Burçlar ve Doğum Haritam

Bu  benim doğum haritam.Burçlarla  ilgili  yeterli bilgiye  sahibim dersem  yalan olur.Her ne kadar  okumuş olursam olayım , hepsi uçtu  gitti  , aklımdan. Bilinçaltım burç bilgisini muhafaza  etmiyor.Çok  özenirim burçların özelliklerini  bilen bayanlara ,  onlar  anlatırken  sanki  işi  uzmanında dinliyor edasına  bürünürüm.Can kulağı ile  dinlerim " nasıl hepsini biliyor  " diye  hayret ederim ve  sonrasında  yine unuturum. Unuttuğuma da kızarım hatta. Kendime tembihlemiş olduğum halde  unutmuş olmam  çok  sinir  bozucu  gelir  , gerçekten...
Yıllar  evvel Türk Telekom da  görev yaparken mesai arkadaşım Gülçin vardı.İnanılmaz  meraklıydı  burçlara  ve  yıldız  haritasına.istanbul'da  yaşadığı dönem de kursa  gitmiş ,  yıldız  haritasını yorumlayabilmek için.Çok da  başarılıydı  bu konuda.Rezzan Kiraz gibi  gelirdi bana.Onun genç ve  güzel  hali..
O  dönem çok etkilendim , doğum haritamı ve  yıllık  haritamı yorumlamıştı.
Hatta  babam vefat etmeden önce  bakmıştı  ve bu konuda  bana uyarıda  bulunmuştu..Yıl sonunda ailemde ki bir  erkeğin aramızdan ayrılacağını , söyledi ; ben şok oldum, bu yorum üzerine.Ama  üzerinde  durmadım , fala inanma falsız kalma  misali.Ama  aralığın son 3 gününü  hastane de yoğun bakım önünde  geçirince , anlamıştım ki fal  gerçek oluyordu.2004 yılında  babama  veda  ettim ve  astrolojiden hepten soğudum . İlk ve  son kez  baktırmıştım haritama.Bilmemek  daha iyimiş aslında.Belki de tesadüftü ama  kötü bir  tesadüf ...
Şimdiler de bildiğim tek şey yengeç burcu olduğum ve yükselenimin de terazi olduğu.Ama  sorsanız  ne  burcumun özelliklerini biliyorum  ne de yükselenimin.. Anlatan olursa  yine  aynı zevkle  dinliyorum hatta dinlerken hayran kalıyorum sonra da unutuyorum.
Belki bir  gün unutmam  burcumun  özelliklerini.Unutmayayım diye  astroloji kitabı  aldım kendime , hevesle  okudum , yorumlama  tekniklerini  çözmeye çalıştım.Ama  hevesim çabuk geçti .Ben  dinlemeyi seviyorum , yorumlamayı değil.Bazı bayanlara  çok yakışıyor  burç yorumlamak ve  yıldız  hareketlerinden  bahsetmek...

Bu  konuya sevgili pembe köşe   sayesinde  parmak bastım.Bu konuda  mimlemiş beni.Yanıtlamam  gereken sorular  yönetmiş
1) Burcun hakkında ne kadar bilgiye sahipsin?
2) Hiç horoskop haritanı çıkarma gereği duydun mu?
3) Burcunun hangi özelliklerini taşıdığana inanıyorsun ya da çevrendekiler en belirgin özelliğinin ne olduğunu söyler?
4) Eğer detaylı bir araştırman olduysa çevrendeki insanların burcunu sorup üzerine yorum yapma ihtiyacı hiç hissettin mi???

 Çok bekletmeden mimini  cevaplamak istedim.Bayanların hemen hemen  hepsi burçlara  karşı  ilgilidir.O  yüzden isim sıralamak  istemiyorum.Ama  tüm arkadaşlarımdan burç hikayelerini dinlemek istiyorum. Dedim ya  ben yorumlayamıyorum ama dinlemeye ve  okumaya  bayılıyorum.Hepinizin özelliklerini  sabırsızlıkla  bekliyorum.Burç tutkunu  arkadaşlarım hadi sıra  sizde...
Benim haritam ve  özelliklerim ise bakalım nasılmış ?
Usta bir  siteden yorumum ise  , şöyleymiş...





DOĞUM HARİTASI ÖNSÖZ


Astroloji gezegenlerin insan üzerindeki etkilerini inceleyen bir bilimdir.Fal değildir.İnsanın kim olduğu nereden geldiği ve nereye gittiğini öğrenmenin en iyi metodudur.Astroloji karakteri gözler önüne serer ve karakterde kaderi.Eğer bir insan karakterini değiştirebilirse, kaderini de değiştirebilir.Astrolojinin genel kullanım amacı karakter analizi ,mesleki rehberlik ve hastalık eğilimleridir.Anne ve babaya çocuklarını nasıl yetiştireceklerinin ipuçlarını verir.İnsanlar arasındaki uyumu gözler önüne serer.



