Aslan Yağız Sinemada

 Evimizde  bir  adet  aslan yaşamakta.Gün bitmiyor ki kükremeleri bitsin.Madagaskar çizgifilminden sonra Yağız oğlan aslan olmak yolunda ilerledi hatta kükremelerini tutturmak üzere. "Bu ne sevgi  ahh  bu ne aşkk ahhh ?  " dedirtecek cinsten aşkı da sevdası da ..Gözünü  açan Yağız oğlan ya  rüyasında  aslan olmuştur  ya da aslan poposunu yemiştir.Gün için de de  arada  popoma aldığım ani ısırıklarla Martin olmuş oluyorum.Aslan Alex Martin'in poposunu ısıryormuş , Yağız oğlan'ın da Martin'i ben olduğum için ,popom ısırılıyormuş.O kadar  keyifle  söylüyor  ve  keyifle ısırıyor ki, sonra Nuri Alço versiyonu gülüşüyle  yerlere  yatıyor  beyfendi....

Her  ne kadar  aslan terbiyecesi olmasam da evde  oğlumu  pardon minik aslanımı ehlileştirmeye  çalışıyorum.Latife  efendim latife ; hayal dünyamızın boyutları bize  bugünler de böyle  cilveler  yapıyor .Eh bana da bu durumda  bunları not  edip ,ileriye  yönelik  yatırım yapmak düşüyor.  Danone kemiklere  yatırım yapıyor ben de çocukluk anılarına ( bu postta  sanal reklam bulunmaktadır.Uyarımı vereyim de RTÜK hakkımda  soruşturma başlatmasın.Geyikliğim doruklarda )

Minik Aslan olmak isteyen Yağız oğlan 'ın  hayal alemine yenisini katmak için onu  sinemaya  götürdüm.Beyaz perde de " Aslan Kral-The Lion King " vardı...Yağız 'ın ilk sinema deneyimiydi  ve ben ondan daha  heyecanlıydım.Aslan krala  gittiğimizi söylediğimde  sirke  gidiyoruz  sandı.Canlı canlı  görmeyi hayal etmişti anlaşılan.Sinema da aslan aradı durdu , film başlayana kadar. Hafta içi olduğu için  gündüz matinesi bulmam  baya  zor  oldu.Neyse ki Anadolu yakasında  buldum ( bu azimle Avrupa yakasına da geçerdim ) .Hevesle gittim bilet almaya .Gişe deki kız Yağız'ı pek bir minik buldu ve bilet vermek istemedi.Hatta korkacağını düşündü.Yahu "annesi benim çocuğumun neden korkup neden korkmayacağını benden iyi mi  bileceksin ?" dedirti bana içten içe.Neyse ki bir kaç ustruplu cümleden sonra gişeci bayan biletimizi  kesti ve gösterim Yağız ve  Yağız'da 3 ay büyük bir delikanlı için başladı.Sinemayı kapatmışız  da haberimiz yokmuş.İki  delikanlı ile sinema izlemek de ayrı bir  keyif oluyormuş.
Aslan Kral'ın başlaması ile  gözlükler  takıldı gözlere ve macera  başladı.3D filmin ne olduğunu bilmeyen afacan kelebekleri yakalamak için başladı koltuğunda zıplamaya.Kelebek peşinde  zıpladıkça  benim kahkahalarım coştu.Görüntü  ve müzikler ile  Yağız da  coştu ve kahkahaları ve  filmle diyalog içerisine girmesi "iyi ki salonda  kimse  yok" dedirtti  bana .Bir  yağız konuşuyordu  bir de  salonun diğer  bıcırığı ...Film kısa mola verdiğinde  bitti sandı ve  ağlamaya  başladı.Açıklamaya çalışsam da " anni Aslan Kral bit  omaz " dedi dedi durdu.Neyse ki mola kısa  sürdü de kuzucuk sevgilisine kavuştu.İkinci ağlama sahnesi filmin son sahnesinden geldi.Amcası ile mücadeleye giren sevimli aslanın kaybedeceğini düşünen merhametli oğlum başladı ağlamaya."Yağız ne oldu oğlum,korktun mu ? " dedim." ayırr ,men kork omaz, men abi"  dedi.Sorumu değiştirdim " Yağız , neden ağlıyorsun peki ? " dedim ve ekledi ağlamaklı ağlamaklı " künkü kobutan aslan kazan ol omaz , gücel aslan kazan ol olur .Künkü  o menim tatlı aslanım .Künkü o iyi  aslan ol "  dedi. Ağlama  sebebine güleyim mi ,şaşayım mı bilemedim.Anladım ki kötü  amcanın kazanacağından korkan oğlum onun tatlı aslanın kazanmasını istemiş.Hassasiyetinden de gözyaşları sel olmuş.(Kobutan da büyük demek.Büyük yerine  neden se  hep kobutan diyor.)



