Eyvah Şımaran Biri Var

Minik kuzu ona duyulan sevginin de etkisiyle şımarmaya ve sevgi arsızı olmaya başladı...Söz dinlemek ne mümkün ! Nereden musallat olduğunu bilemediğim davranışlar üzerine , sözler ise diline etiketlenmiş durumda...

Hiç bir çocuğa yakıştıramadığım tükürme huyu türemiş ve henüz bu davranışa dair aşıyı da geliştirememiş durumdayım..Eyvah ki ne eyvah ! Benim uslu , sakin bir kere söylenen " hayır " dan anlayan paşam şimdi tam tersi istikamette hız sınırlarını aşmak üzere...

Annanesi ,teyzesi ve dayısı olabildiğince oyun oynayıp her dediğini yapıyorlarken anne bu durumda konu mankeni oluyor..Sevilmesi onunla oyun oynanması güzel ama bu kadar şımarması güzel değil...
Kızdığım zaman kıyamıyorum üzülüyor diye.O üzüldüğünde ağladığında içimden et kopuyor sanki, kalbimde inanılmaz bir acı hissediyorum.hemen boynuna sarılıp onu öpücüklere boğasım geliyor ama tutuyorum kendimi...İçimdeki acı arttıkça kendimi tutma istediğimde bir o kadar artıyor.İyi ki de artıyor ; yoksa nasıl baş ederim bu afacanla ?
İlgi çekmeyi inanılmaz çok seviyor oğlum, herkes onunla ilgilenmek zorunda gibi davranıyor.Azıcık ilgi başka yöne kaysın , ne yapacağını şaşırıyor ve sonunda kendisine baktırıyor.Yağtığı çocukluğuna uygun bir davranış ama bu davranışını kişiliğine yapıştırmasını istemiyorum...NE kadar arkadaşı gelirse gelsin ortak oyun oyanamak adına bir girişimde bulunmuyor.Hergün aynı sıkıntıyı yaşıyoruz.Oyuncaklarını saklıyor veya oynadıalr diye küsüyor ve arkadaşları gidene kadar balkonda yalnız oturuyor hemde hiç kıpırdaman...Normalde kuru poposunun üstünde beş dakika oturamayan Yağız oyuncaklarına ellendiği için dakikalarca tek başına kıpırdamadan oturuyor...kendisinden çıkan tek ses " hııııı " oluyor...Böyle inat görmedim ...
Sessizce izliyorum acaba sıkılıp kalkacak mı yerinden diye , yok kıpırtı hareket yok .Benim onu izlediğimi anladığı an oturduğu yerden arkasına dönüyor ve bir daha " hıı " deyip ,çiçek olma pozisyonuna geçiyor..

Sabah gereksiz ve sahte bir ağlama içerisine girdi diye , oturup düşünme cezası verdim.Daha balkona geçip oturmadan içeriden ses yükseldi :
- Anni men düşün..
- Ne düşündün Yağız ?
-Men ceza bit , men çık oda...
- Kim bitirdi cezanı oğlum ?
-men bitir ...
Artık cezasının süresine de kendisi karar veriyor...Rollerimizi değişiyoruz arada . Beyfendinin istediğini yapmadığım zaman uyarı geliyor sert bir ses tonuyla " anniiiii , nidennnn " Hemen hazırola geçiyorum bu ses tonu karşısında , azarlamasıd a pek hoş yani...tek eli havada " ıııııı " diye bir ses yükseliyor gırtlağından...

Zamane çocuğu dedikleri bu olsa gerek...
Öğlen oynamak için Damla geldi kuzumun yanına ama benim paşa naza çekti kendini...Oyuncaklarını da paylaşmak istemedi .Azıcık konuşmak istedim , arkadaşının onunla oynamak için geldiğini anlattım ama nafile , dinleyen yok.Sonra küstü beyfendi , tavır yaptı ve gitti yatağına yattı...Hok piş yapacakmış, yarım saat çıkmadı yataktan...Gülmekten tepki de veremedim..Damla annesiyle otururken benim kuzu hok piş yaptı ...Damlacık  kendisi  oyun oynadı ve  sonra  evine  gitti.damla  giderken Yağız  ağlamaya  başladıo  "gitme " diye.Hem kıza  tavır  yap , oyun oynama  hemde  gitme  de ...Kafası  karışık galiba ,  kesin ne  istediğini  bilmiyor !

Bakalım daha neler yaşayacağız bu arkadaş edinme sürecimizde ,çok merak ediyorum...Paylaşmak adına bir yol alabilecekmiyiz , buarada ki sayılı günlerimizde..İstanbul'a döndüğümüzde yine hapsolacak apartmanın yalnızlığına... Keşke  kafa karışıklığı  geçse de  burada  arkadaşlarıyla  toprakta  oynamanın keyfine  varsa ..Çocukluğu  kanatlanmış olacak oysa !