Gezegenlerden mesaj almanın 3 temel faktörü vardır..Evler,burçlar ve gezegenler.Her ev hayatımızın bir bölümünü temsil eder.Burçların evlere olan yerleşimi bizim temel huylarımızı ve hayata karşı tutumumuzu gösterir. Ve gezegenler ise evlere ve burçlara hareketleriyle bize birer mesaj getirirler.Bizlere gelişmek için gerekli olan fırsatları sunarlar.Gezegenleri bir oyunun oyuncuları olarak kabul edin.Burçlar ise her oyuncunun karakterini temsil eder. Evler ise oyunun varyasyonlarını temsil eder.Her gezegenin bir karakter enerjisi vardır.Bu enerjinin ortaya çıkabilmesi gezegenler diğer gezegenlerle yaptığı açılarla olur.



Doğum haritanızı okumadan önce son sözlerimiz şunlardır.Bu doğum haritası sadece eğilimleri gösterir.Eğilimlerin farkında olarak onları lehimize çevirebiliriz.Tek ihtiyacımız olan gereken yerde gerekli iradeyi ortaya koymaktır.

YÜKSELEN BURCUNUZ

Yükselen burcunuz karakter özellikleri ve yaşamda başkaları ile yarışmakta kullanılan yeteneklerimizi tanımlar. Ben'i oluşturur ve bize birey özelliklerini verir. Başka insanlardan farklılığı ve toplumdan özgürlüğümüzü gösterir.İnsanlar bizi yükselen burcumuzla görürler ve bizde dünyayı yükselen burcumuz ile görürüz.


Yükselen Burcunuz Terazi

Nazik,dengeli,hassas,kibar,uyumlu ve düşünceli bir insansınız. Kavga ve patırtıdan asla hoşlanmazsınız. Çevrenizdekilerle iyi geçinmeye çalışırsınız. Yumuşak ve tatlı dil ile yılanı deliğinden çıkartmayı başaran bir insansınız. Sessizliğin en iyi ilaç olduğuna inanırsınız. Bütün bunlar sizin herkes ile dost olacağınızı göstermez. aksine dostlarınızı çok iyi inceleyip seçersiniz. Genel olarak da dostlarınız zirvede olanlar veya sizin için gerekli olan insanlardır.Adalet duygunuz çok gelişmiştir ve haksızlığa dayanamazsınız. Kendi zararınıza bile olsa haktan yana davranırsınız. Sizin için her şeyden önde gelen adil olmaktır.Bildiğinden şaşmayan ve iyi ile kötüyü birbirinden ayırt eden birisiniz. Verdiğiniz sözü yerine getirmeye çalışırsınız.





BURÇLAR HANGİ GEZEGENLERDE


Gezegenler taşıdıkları enerjileri farklı yollarla ortaya koyarlar.Bir oyunun aktörler gibidirler.Burçlar ise gezegen enerjilerinin yollarını tanımlar.Motivasyonu ve aktörlerin rollerini gösterirler.



Güneş Yengeç Burcunda (Burcunuz Yengeç)

Olumlu Yanları: Nazik,Hassas,Sempatik,Merhametli Düş gücü yüksek. Analık ve babalık duygulan güçlü. Vatansever. Yuva sevgisi. Israrlı. Becerikli. İyi eş. Tutumlu.Olumsuz Yanları: Aşırı duygusal. Züppe. Dağınık. Kuşkucu. Değişken. Kıskanç. Zayıf karakterli. Kendine acıma meyilli. Sabit olamamak. Değişken duygular.



Ay İkizler Burcunda

Hislerinizi eğitiyorsunuz. Ruh halinizi açık ve net biçimde ortaya koyuyorsunuz. Bazen kendinizin ve etrafınızdakilerin duygusal gereksinimlerinden tamamen bihaber davranabiliyorsunuz. Esas ihtiyacınız olan şey bilgilerinizi paylaşmak. Ağır duygusal ilişkilerden ve durumlardan kaçınmaktasınız. Bağlılık sizi korkutuyor. Kendinizi fikirlerinizi, hislerinizi ve ilgilerinizi paylaştığınız kişilere kendinizi yakın hissediyorsunuz. Eşyaların zihinsel yönü sizi tahrik ediyor. Bilgiyi arzulayan alıcı bir zihniniz var. Esprili, çekici ve sıcakkanlı biri olabilirsiniz. Gerginlik, sinirlilik ve stres sizin için bir problem olabilir. Tartışmalardan hoşlanmıyorsunuz fakat fazla konuşmayı seviyor gibisiniz. İnsanlara gerçeklerden çok duymak istedikleri şeyleri söyleyebilirsiniz ayrıca zihinsel kontrolünüzü sağlamalı ve sık sık karar değiştirmekten vazgeçmelisiniz.