Sinema  maceramız  oldukça keyifli  geçti.Güne  damgasını vuran ise mücadeleyi  kazanan "gücel tatlı aslana " Yağız'ın verdiği öğüt oldu.
Heyecanla ayağa kalktı ve    " annii gücel aslan büyü ol künküüü  o baba ol , yeni yavu aslan al .Künkü o  iyi baba ol men onu sev.Yeni yavu aslanı men izle ol " diye yırtında  adeta .Gülmekten çatladığım an o andı  galiba.Hatta  Yağız'ın beklediği son buydu ve kuzumun içine doğmuş olmalı ki film tam da istediği gibi bittti.Yavru aslanın krallığa takdim edildiği sahne ile  çizgifilm  son buldu.Beklediği sonu gören oğlum " oleyy , annii  ben yavu aslanı  izle ol ,nine gel olur "  dedi.Kükreye kükreye çıktı  salondan.
Güzel bir gündü ve geriye  artan kükremelerimiz kaldı ...

25 yorum:

  1. nasıl da güzel geçmiş
    ben de bizim Yiğit Kartal'ı ne annesine ne de babasına fırsat vermeden ilk sinemasına götürmek için sabırsızlıkla bekliyorum ama henüz anlayamacağı için biraz daha zaman var
    bakalım biz neler yaşayacağız bu ilk deneyimde :))

    sevgiyle...

    YanıtlaSil
  2. aaaa! Tibet'te bu yüzden mi gelip gidip popomu ısırıyor benim acaba yahuuu! :))))

    YanıtlaSil
  3. hahaha :) cok güldüm maasallah cok tatlı :P cocukların hayal gücü bazen bizi zorlayabliyor :P

    YanıtlaSil
  4. Aynurcuğum inşallah ilk deneyimi seninle olur , sinemada boş olursa tadından yenmez.Çok keyifli oluyor , unutulmaz bir anı...Bu kadar sevgi dolu hala olunca Yiğit hepten havalara uçar...

    YanıtlaSil
  5. Tibetin annesi ; Madagaskar'ı izlediyse kesin ondandır.Aslan alex her fırsatta zebranın poposunu ısırıyordu :))
    Bu afacanlar alemler , çok güldüm Tibet'in de senin poponu ısırmasına..Bendensin :)

    YanıtlaSil
  6. Essu , teşekkür ederim canım..Bu afacanlarda daha ne cevherler var , buldukları ilk fırsatta yumurtluyorlar :)))

    YanıtlaSil
  7. ilk sinema deneyiminiz hayırlı olsun devamını merakla bekliyoruz:)tatlı aslancığı kocaman öpüyoruz

    YanıtlaSil
  8. ay çok güldüm yaaaa,maşallah oğluşuna da yaaa,çok sevimli bir küçük adam

    YanıtlaSil
  9. Ay çok yaşa emi,çok güldüm inan..:)))
    Benimde böyle bir ufaklığım var.
    Küçük oğlum neler çekiyorum ondan bir bilsen..
    Öp benim için onu olurmu..
    Sevgiler canım

    YanıtlaSil
  10. Aslanı öpüyorum, hayal gücünü kucaklıyorum;)

    YanıtlaSil
  11. Sevilaycığım bizde seni ve kızlarını öpüyoruz.İlk deneyim sinemanın bol olması güzelliği ile birleşince muhteşem oldu.Bakalım tiyatro deneyimimiz nasıl olacak ?
    Sırada o var :)
    keyifli günler canım...

