Bu da benim bayram kutlamam ...

 
Hayat  ne  kadar  enteresan ? Nereden çıktı diye  sormayın hiç ! Genel olarak değerlendirdiğimizde  bunu  anlayabiliriz  yada mukayese  ettiğimiz de ortaya çıkanlar  enteresanlığı altın tepsiye  yerleştirmiş olur. Bir kaç gün öncesinde dünyanın çeşitli yerlerinde  Cadılar  bayramı kutlandı. Çocuklar  kostümlerini  giyip ,bayramlarını şenlendirdiler. Onun öncesinde müslüman dünyası Ramazan  bayramını  kutladı .Tatlılar  yapıldı , misafirler  ağırlandı  ama  kostüm giyilmedi..
Yarın ise  yine  dünyanın çeşitli ülkelerinde  koyunlar ,  danalar kesilecek ve  akan kanlar  eşliğinde  yapılan adaklarla  birlikte  Kurban bayramı kutlanacak. Müslümanlar  kurban bayramını kutlayıp inekleri keserken Hindistan ve  Hindular ineklere  ağıt  yakacak ve  kutsal saydıkları  canlıların yok oluşuna  hüzünlecekler...Bayramlar devam edecek  sonrasında ve  devreye Hristiyan alemi girecek ve  bir  gece  sabaha kadar  İsa'yı bekleyecekler  sonrasında noel  yapacaklar .Hristiyanlardan  sonra  sıra Yahudilere  gelecek ve  kendi  inanışları  doğrultusunda  oruç tutacaklar ( tamamen açlığı kapsamayan oruç ) sonrasında kutlamalarını  yapacaklar  ve bayramlar  dünyada  devam edecek.Hepsinin  kutlamaları  ve  özellikleri  farklı farklı .Gökkuşağının  renkleri  gibi .


Keşke  bayramların hepsini  kutluyor  olsaydık ; nasıl olsa  dinlerin varoluşu  ve  göndericisi  aynı değil mi? Hem bayramlar  sayesinde  kucaklaşmıyor muyuz ? Bayramlar  ile yüzümüz  gülmüyor mu ? Hayatı  daha anlamlı kıldığına  göre , iyisi mi  biz  dünyada ki tüm bayramları  bayramımız  ilan edelim.Kucaklaşa kucaklaşa  kenetleniriz  belki. Bayramlarla  coşarken ırk ,mezhep, din ,dil ve  ten farkına varmayız.Kenetlenirken belki araya  giren mifak tohumlarını  ezeriz belli mi olur..

Kulağa  düşüncesi bile  ne kadar hoş geliyor..Ama  bu dediğim sadece  hayal tabiki..Yani  bir  hristiyan ne kadar  medeni olursa  olsun ne  zaman ki koyun kesip kurban bayramını kutlarsa ve  bir  hacı amca  ne  zaman ki Hz.İsa'nın doğduğu  günü  anımsayıp noel  yaparsa  işte  o zaman dünyada kavgalar  biter.  Ne  güzel ütopyalarım varmış . Benimde  şimdi haberim oldu. Değişik dinlere  ve  halklara  ait  bayramları düşünmüştüm ama  bayram kutlayan  uçlardaki  insanları düşünmemiştim.
Aslında  mesele insan  olmakta , birlik olmakta ... Ne  yaparsak yapalım , ne yaşarsak  yaşayalım  bembeyaz  kefenle  eşlik edecekler sonsuz  uykudaki mekanımıza. Ortak sona  ulaşmak için  adım adım  zamanları  eskitirken  neyin kavgasını yapıyoruz ki ! Kefenin cebi olmadığına  göre , giden ardından krallığını  götüremeyeceğine  göre bu  cefa  niye , dedirtiyor  insana ...
Ahh  ahh  insanoğlunun  hırsları  bitmez.Milattan öncesi 10.000 de  başlamışız ve milattan sonra 2011 e  gelmişiz  hala  devam ediyoruz.