Merkür Aslan Burcunda


Güçlü, sabit fikirleriniz var ve bunları enerjik ve dramatik bir biçimde ifade etmeyi seviyorsunuz. Sıcak, ikna edici, eğlendirici bir konuşmacı ve etkileyici bir hikâye anlatıcı olabilirsiniz. Hikâye ve ifadelerinizde abartı yapmanın(abartmanın) oldukça önemli bir yeri var. Seyirci kim olursa olsun, siz oyunu iyi oynuyorsunuz. Kendinizi anlatmak için oldukça sıra dışı bir tarzınız var. Öğretme yeteneğiniz var. Oldukça yaratıcı fikirleriniz var ve kararların alınması sırasında dinlenilmek istiyorsunuz. Zekânıza ve düşüncelerinize oldukça güveniyorsunuz bu da başkalarının sizi çokbilmiş olarak algılamasına sebep olabilir. Sahte gurura sahip, tahammülsüz ve inatçı olmaktan kaçınmalısınız. İyi bir politikacı, konuşmacı, grup lideri veya antrenör olabilirsiniz. Zekânız için takdir edilmelisiniz.



Venüs Yengeç Burcunda

Sessiz, utangaç, hassas, nazik ve romantik birisiniz ve ailenize, eski dostlarınıza, sevdiğiniz yerlere, hatıralara ve geçmişe sımsıkı bağlısınız. Önemli günleri hatırlamaya ve kutlamaya oldukça önem veriyorsunuz. İlişkilerinizde şefkatli, size duygusal açıdan destek olabilecek ve kendinizi huzurlu hissettirecek birini arıyorsunuz. Duygu ve hislerinizde kimi zaman değişkenlik ve kararsızlık gösterebiliyorsunuz. Evinizde ve bulunduğunuz yerlerde barış ve uyumu bir arada istiyorsunuz. Aşırı ilgili davranışlarınız ilişkilerinizi tehlikeye sokabilir, dikkatli olun. Huzursuz, sevgisiz veya yeterince ilgi görmediğinizi hissederseniz, kendinizi yiyeceklere verebilir ve kilo alabilirsiniz. Yağlı ve şekerli yiyecek sevdanız yüzünden sağlığınız tehlikeye girebilir. Anneniz duygusal ilişkilerinize karışmış, müdahale etmiş olabilir bu sebeple etrafınızdakilere de annelik yapma ihtiyacı duyuyorsunuz.



Mars İkizler Burcunda

Fiziksel ve zihinsel açıdan durmadan çalışan arılar gibisiniz. Aynı anda birden fazla aktiviteye yoğunlaşıyorsunuz, meşgul olmayı seviyorsunuz ve sıkıntıdan nefret ediyorsunuz. Zihniniz her daim aktif ve alarm halinde ve sürekli yeni bir şeyler öğrenmek için çabalıyor. Bilgiyi adeta bir sünger gibi emiyorsunuz ve zihinsel aktivitelere adeta dalıyorsunuz, tartışmaktan münazara etmekten haz duyuyorsunuz. Fakat kendinizi çok germemeli biraz rahatlamalısınız. Ellerinizle kendinizi ifade edebiliyorsunuz ve mekanik yeteneklere sahip olabilirsiniz. Fakat harekete geçmeden evvel düşünmeyi öğrenmelisiniz ve biraz sabırlı olmaya çalışarak kendinizi belalardan kurtarabilirsiniz. Bazen sırf bir şeyi yapmış olmak için yapıyorsunuz fakat bu her zaman iyi bir şey olmayabilir. Harekete geçmeden evvel biraz derine inmeye çalışın, irdeleyin. Seyahat etmek sizin için her daim güzel ve çekici çünkü neler öğrenebileceğinizi veya kimlerle buluşabileceğinizi kestiremiyorsunuz. Yanık veya kazalara dikkat etmelisiniz ayrıca kısa vadeli projelerde başarılı olabileceğiniz gibi uzun vadeli projelerde özellikle sabır ve kararlılık gerektirebilecek işler sizin için hiç kolay değil. Enerjinizi birden çok şeye aynı anda vererek sonunu getiremeyeceğiniz işlere kalkışıyorsunuz. Değişikliğe, çeşitliliğe ihtiyacınız var. Zeka oyunlarını, yarışmalarını seviyorsunuz fakat itici gücünüz fizikselden çok zihinsel. Hedeflerinize ulaşmak için zekanızı, espri yeteneğinizi, iletişim becerilerinizi ve fırsatçılığınızı kullanıyorsunuz, fakat enerjinizi korumayı ve konsantrasyonunuzu toplamaya çalışın bu sayede vaatlerinizi gerçekleştirebilir, işlerinizi bitirebilirsiniz.



Jüpiter Aslan Burcunda

Cömert, nazik ve tutku dolu birisiniz. Organizasyon ve liderlik yetenekleriniz mevcut, güven ve sorumluluk duygusu gerektiren kademelere gelebilmek için can atıyorsunuz, yöneten kişi konumunda olmanız gerekiyor. Kişileri, toplumu heyecanlandırabilecek şeylere karşı ilgi duyuyorsunuz fakat öte yandan kimi zaman zalim, egoist ve dedikodulara kulak asan ve kumar oynamayı da seven birisi olup çıkabiliyorsunuz. İyi kalpliliğiniz ve cömertliğiniz için takdir edilmeye ihtiyacınız var.