24 yorum:

  1. Kaçınılmaz oluyor bu arsızlıklar veşımarmalar değil mi İlknurum, etrafta seven bir güruh varsa.. Belki de ihtiyaçları var biraz gevşekliğie ne bileyim.. Yaşarken böyle kolay olmuyor tabi ..

    Ayrıca çocuğum düşünmüş, cezasını bitirmiş.. rica ederim ilişmeyiniz..

    O şimdi babasını da özlemiştir.. ben ayrıyken o yüzden iki kat merhametli olurum..

    YanıtlaSil
  2. Blog değişmiş süper olmuş İlknur.
    Ece TV ye bakmamıza bile tahammül edemiyor. hemen yanağımdan tutup yüzümü kendisine çeviriyor "bana bak" diyor. abuk subuk hareketler yapıp bak anne ne yapıyorum diyor.
    tükürmek bizde de var maalesef. Şımarıklık ya da inatçılık, ya da arsızlık ne bilim geçecektir bence. Umut ediyorum İlknur en azından ben :)

    YanıtlaSil
  3. kocaman bir gülümsemeyle okudum yazını. Bence tespit doğru aşırı sevgi azıcıkta olsa şımartmış annesi
    Bence herşey geçicidir elleme paşayı doya doya naz yapsın anneaneye dayıya teyzeye.Bu arada olan sana oluyor :)

    YanıtlaSil
  4. kendi cezasını bitirme şekline bayıldım. inan bu bücürlerin hemen hemen hepsi aynı. bizimki yanlış birşey yaptı mı hızlı davranıp bizi cezalandırıyor "çabuk odana, bundan sonra çizgi film yok sana!" gibi :)))) ama yemiyoruz tabiii :))))

    YanıtlaSil
  5. Çok tatlı maşallah :):):)

    YanıtlaSil
  6. men ceza bit:))) bayıldım.

    bizdede babaanne dede şımartmaları sonucu bazen çok zor durumlarda kaldığım oluyor. şimdi daha küçük diyorum ya sonra naparım.

    ama her hal yakışıyor bu yaramazlara :)

    YanıtlaSil
  7. kendi cezasını kendi bitirmesine ne demeli:))

    geçici bir durumdur şimdi ilgi alaka fazla,o yüzden şımarmıştır annesi.zordur sakin olmak anne olarak ama geçecektir mutlaka

    YanıtlaSil
  8. bazen gerçektende, çok kızdırıyorlar, senin gibi bende şımarık tavırlarına asla müsamma göstermiyorum kızıyorum, kızınca ağlamaya başlıyorlar ya aynen yazdığın gibi burda dayanmak çok zor, ama senin kararlılığını takdir ettim çok iyi yapıyorsun. İnan onlar bizden daha dikkatli sen dayanamayıp azıcık yüzlesen hemen devam ederler aynı yola :))
    annesi yağız çok tatlı maşallah o kadar kıskançlıkta olsun artık, sanki bizde yok mu :))

    YanıtlaSil
  9. Ya her dönem bir sorunları oluyor canım malesef:(

    Ohhhh tamam artık bunu yapmıyor derken başka bişeyler çıkıveriyor ortaya.


    Çocuk büyütmek böyle bişey işte,napalım bir şekilde atlatıyoruz bu günleri.

    YanıtlaSil
  10. merak etme , yalnız sizde değil herkesin durumu böyle.kızım 8 yaşında ama değişen bişi yok :))

    YanıtlaSil
  11. şimdiki çocuklar ilgi delisi olmuş,ne yapacaklarını şaşırıyorlar:)
    27 ayına giren kızım da bu aralar 'hıh' ve arkasından çiçek olma durumu favorisi oldu..
    naz sizde ne kadrsa bizde bi okadar daha :)
    yinede allahım ömür versin kuzulara

    bu arada blogunuz olduğundan haberim yoktu yeni keşfettim iyi ki etmişim :)

    YanıtlaSil
  12. tek ve üstüne düşülen çocuklar böyle..kaç yaşında olurlarsa olsunlar aynı tripler..

    YanıtlaSil
  13. Delişim şımarmak hafif kalıyor etrafta sevgi yumağı varsa , çocuklar işini biliyor , sevgiyi nasıl kullanacağını da çok iyi biliyor...Biz büyüdükçe unutuyoruz galiba :)
    Artık biz ceza süresine karışmıyoruz , cezaya diyorum süresini beyfendi belirliyor...Hatta " anni ceza omaz " diyor :)))

    Ahh Delişim ah , babasını özlemenin ötesine geçmiş.Telefon çaldığı an kıyamet kopuyor " o benim orhan babam , senin omaz " diye beni konuşturmuyor...Dilinden düşürmüyor hiç :(((
    öpüyorum canım , keyifli günler ...