Neyse  efendim bayramlar  seyranlar  derken ,dünya meselelerine girmişken  unuttum konunun özünü. Yarın  güzel bir  gün , yarın mübarek bir  gün .Kesilen kurbanlarla birlikte  kucaklaşacağız  sevdiklerimizle, komşularımızla  eşlerimizle  ve  dostlarımızla.Bayramlıklarını  giymiş çocuklara  harçlık verip ,şekerler  eşliğinde gönüllerini  hoş edeceğiz.Bu bayram bol bol  et  yiyerek, kıtlıktan çıkmışcasına mangal yakacağız .Eh  bayramın hakkını  vereceğiz  yani kısaca ...
Kınalı kuzuları yaratan rabbime  şükrederken tüm  dostlarımın , blog  arkadaşlarımın ailemin ve  minik oğlumun  bayramını kutluyorum.Bayramı bayram tadında yaşayabilmek dileğiyle hepimizin bayramı kutlu olsun..

39 yorum:

  1. sana da iyi bayramlar tatlım,xoxo

    YanıtlaSil
  2. Seninde bayramın kutlu olsun canım. Yine güzel bir yazı..

    YanıtlaSil
  3. teşekkür ederim Gülümse , hepimiz için dop dolu geçer inşallah...
    iyi bayramlar tekrardan ...

    YanıtlaSil
  4. Ben kızımın delisiyim ; teşekkür ederim canım ... bayramın , için çok burkulmadan geçer inşallah.Yazını okudum az önce gülüm..Allah geride kalanlarınla güzel bayramlar geçirmeyi nasip eder inşallah.Dop dolu bayram dilerim sana canım benim , iyi bayramlar..

    YanıtlaSil
  5. bence de tüm bayramları kutlasak.böylece daha çok resmi ve dini bayram tatilimiz olsa.daha az işe gitsek.minik kuzularımıza daha çok vakit ayırsak.daha çok face,bloglara girsek.geç yatsak geç kalksak:))))

    YanıtlaSil
  6. Karikatüre bayıldım. İyi bayramlar diliyorum canım.
    Çocukken 1 gün önce beslediğimiz hayvanları ertesi gün yemek olarak sofrada gördüğüm günden beri kurban bayramlarında et yiyemem:) sanırım çok da var aynı örnek.
    Sanki o kadar tutarı ihtiyacı olanlara vermekmiş gibi geliyor doğru olan ya neyse:)
    Çok öpüyorum sizi.

    YanıtlaSil
  7. Sevgii'm ne güzel düşlerin var senin de.Hani tatilin olması güzel çocuklara zman ayırma da güzel daha çok face girme ve diğerlerine çok güldüm ..Güzel hayal , inşallah olur , geç yatar geç kalkarsın :)))))))))))
    iyi bayramlar canımcığımmmmmm :)

    YanıtlaSil
  8. Ebrucuğum o dediğin sahneyi bir kez yaşadım sonrasında hiç keseceğimiz kurbanı görmedim.yemem daha kolay oldu.Kurban bayramının hayrı yapılsa d a eve kalıyor bir parça.Hoş gittiğimiz tüm evlerde yenilir kavurma ...Kurtuluş yok yani , kaçış olmayınca ben tadına vardım :))))))))))))))))))
    Öpüyorum canım , iyi bayramlar

    YanıtlaSil
  9. yagizin ve seni bayramini kutluyorum.yazdiklarinin hepsini olmasa da bir kismini cadilar bayraminda oglum balkabagindan fener istediginde ben de dusunmusdum.ne tuhaf benim cocuklarimin dezavantaji da bu iki kultur arasinda git geller yasiyorlar.sint nikolas,noel baba,cadilar bayrami yumurta bayrami,kurban bayrami ramazan bayrami 23 nisan cumhuriyet bayrami vs.ama inanki ersey cocuklara gore oldugunda hepsi temiz masum ve art niyetsiz.bayramlar onsuz olmaz;onlar da bayramsiz.sevgiyle kalin....

    YanıtlaSil
  10. sıcacık olsun
    bir de huzurlu
    ve elbette
    kutlu :)

    YanıtlaSil
  11. U.Aydın ; farklı kültürler de büyümeleri bir nevi avantaj aslında.Onlarla paylaşımları artıp daha hoş görülü olacaklardır.Çocukken dünya da güzel bayramlar da.Ben de oğlumun farklı kültürlerden arkadaşları olsun istiyorum.Umarım olur, her dinden ve dilden arkadaşı...
    Ailenizle geçireceğiniz bol keyifli ,sıcacık bayramlar dilerim...
    iyi bayramlar

    YanıtlaSil
  12. Yaz güneşi ; bayramı bayram yapan ne varsa hepimizle olsun ...Düşüncesi bile içimi ısıttı , ne güzel :)
    iyi bayramlar ...