Satürn Başak Burcunda

Çalışmak, hizmet etmek için varolmuştur. Çok kuruntulu, endişeli, kuşkuludur. Titiz ve planlıdır. Kendine hayatı zehir etmede ustadır... Sağlık, temizlik işlerine çok önem verir. Bu konuda bilgisi çok olur. llim öğrenmeğe önem verir. Kendine özgü, faydalı olduğuna inandığı düşOnceleri vardır. Bunları büyük bir bilgiçlikle savunur. Kitap yazarak, konuşmalarla insanlara yararlı olmayı görevi kabul eder. Aynı zamanda iyi bir eleştirmen olur... Parayı dikkatli kullanır. Bir kenarda parası olması ona güven verir. Herkesle hemen arkadaş olmaz. Ciddiyete ve mesafeli olmağa dikkat eder..



GEZEGENLERİN EVLERDEKİ KONUMLARI


Gezegenlerin sahip olduğu enerji bir çok değişken yolla ortaya çıkabilir.Evler ise bu enerjinin nasıl bir etki oluşturacağını gösterir.Eğer gezegenler bir oyunun aktörleri ise evler ise aktörlerin rollerini oynarkenki varyasyonlarını gösterir.



Güneş 10.evde

Sizin için önemli olan yegane şey başarılı olmak.Parlamak ve başarılarınızla hatırlanmak istiyorsunuz. Kişisel başarıya ulaşmak için güçlü bir motivasyona sahipsiniz.Hırslısınız ve kuvvetli yetenekleriniz var.Yüksek konumdaki insanlar kariyerinizi geliştirmenizde size yardım edebilir.



Ay 8.evde


Gizli bilimlerin çeşitli konularına meraklıdırlar. Aşırı duygusaldırlar. Ölüm ötesi ruh çağırma gibi mevzularla uğraşırlar. Ay sekizinci evde güçsüz konumdadır. Bu bakımdan aldığı kötü açılar kişilerin miras sigorta gibi islerini zorlaştırır. Seksüaliteleri güçlüdür. Ayin iyi açıları ise şahısların varlıklı olmalarını kolaylaştırır.



Merkür 10.evde

İş alanlarında, politikada, insan ilişkilerinde yaratıcı düşüncelerle dikkat çeker. Ancak destekleyici etkiler yoksa fikirleri uygulama alanına sokamayabilir.Edebi konuşmalarla insanları etkileme gücü vardır.



Venüs 9.evde

Muhtemelen seyahat etmeye aşık ve bu seyahatlerden kendinize fayda sağlamayı bilen bir yapınız var.Doğduğunuz yerden farklı bir şehirde,ülkede yerde oturabilirsiniz.Farklı kültürleri anlama ve öğrenme isteğiniz var.Yapancı kültürlerin müziği,resmi size hitap eder.Hukuk eğitimi size hitap eder.



Mars 8.evde

Sizde enerji,tutku ve araştırma konusunda şevk var.Detektifçilik oynamayı çok seviyorsunuz.Finansal,miras konularında sorunlar olabilir.Muhtemelen bir evlilik yoluyla bir miras gelebilir.Aşk ve tutku uğruna anormal şeyler yapabilirsiniz.Tutkularınızı kontrol etmeyi öğrenmelisiniz.Ayrıca cerrahlığa karşı bir ilginiz olabilir.




Jüpiter 10.evde

Bu konum bazı fırsatları size getirebilir.Meslek yaşamında yükselmeği, iyi bir yere gelmeği, toplumda saygı gören, ve aranılan bir kişi olmanızı sağlar.Siz çalışma adabı, kuralları, ve dürüstlük konularında çok hassassınız. Ayrıca bu değerleri etrafına da vermeğe çalışırsınız. Amaçlarınız söz konusu olduğunda azimlisinizdir kolay vazgeçmezsiniz. Sizin için meslek aileden önce gelir. Fazla sakınılan göze çöp batar misali dikkat edin çalışma yaşamında haksızlıklara uğrayabilirsiniz.



Satürn 11.evde

Arkadaş ilişkilerini ciddiye alır. Yüksek makamlarda, yetkıli kişilerle ilgilenir. Gizli düşmanları hiç bitmez. Dostluk ve arkadaşlıkları kendi çıkarları doğrultusunda kullanabilir. Çocuklar genellikle üzüntü kaynağı olurlar. Öğüt veren, doğru yol gösteren yaşlı dostlarla karşılaşır.



Neptün 3.evde

Öğrenmenin temelinde, fikirlerin, düşüncelerinin özünde sezgi gücü yatar. Edebiyat yönü kuvvetlidir. Hayal gücünün etkisiyle etkili bir konuşmacı olabilir. Telepatik hissedişler vardır. Kardeş, yakın arkadaş, komşular, akrabalarla ilgili aradığını bulamama, yanlış anlama veya anlaşılmadan doğan sorunlar olur.