    YanıtlaSil
  12. Gülümse teşekkür ederim canım ...Keyifli günler dilerim, sevgilerimle

    YanıtlaSil
  13. Hayat Cafe yüzünden gülücükler hiç eksik olmasın.Bu afacanlar uzay çağı çocukları kafaları farklı çalışıyor..Senin afacanın neler yapıyor ? Hayat onlarla çok keyifli oluyormuş...
    Çok öpüyorum canım , minik afacana kucak dolusu sevgiler...

    YanıtlaSil
  14. Yerden uzak ; canım benim saolasın ...Keyifli günler dilerim , sevgilerimle

    YanıtlaSil
  15. Nilay ; bu güzel dileklerin çok ama çok teşekkür ederim.Ne güzel dileklerde bulunmuşsun !
    Güzel günler ve keyifli dakikalar seninle olsun..
    sevgilerimle :)

    YanıtlaSil
  16. Paylaşım için teşekkürler.
    Mutlu bayramlar:)

    YanıtlaSil
  17. Minik aslanı ve yaşadıklarını buraya aktarıp keyifle okumamı ve gülümsememi sağlayan annesini sevgiyle öpüyorum...

    Mutlu ve neşeli bir bayram sizinle olsun....
    Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  18. Aslan Kral çocukluğumun filmidir yaa. Okurken aklıma geçmiş günler geldi. Hafiften bir duygulanma...

    Aslan Yağıza kucak dolusu selamlar :) En güzel günler sanırım çocukluk döneminde geçirilenler. Herşey tertemiz.

    İyi bayramlaR.

    YanıtlaSil
  19. Gönül çelen ; teşekürler canım.Sevdiklerinle sıcacık bayramlar geçirirsin inşallah ...

    YanıtlaSil
  20. Zeugmamm canım benim , ben teşekkür ederim asıl bu güzel düşüncelerin için...
    Keyifli sıcacık ve dostlarınla kaynaştığın güp güzel bir bayram seninle olsun..
    Çok öpüyorum canım , iyi bayramlar...

    YanıtlaSil
  21. Zihnin arka sokakları ; bayram geyecanları çocuklukta kaldı ne yazık ki...
    çocukluğumda şirinleri izlerdim mütemadiyen.Şimdiki çocuklar çok şanslı ...
    Bayramı bayram yapan değerlerle dolu sıcacık bir bayram geçirmen dileğiyle , iyi bayramlar...

    YanıtlaSil
  22. Canimmm nasil hosuna gitmis. Ruyasinda goruyormus ya artik gece gunduz gorur onunla yasar. Kiyamam.
    Keyfiniz bol olsun:))

    YanıtlaSil
  23. Didemim görmenin de ötesine geçti.sabah akşam kükrer oldu.Sevimli kahramanları izletiyorum şimdi, azıcık yumuşasın diye :)))))
    keyifli pazarlar canım,öpüyorum..

    YanıtlaSil
  24. anaaaammm aslan kral tekrar mı vizyonda hem de 3 boyutlu aboooo 10 küsür sene önce kardeşimi götürdüm ben o filmeee,yaşlandım ben yaaaa,valla yağız oğlana hak verdim,ben de gücel aslan kazansın istedim heheeee :))

    YanıtlaSil
  25. Özgemmm demek ki hepimiz aynı hayali kurmuşuz ve sonu hepimiiz sevindirmiş.Yauw ne yaşlanması sadece zaman bize eşlik etmiş...
    Kardeşler çocuklar büyüsün diye zaman ilerliyor bizimle alakası yok Güzel arkadaşım :)
    öperim canım :)

    YanıtlaSil