    YanıtlaSil
  13. Bayramınızı en içten dileklerimle kutluyorum.

    YanıtlaSil
  14. Ne guzel yazmissin. Hakikaten Hintliler agitlar yakacak. Herbirimizin bakisi ne farkli degil mi? Biz kesip bayram yapiyoruz halbuki onlar tapiniyor.
    Ailenle cok guzel bir bayram gecirmen dilegi ile...

    YanıtlaSil
  15. Mutlu bir bayram dilerim :)

    YanıtlaSil
  16. Her şey hayal etmekle başlar, bir gün gerçekleşmesi dileğiyle , mutlu bayramlar:)

    YanıtlaSil
  17. Yasemen K.; teşekkür ederim , keyifli bayram günleri geçirmen dileğiyle, sevgilerimle

    YanıtlaSil
  18. Ruşen ; teşekkürler , iyi bayramlar :)
    sevgilerimle

    YanıtlaSil
  19. Delişim iyi bayramlar canım :)

    YanıtlaSil
  20. İçimden Geldiği Gibi; teşekkür ederim canım , bol keyifler ve iyi bayramlar dilerim .
    sevgilerimle

    YanıtlaSil
  21. pembe yalanlar ; teşekkürler , bol keyifler ve iyi bayramlar :)))))))

    YanıtlaSil
  22. Gülinn teşekkürler canım , bol keyifler dilerim...
    sevgilerimle

    YanıtlaSil
  23. Didemim saolasın canım benim...Seninde bayramın kutlu olsun , ailenle sıcacık geçer inşallah..
    Hayat ne gariptir ki bizlere farklı farklı şeyle r yaşatıyor ..Bayramlarda öyle :)))))))))))
    Çözdük biz ya aslında , tüm bayramları kutlayacağıoz değil mi :)
    yaşasın bayramlar :)
    Öpüyorum canım , kendine iyi bak...

    YanıtlaSil
  24. teşekkür ederim Aslıcığım , bayramın keyifle geçer inşallah...
    sevgilerimle

    YanıtlaSil
  25. Elif'in terazisi ; değil mi canım hayal edelim ki gerçekleşecek düşlerimiz olsun.Umarım bir gün gerçekleşir..
    Keyifli ve dostlarla dolu sıcacık bayram geçirmen dileğiyle, sevgilerimle

    YanıtlaSil
  26. Sessiz sessiz takip ediyorum bloğunuzu...
    Sayfamda miminiz var cevap verirseniz çok mutlu olurum...

    YanıtlaSil
  27. Sevdiklerinizle daha nice nice bayramlar geçirmenizi dilerim.

    YanıtlaSil
  28. Uğurböceği, saol canım seninde geçmiş bayramın kutlu olsun..
    sevgilerimle

    YanıtlaSil
  29. Lengineer, bloğunuzu ziyaret ettim , en kısa zamanda cevaplayacağım.Yıllar evvel horoskobuma baktırmıştım şimdiden itiraf edeyim :)
    sevgilerimle

    YanıtlaSil
  30. Annecik, teşekkür ederim, geçmiş bayramın kutlu olsun,
    sevgilerimle.

    YanıtlaSil
  31. İlknur merhaba.Reader'dan seni izlediğimde son iki postunu Eddie adında biri yazmış gözüküyor.Bundan haberin var mı canım??

    YanıtlaSil
  32. Özlemciğim haberim yok , hatta nasıl görebilirim ve düzeltebilirim bilemiyorum...İçimizdeki karnavalı değiştirip düşlerimden inciler yaptım belki bu değişimden kaynaklı bir sıkıntı yaşanıyordur ...Reader dan içimizdekiakrnaval.blogspot.com u silersen belki sen de öyle görünmez.
    Teşekkür ederim canım uyarın için, olmadı bilgisayar kurdu arkadaşımdan yardım alırım yine :((
    çok saolasın tekrardan , öpüyorum...

    YanıtlaSil
  33. Ben sana yine çıkarsa söylerim canım..
    Dediğin gibi diğerini bir sileyim...

    YanıtlaSil