Plüto 12.evde


Ruhsal sorunlara imkan verebilir. Sevildiğini, istenildiğini, güçlü olduğunu tatmin edici bir şekilde hissetmelidir. Yersiz, nedeni belirlenemeyen korkular, endişeler yaşatır. Hayata bakış açısı karamsarcadır. Duygusal doyuma ulaşması çok önemlidir. İç alemdeki karmaşıklığın sözlerle dışarı yansıması yanlış anlaşılabilir. Hissettikleri yaşadıkları başkaları için inanılmaz olabilir. Rüyaları çıkar. Duygular genellikle daima baskındır. Sezgi yönü kuvvetli olduğu için akılla varılacak noktaları daha rahat görebilir. Telepati, geleceği sezme, üst boyutlarla iletişime girebilme, soyut konuları hissedebilme gibi hassas yetenekler verir. Gizli düşmanlardan tehlike gelir. Uyuşturuculara meyletme görülmesi mümkündür.



GEZEGENLERİN BİRBİRİYLE KONUMLARI


Gezegenler taşıdıkları enerjileri farklı yollarla ortaya koyarlar.Bir oyunun aktörler gibidirler.Gezegenlerin birbiriyle konumları ise enerjinin harekete geçip geçmiyeceğini gösterir.





Ay Merkür ile uyumlu

Mükemmel bir zihniniz var,yüzleri,adları,geçmiş olayları ayrıntılarıyla hatırlarsınız. Mükemmel bir konuşmacı ve öğretmensiniz.Anlatmak istediğiniz şeye duygularınızı ve kalbinizi koyarsınız.Bilgi edinmek ,bilgi paylaşmak sizin için önemlidir en son gelişmeleri öğrenmek için büyük bir efor sarf edersiniz. İnsanlar size bir şeyler danışmayı bir şeyler anlatmayı severler.Onların problemlerine saygı duyar ve onlara şevk ve güven aşılarsınız.İnsanlar size güvenir onları yargılamayacağınızı bilirler.Yapancı dilleri öğrenmeye yeteneğiniz vardır.Doğum haritanızdaki bu yerleşim siz güçlü bir yazarlık yeteneği de vermiştir.



Ay Mars ile harmanlanıyor

Her zaman kendinizi meşgul gibi hissedersiniz birileri sizi yavaşlatmak isterse sabırsız ve sinirli olursunuz.Patlamaya hazır ve çabuk değişen bir karakteriniz var.Fırtınalı ev yaşantısı bu eğiliminizin bir nedeni olabilir.Kavga etmeyi ve rekabeti işbirliğine tercih edersiniz.Özgür Bir ruhunuz var bir işin nasıl yapılacağını siz söylemek istersiniz.Kontrol altında hissettiğiniz zamanlarda ani patlamalarınız olabilir.Genellikle sıcak ve sevecen birisiniz. Fakat aynı zamanda bazen çok önyargılı olabilirsiniz.Sizden daha yavaş insanlarla çalışmaya dayanamazsınız.Ayrıca bu yerleşim size iyi bir sağlık ve enerji verir.




Ay Jüpiter ile uyumlu

Neşeli,affedici,iyimser,toleranslı, ve kibarsınız.İnsanları mutlu etmeyi seversiniz. Fakat bazen aşırı cömert olabilirsiniz.Yaptığınız tüm iyiliklerin size geri döneceğine dair katı bir inancınız var.Lüks ve tatlı yiyeceklere karşı aşırı düşkünlüğünüz ilerde kilo problemlerinin göstergesidir. İyi bir karakter ve geniş bir zihniniz var.Ayrıca şanslısınız.Aileniz ve çevrenizden finansal olarak destek görürsünüz.Dürüstlüğe çok büyük saygı duyarsınız.



Dürüst ,ahlaklı ve etiğe önem veren bir insansınız.Bu yerleşimdeki en büyük problem kendi isteklerine aşırı düşkünlüktür.



Ay Satürn ile uyumsuz

Çok hırslısınız fakat asıl problem kendinizden şüphe etmenizdir.Kendinize ve kapasitenize yeteneklerinize güvenmezsiniz.İnsanların sizden hoşlanması için gerekli şeylerin sizde olmadığına inanmışsınız.Düşük bir özsaygı ve düşük bir kendine güveniniz var.Niçin bu kadar yoğun çalıştığınızın sebebi de aslında budur insanlara kendinizi kanıtlamak istiyorsunuz.Güvensizlik ve hata yapma korkusu ile dolusunuz.Sahip olduğunuz şeyleri kaybetme korkusu yaşarsınız.Yalnızsınız ve insanlara açılmakta zorlanırsınız. İnsanların güvenini satın alabileceğinizi düşünürsünüz.Fakat bunun en kolay yolu o güveni kazanmaktır.Ayrıca önce kendinizi sevmeden diğer insanların sizi sevemeyeceğini bilmeniz gerekir.Doğum haritanızdaki en güçlü yön hatalarınızdan ders çıkarmanızdır. Şuana kadar bir çok hata yaptınız.Sizin kurtuluşunuz bilginizdir.