    YanıtlaSil
  14. Nilhancığım ilgi delisi bu afacanlar , tv de neymiş onlar varken ? Fimi onlar çeviriyor ya bize de adece izlemesi kalıyor...
    Şu tükürmeyi nasıl unutturacağız bilemiyorum.Bazen görmezden geliyorum , görmezsem prim yapmaz unutur diyorum ama pek işe yaramıyor galiba :))
    Uzun ve zorlu bir yoldayız , bakalım başıma neler gelecek canım , sağlıklı olsunalr da gerisi zamanla hallolur değil mi ?
    sevgilerimle :)))))

    YanıtlaSil
  15. Şerife ciğim teyzesinin annanesinin dayısının çekeceği var Yağız 'ın elinden , bu kadar şımartılmaya dayanacak bünye yoktur :)))
    Olan hep annelere olmuyor mu zaten , sırayla yaşıyoruz hepimiz...
    Şımarıkd a olsalar çok tatlılar , her halleri ayrı güzel :)))
    öpüyorum canım :)

    YanıtlaSil
  16. Tibet'in annesi :))) seninki de az bıcırık değil miş hani ; bunların maceralarını okumaya bayılıyorum bu yüzden ...
    sayelerinde hergün yeni bir şey öğreniyoruz...
    Onlarla hayat daha güzel :))
    öpüyorum canım :)

    YanıtlaSil
  17. Mütemadiyen , çok teşekkürler ..
    sevgilerimle

    YanıtlaSil
  18. Defne kızın annesi o şımartmalar hiç değişmeyecek galiba..Torun baldan tatlıdır tezini ispata çalışır gibi şımartıyorlar...Büyüdükçe bizim tavırlarımızla azıcık dizginlenirler diye düşünüyorum...
    Şıamrık da olsalar çok tatlılar...
    öpüyorum canım , sevgilerimle

    YanıtlaSil
  19. Yıldız cığım bu şıamrmalar hiç bitmeyecek galiba..her zaman her daim bir sevgi yumağı var etrafında ...
    Büyüdükçe nasıl tatlı şirinlikler yapacak merak ediyorum...
    Annelik de garip hem şikayet hemde sonsuz sevgi ...Bizlere de bir çözüm bulunmalı aslında...
    zamane çocukları cezaya da karışıyor ödüle de..
    alemler doğrusu :))
    sevgilerimle canım :)

    YanıtlaSil
  20. Tavrımı koruyorum ama içimdeki kurtta beni yiyor ...İnanılmaz üzülüyorum , bütün gece kulağına özür dilerim diye fısıldıyorum...ama onun iyiliği için tavrımı koruyorum diye de avutuyorum kendimi.Zor aslınd a tavrı korumak da tavrı koruyamamk da sonuçta çocuklar...
    Zor iş çocuk yetiştirmek kullanma klavuzu da yok bu işin..Allah hepimizin yardımcısı olsun...
    Kolaylıklar dilerim canım , sevgilerimle :)

    YanıtlaSil
  21. Ela Toprak ve Biz ; Canım haklısın bunalr depresif doğuyor hiç de bitmiyor bu halleri.Her daim bir sebep var bunalım ve agrasif olmalarına :))
    Yine de hepsi çok şirin , hepsinin ayrı özelliği ayrı şirinliği oluyor...Onların bıcırıklıklarını okumaya doyamıyorum..her çocuğun ayrı yıldızı oluyor.hep parlasınlar inşallah..
    sevgilerimle canım :))

    YanıtlaSil
  22. Buketciğim sevgi ömür boyu onlarda şımarıklık da ömür boyu etiketlenmiş onlarla...Bizde az buçuk şımarık değilmiyiz...Annanem beni inanılmaz şımartırdı , hep o s evgiyi bilerek yaşadım , etkisi olmuştur üzerimde kesin..
    Bu bıcırıklarda böyleler .Bizde ancak şikayet ederek rahatlıyoruz.İçten içe de seviniyorum ,oğlum bu kadar çoks evildiği için..yaman çelişki benimkisi..
    çok öpüyorum canım , keyifli günler :)

    YanıtlaSil
  23. İremin annesi senin kıznda çok şirin ama ..Gözlerine bayılıyorum , o şımarmasında kim şımarsın :))
    Hoşgeldin canım bu arada :) Keyifli tatiller dilerim canım , sevgilerimle :)

    YanıtlaSil
  24. Öz'üm haklısın canım , yaşları kaç olursa olsunlar sevgi şımarığı bunlar...
    Ama bende babam tarafından şımartılıyordum...Canım benim büyütürken sınırsız sevdi bizi ..Büyüdükçe azalıyor şımarma galiba :) Afacanlarda düzelir umarım..
    itiraf ediyorum şımarık hallerini de seviyorum ( arsız olmadıkları sürece ) çoks evimliler çok...Birde essahtan adam gibi davranmıyorlar mı , gülmekten ölüyorum :)))))))))))))

    YanıtlaSil