Yoğun Günler

İstanbul 'daki kurstan haber çıkmayınca ve kos kocaman şehir de yeterli sayıya ulaşılamayınca bana yol göründü.Hafta içi İzmir'e gidiyorum.Bir yanım deli gibi gitmek istiyor diğer yanım ise gitmek istemiyor...Gitmenin avantajları elbetteki çok.Öncelikle ailem orada , anne sevgisine doyacağım ,şımaracağım ve hiç iş yapmayacağım...Ohh yediğim önümde yemediğim arkamda olacak.Sağımda kız kardeşim solumda annem.Tatilin böylesi.Yağız onlarla oynarken ben d e bol bol ders çalışacağım.Özlediğim dostlarıma kavuşacağım ve doya doya şımaracağım..

Tatlı yemenin diye başlayan atasözümüzün devamı malum , eh İzmir demek sıcak demek , sıcak demek benim bayılmam demek.Bakalım havasını suyunu sevdiğim memleketim bana nasıl sıcaklar sunacak ?
Orhancığım ağustosu bensiz geçirecek , binada da yalnız olacak.
Ramazan da ailesi yazlık da olacak , en çok da buna üzülüyorum.Eve geldiğinde yalnız olacak.Sayılı gün çabuk geçer hasretlikler iyidir bazen..Bu da teselli ikramiyesi olsa gerek...

Eksiklerimi tammalamak için kendimi alış verişe verdim.Dün evden çıkış o çıkış yaptık eve geldiğimizde gecenin 02 :00 siydi.Tabanlarımı hissetmiyordum ama keyfimden de ağzım kulaklarımdaydı..Allahtan kuzum uysal ve zaman ,mekan sorunu yaşamadan uyuyabilen bir afacan.Alış verişi tamamladıktan sonra keyif yapmak için Taksim'e gittik.Açık havada oturduk baya .O esnada Yağız bebek arabasında mışıl mışıl uyudu ( acaba kötü bir ebeveyn miyim ? dediğim anlar oldu ama ayda yılda yaptığım bir şey bu.Normalde Yağız'ı evde uyutup , halalarına bırakıp çıkarız ama bırakacak kimse olmadığı ve ramazan öncesi taksim havası almak istediğimiz için , kuzuyu bebek arabası ile götürdük.)

Yağız'ıma güneş gözlüğü aldık.Daha doğrusu kendimize alırken kuzuma da aldık.Çok sevindi ve güneşe kızmaktan vazgeçti.Sürekli " anni , nüneşş , kızzz ...Iııı nüneşş anniii dit" demekten kurtuldu şımarık.her arabaya bindiğinde mütemadiyen güneşle kavga ediyordu.İzmir'in güneşinide düşününce elzewm bir ihtiyaçtı doğrusu...

Bugün diğer ihtiyaçlarımı tamamlayacağım.sonrasında Caddebostan sahilinde kuzumu parka götüreceğim .Bugün onun gönlünü yapmalıyım biraz da ...

Üsküdar sahilinde götürmek isterdim ama ne yazık ki evimin dibinde olan parka gidemiyorum.Belediye yeteri kadar çalışmadığı için parkımızı kullanamıyoruz.Kız kulesinin içinde romanlara terk edilmiş durumda.Parkın kaydırakalrı idrar kokuyor ve bazen dışkı bile bulunuyor.Geceleri evsizler kalıyor ve gündüzleri bazen balici çocukların orada olması bende korkuya neden oluyor...İstanbul'un en güzel manzarasının karşısında terk edilmiş bir mekan bizim parkımız..En son Yağız'ı o parka götürme gafletinde bulundağum da roman bir çocuk bisikletini çalmaya kalktı.Zor kurtardım.Ne yaptıysam indiremedim bisikletten." alıcam , bebek buna binemez ,sen yenisin al" diyor bacaksız.Ne yapacağımı şaşırdım.Ailesi az ilerdeymiş fark ettim.Baya bir dil döktüm , ürktüm ve sonunda bağırdım aldım bisikleti.Yağız' ı kaptığım gibi de eve gittim.O son oldu.Şimdi park ihtiyacımı arabayla giderek karşılıyorum.Koşuyolunda ki park favorim.Ağaçların içinde cennet gibi.Diğer bir cennetimiz ise Caddebostan sahil parkı.napalım bizde güvenle eğlenmek için başka semtlerde ki aprklara gideriz.Yeter ki kuzum eğlensin.
Alış veriş ve sonrasında bol dinlenceli park keyfi beni bekliyor...Keyifli pazarlar tüm keyifseverlerin olsun...