Ay Neptün ile uyumsuz

Harika bir hayal gücünüz çok hassan ve sezgisi güçlü bir kişiliğiniz var. Kibar,romantik,sempatik ve sevecensiniz.İnsanların problemleri onları yargılamasan dinlersiniz.İdealistsiniz ve güzel sanatların bir dalında buna müzik ve dans da dahil başarılı olmayı çok arzularsınız.Çok yaratıcı ve duygusal olarak çok dengelisiniz. Bazen zorluklarla yüzleşmek yerine kendi küçük dünyanıza çekiliyorsunuz.Fakat orada kalamazsınız.Kaçış problemlerin çözümü değildir.Her acıklı hikayeye kanmayın insanlar sizden yarar sağlamak için bu gibi yalanlara başvurabilirler.




Çok edilgensiniz.Kendiniz ve kendi haklarınız için savaşmak sizin için çok zordur.Fakat haklarınız korumayı ve savunmayı öğrenmelisiniz. Sezgileriniz çok güçlüdür gerçekten içinizdeki sesi dinlemeyi öğrenirseniz ona güvenebilirsiniz.İnsanları idealleştirdiğiniz için hayal kırıklığını uğrayabilirsiniz.İnsanlar tarafından kolay aldatılabilir bir kişisiniz.Duygusal olarak aşırı hassassınız sonradan incinip üzülmemek için doğruyu yanlıştan ayırt etmeyi öğrenmeniz gerekiyor.Zaman zaman yaşadığınız kafa karışıklıkları özellikle ne söylendiği hakkındaki yanlış anlamalar yüzünden incinebilirsiniz.Ortada bazen gerçekten bir aldatma olabilir fakat bazen de bu aldatma tamamen sizin yarattığınız bir fantezidir.



Ay Plüto ile uyumlu

Bilinmeyene tehlikeye ve gizeme olan merak duygularınızın kaynağını oluşturur.Duygusal krizlerle çok iyi başa çıkarsınız. Ve bunların kaynağını bulmada başarılısınızdır.İnsanların duygularıyla oynamazsınız.İnsanları anlamakta çok başarılısınız.Onların problemlerini analiz eder ve onlara rehberlik etmeyi seversiniz.Ölümden sonraki yaşamı merak edersiniz.Kitap okumayı ve doğal tedavi yöntemlerini öğrenmeyi seversiniz.



Merkür Uranüs ile uyumsuz

Hızlı düşünme yeteneğine sahipsiniz. Tahmin edilemeyen atmosferlerde bile gerekli olan kararları çabucak verebilirsiniz Orijinallik için sezgisel bir zekanız var.Sıra dışı , garip ve bir parça eksantriksiniz.Kendinizi ifade etmede tamamen özgür olmak istersiniz.Yeni fikirler ve keşiflerinizin sonu yoktur.Mekanik ve fiziksel teorileri çabucak anlarsınız.Zeki ve keskin zekaya sahipsiniz.Çok kolay sıkılabilirsiniz.Seyahat etmeyi seversiniz oralarda her zaman öğrenilecek yeni bir şey vardır..Kendine güvenen, düşüncelerinde ve hayat tarzında her zaman özgürlüğü arayan birisiniz.



Fakat eğer fikirler eğer sizin bir önceki tasarlanmış modeliniz ile uymuyorsa onlara direk reddetme eğilimindesiniz.Her şey hakkında bilgiye sahip olma arzunuz enerjinizi bölebilir ve bu yüzden odaklanma ve konsantrasyonunuzu kaybedebilirsiniz.Elinizdekileri bitirmeden daldan dala atlamamalısınız. Kendinizi disipline edin ve bir konuyla uzman olana kadar ilgilenin.Eğer bir fikir sizin düşüncelerinize karşı ise onu hemen reddetmeyi istersiniz ancak bir fikir sizin düşüncenizle aynı ise onu tamamen doğru bulursunuz.Yeni fikirlere açıksınız fakat insanların size vaaz vermelerine dayanamazsınız. Şunu anlamak zorundasınız çoğu insan bakış açılarını anlatırken vaaz verme amacı taşımaz..




Merkür Neptün ile uyumlu

Sıra dışı bir hayal gücünüz ve vizyonunuz var.Bunları gerçek hayata aktarmada da başarılısınız.Mantıklı ve pratiksiniz. Telepati gibi metafizik konularına açıksınız.Sanatsal bir dünyayı bilimsel bir dünyaya tercih edersiniz.Zihniniz sanattan ilham alır.



