bu sürece alışacak ve herşey düzene girecek inşaallah...e kolay değil annesi, şimdiye kadar hiç ayrılmamıştınız, böyle bir tepki vermesi normal bence. sen üzme kendini lütfen ve suçlama da...meslek hayatında başarılar dilerim, umarım sen de tez vakitte alışırsın...

    Bu arada bende yıllar önce çocuklarımla benzer şeyler yaşadım...ama kabulleniliyor ve alışılıyor inan...

    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  38. off of canım ya.işe başlamam sadec 2 hafta kaldı.keşke okumasaydım yazını.
    keşke hiç gelmeseydim sana inanki.
    mahvoldum burda.
    ben napıcam.
    nasıl dayanıcam.
    üstelik sabahın 8inden akşamın 5ine kadar.
    gözlerim doldu sayende.

    YanıtlaSil
  39. nolur barışırsanız.bu tavırları değişir se yaz buraya olurmu.kıyamam ben size.
    kıyamam ben anasının kuzusuna.yavrum napsın bakıyo anne gidiyo.o da isyan ediyo tabi içinden.ahhh canım bbenim ya...hayırlı haberler bekliyorum.barışınnnn nooooooooooooooooooooooooooooooluuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuurrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr.nolur:(((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((

    YanıtlaSil
  40. Minticiğim , sıkma canını .İnsanoğlu alışıyor gerçektende .Yağız yavaş yavaş yumuşamaya başladı.Kapıda gördüğünde seviniyor , sarılıyor.Akşam boyu onunla oynuyorum sadece.Galiba buzlarımız eridi.Ama biraz hırçınlık var.Fırsat buldukça vuruyor , bende öpüyorum.Vurmanın yanlış olduğunu söylüyorum.Bakalım onu nasıl aşacağız...Çocuklar bizden evvel alışırmış, biraz rahatlatı arkadaşlarım beni, hassaslığım azaldı anlayacağın.Bu arada dün kreş ararken baya ağladım.Sanki kreşe başlayınca herşey değişecek sandım.Annelik hastalık galiba arkadaşım..Neyse olumluya dönüş var bizde...İnşallah sende o süreci az hasarla atlatırsın...

    YanıtlaSil