15 yorum:

  1. Avantajları daha çokmuş İzmir'in.Bence debiraz hasretlik iyi gelir.Maşallah Allah nazarlardan korusun,serin serin uyumuştur oda arabasında bence bunda hıc bır sakınca yok hatta daha rahattır ki yatakta sucuk gıbı oluyor ınsan.Güneş gözlüğünü de güle güle kullanın,eminim en çok kuzunuza yakışmıştır.Malesef böyle parklar mevcut ya dediğin gibi romalar,tinerciler ya da kız tavlamak için gezen kollarının altında yastık var gibi yürüyen birkaç zibidiyle doluyor parklar.Halka açık yerler ne kadar guzel olursa olsun denetim,temizlik olmadıktan sonra ne işe yarar ki... :(

    YanıtlaSil
  2. vallahi izmir'in size ne sıcaklar sunacağını söyleyeyim:(
    geceleri bir kere uyku yok.
    o kadar sıcak ki, nerede uyanacağınzıı kesitremiyorsunuz:(
    geceleri halk sahillerde, parklarda yatıyor. saat 23.00'e doğru sahilevlerinde ve inciraltı taraflarında miilet mangal yakmaya yeni başlıyor. yani işte izmir'de hayat böyle.

    YanıtlaSil
  3. gitmenin avantajları daha çokmuş, sıcaklara rağmen iyi vakit geçirirsin insallah :)

    YanıtlaSil
  4. Bence gitmen iyi bir fikir gibi görünüyor,şimdiden iyi eğlenceler;)

    YanıtlaSil
  5. Ayrılıklar iyidir arasıra yapıldığı müddetçe tabi.

    Park için belediye/zabıtaya mail atmanı tavsiye ederim. Biz parkta köpeklerle ilgili bir sorun yaşadık mail attım aynı gün zabıta memuru parktan beni aradı. Köpek sahiplerine ikazlarda bulundu.

    YanıtlaSil
  6. hiç durma koş git.sanki istanbul çok mu serin yahut nem farkı ne kadar ki.orada rahatın da süper olur.koooş derim.güzel tatillerin olsun.

    YanıtlaSil
  7. Sevtap'çığım teşekkür ederim.yakıştı afacana ..Onlara yakışınca dünyalar bizim oluyor galiba..
    Bir aksilik olmazsa cumaya yolcuyum, bu yaz gitmeyeceğim demiştim , tükürdüğümü yaladım gidiyorum..Hayırlısı artık..
    Parkın halinden belediye utanmalı bence :)
    çok öpüyorum , keyifli günler seninle olsun :)

    YanıtlaSil
  8. Hypo ; off bilmezmiyim İzmir'in Ağustos sıcaklarını .kaderimde bu yaz da o sıcakalrı çekmek varmış , ne yapayım.
    Biz Bucalıyız, keşke Güzelbahçe ye yakın olsaydık...Eminim aynı alternatifleri yapardık :))

    YanıtlaSil
  9. Followupfasion ;teşekkür ederimm .Sıcak olmasa süper fikir di ama ne yapalım gülü seven dikenine katlanır..
    sevgilerimle

    YanıtlaSil
  10. Gök ; teşekkür ederim...
    Keyifli günler seninle olsun ...
    Sevgilerimle

    YanıtlaSil
  11. Annelilim o maillerin düzinelercesini attım belediyeye.Orhan artık atma diyor, yakında başımın belaya gireceğini bile düşündü.ne neler yazmadım ki umurlarında değil doğrusu..
    Ben sahildeyim ve sürekli sivri sinek oluyor buradaki belediyeye ait tesis yüzünden bunun için bile çaba göstermediler.İlaçlama diye yırtındım resmen en son imdadıma büyükşehir belediyesi yetişti.üsküdar belediyesi ancak merkezde gerekli gereksiz sergi açmayı biliyor...Bence en kötü çalışan belediyelerden bir tanesi...

    YanıtlaSil
  12. Sitarem verdin gazı vallahi..Cumaya gidiyorum hayırlısı bakalım , nasıl boğuşacağım sıcaklarla :))

    YanıtlaSil
  13. valla eniyisini yapıyorsun.insanın annesi gibi varmı,olsun heryer sıcak..

    YanıtlaSil
  14. içimdeki ses İzmire gideceğini söylemişti :)Ailenle sevdiklerinle güzel günler geçirmen dileği ile :)

    YanıtlaSil
  15. Yagiz yeni gozlugunu gule gule kullansin! Pek de havaliyiz. Izmir'in sicagini bilmez miyim?
    Yakar kavurur. Burasi daha isinmadi o kavurucu sicaga bile raziyim

    YanıtlaSil