Merkür Plüto ile uyumlu

Gizemli,gizli saklı konularla ilgilenirsiniz.Zaman zaman gizli araştırmalar yapar ,dedektifçilik oynarsınız.Sahnenin önünde çalışmak yerine sahne arkasını çalışmak istersiniz.Çünkü orada sizi daha az insanın rahatsız edeceğini düşünürsünüz.Ellerinizi ustaca kullanırsınız muhtemelen mükemmel bir masajcı yahut fiziksel terapist olursunuz.Mekanik yeteneğinizde vardır. Aletlerin nasıl çalıştığını görmek adına içini çok açmışsınızdır. İyi bir iletişim yeteneğiniz var. İnsanların seçimleriyle ve bunun nedenleriyle ilgilenirsiniz.Bütün durumları mantık ve sezginizle değerlendirirsiniz.İnsanların gerçekte hangi durumun içinde bulunduklarını kısa bir sürede net bir şekilde değerlendirebilirsiniz. Ayrıca başarı için gereken disiplin,kendine güven ve entelektüel yetenekler sizde var.



Mars Jüpiter ile uyumlu

Kendinize güveniniz,şevkiniz ve yaşama gücünüz var.Aklınızda kurduğunuz her şeyi başarabileceğinize inanırsınız.Zamanlama anlayışınız iyi ve ne yapıp ne yapmayacağınızı önceden görme yeteneğiniz var.Yarışmalardan zevk alır ve genelde şakacı bir tutum sergilersiniz.Genellikle kendinizle yarışır ne kadar uzağa gidebileceğinize ve ne kadar başarabileceğinizi sınamak istersiniz.Sınırlarınızı zorlayacak şeylerden keyif alırsınız.Maceradan risk almaktan ve doğa sporlarından hoşlanırsınız.Hayata karşı genellikle pozitif ve iyimsersiniz.Bu açı size varlık getiriyor.Fakat aynı zamanda sahip olduğunuz varlığı kolayca harcama eğiliminiz var.Sahip olduklarınızı harcarken yarın hakkında endişelenmezsiniz.



Mars Satürn ile uyumsuz


Bu açı içerisinde kötü eğilimleri barındıyor.Siz zalim,soğuk ve duygusuz olma eğilimindesiniz. Öfkenizi her zaman koruyor ve size yapılan bir yanlışı asla affetmiyorsunuz.Aklınızda bu gibi insanlardan intikam almak ve yaptıklarını sizin yollarınızla geri ödetmek gibi bir düşünce var.Fakat bu açı bunun yanında size oldukça belirli ve hırslı bir doğa veriyor.Zorluklar karşısında Azim,dayanıklılık,zorluklarla savaşmak ve sıkı çalışma. Bu açı olağan olarak yolunuza taş koymak ve sizin neler yapabileceğinizi sınamak istemektedir.. Dolayısıyla çok memnun edici bir açı değildir.Fakat bunun yanında size zorluklar karşısında gereken donanımıda vermiştir.Eğer baskıya dayanabilirseniz mükemmel bir karakter geliştirebilirsiniz.



Bir çok şeyi başarabilirsiniz. Fakat bazen bütün sorumluluklarla yalnız başınıza uğraştığınızı ve tüm yükün omuzlarınızda olduğunu düşünebilirsiniz.Mükemmel bir kontrol,disiplin kapasiteniz var.Kendinizden çok fazla şey beklediğiniz durumlarda kendinize karşı çok kaba olabilirsiniz. Dikkate değer bir gelişme sağlanamayan işlerde kendine güven bazen azalır. Bu gibi durumlarda harika bir direnç sergiler ve yılmayan iddialı yapınız ortaya çıkar. Sinirli yapınız bu anlarda daha çok ortaya çıkar. Patlamaya ramak kalmış bir durumda olmanız çalışma arkadaşlarınız açısından tehlikeli olabilir. Bu nedenle siz en iyi yalnız çalışırsınız. Bu açı kesinlikle sizin sabrınızı test eder.



Sorumluluklarınızı ve arzularınızı iyi ayırt etmeniz gerekmektedir.Eğer kendi arzularınız takip ederseniz sorumsuz ve bencil gözükebilirsiniz.Eğer hiç kendi arzularınızı takip etmezseniz bu seferde kendinize yazık etmiş olursunuz.Bu iki konuda dengeyi iyi ayarlamanız gerekiyor.Kendinize iki tane liste yapın.Birini sorumluluklarınızı yazarken bir diğerine de hoşlandığınız ve sizi rahatlatan şeyleri yazın.Her ikisinden eşit ölçüde yapmaya çalışarak dengeyi ayarlayabilirsiniz.



Şunu eklemeliyim ki bu açıya meydan okuyarak dünyanın güzelliklerinin etrafınızı çevirdiğini görebilirsiniz.Çünkü Bütün sorunlarda dünyayı zalim ve sıkıcı görme eğilimindesiniz.Aşkı elde etmek için öncelikle aşkı sizin sunmanız gerekmektedir.Biliyorum sizin için duygularınızı başkalarını açmak hiç de kolay değil.Geçmişte incitildiniz ve hiçbir şeyin duygusal açıdan incitilmek kadar acıtmadığını biliyorsunuz.Doğanız gereği duygularınızı açmak biraz zaman alabilir.Fakat açmalısınız.Çünkü insanların sizin duygularınızdan hiçbir haberi yok.



Öfkenizi içinizde tutmamalısınız.Eğer öfkenizi serbest bırakmayı öğrenmeseniz,ileride kontrol edilemeyen boyutlara ulaşabilir.Ayrıcı içinize attığınız öfkenin böbrek taşının birincil nedeni olduğunu unutmayın.



Mars Plüto ile uyumlu


Kendinize güvenir ve sorumluluk üstlenebilirsiniz.Kendinize güveniniz tam ve asla kaybetmeyi kabullenmezsiniz.Neyi istediğinizi ,Nasıl elde edeceğinizi,elde ederken yapıcı olmayı bilirsiniz.Doğuştan bir lidersiniz.İnsanlar size yolu göstermeniz için bakarlar.Güçlü fikirleriniz yanı sıra fikirlerinizi açıklamakta da korkmazsınız. Bir şeyin daha iyi olduğuna inandığınızda reform yapmak tan kaçınmazsınız.Çok çalışırsınız fakat bitkin düşmeden önce vücudunuzu dinlemelisiniz.Egonuz güçlüdür fakat her zaman odak noktası olmanız gerekmediğini bilirsiniz.Hayatınız her zaman kontrol altında olmasından hoşlanırsınız.Hayatta lider olmaktan hoşlanırsınız.Fakat bu her zaman mümkün olmayabilir bu yüzden işbirliğini daha iyi öğrenmelisiniz.Bilinmeyene ve gizeme karşı bir ilginiz var.Her zaman taşın altına bakarsınız.Bilinmeyenin cevaplarını istersiniz..



Jüpiter Uranüs ile uyumsuz

Muhtemelen sizdeki en büyük problem bir daldan bir dala atlama eğiliminde olmanız dolayısıyla hiçbir zaman hiç bir şeyi tam olarak öğrenememenizdir.Hayatta başarılı olmak için bazı konulara konsantre olmak gerekir.Büyük türk düşünürlerinin söylediği gibi “Her işte çırak olacağına bir işte kalfa ol”.Ayrıca sizdeki diğer bir problem kendi düşünceleriniz herkesin düşüncesi olmasını istiyor ve insanları zorluyorsunuz.Tolaranslı olmanız gerekir.Belki düşünceleriniz yüzde yüz doğru olabilir fakat karşıdaki insanlar bunu kabul etmeye hazır olmadıkları zaman sizin zorlamanız boşa kürek çekmekten başka bir şey olmaz.Fanatizm den kaçının ve siz nasıl kendi doğrularınız var ise diğer insanların da kendi doğrularına olabileceğini unutmayın.



Siz özgür yaratıcı,güçlü bir iradeye sahip olma,azimli olma eğilimindesiniz.Bu özelikler hayatta başarıya giden yolda paha biçilmez karakteristiklerdir.Sizin sivri ve hızlı zekanız var fakat sizin gibi olmayan yavaş düşünen insanlara karşı toleranslı olmalısınız.Unutmayın herkesin refleksleri sizin gibi kuvvetli olmayabilir.



Jüpiter Neptün ile uyumlu

Çevrenize yardım etmek için yaratıcı bir hayal gücünüz ve yeterli fırsatınız var.Duygularınız müzik,resim,şiir ve dans konularında yapıcı katkılar sağlayabilir.İnsanlara karşı hassas olmanız diğerlerinin size güvenmesini ve ihtiyaç duyduklarında sizin bilginize başvurmalarını neden oluyor.Hayalinizde canlandırdığınız güç rüyalarınızın gerçekleşmesini sağlayabilir.



Jüpiter Plüto ile uyumlu


Sizin liderlik ettiğiniz bir toplumda yaşam standartları ile etik ve ahlak seviyesini yükseltecektir.Büyük grup projelerini yönetme ve planlama size hitap eder.Değişim ve büyüme için yönettiğiniz gruba güç uygulamaktan çekinmezsiniz.Doğuştan doğruyu ve yanlışı ayırt ermeye yeteneğiniz var.Meydan okumayı seversiniz.Sahip olduğunuz diğer yetenek ise tehlike anında çabuk ve doğru bir şekilde yönlendirmeler yapabilmenizdir.



Satürn Uranüs ile uyumlu

Israr,dayanıklılık,sıkı çalışma ve sabır. Tek kelimeyle zor görevlerin adamısınız.! İdealizmin en iyi vasıflarıyla pratikliği birleştirirsiniz.Hayatınızda karşılaştığınız zorluklar yeteneklerinizi sergilemeniz için size şanslar sunar.Bu gibi durumlardan çok dersler çıkarır ve manevi olarak gelişirsiniz.En büyük isteğiniz eşsiz ve alışılmadık birisi olmaktık.Sıra dışı kişiler sizin hayatınıza girer ve size olgunlaşmanız için yardım ederler.Sorumluluklar ve özgürlükler terazisini çok iyi dengelersiniz. Organizasyon yeteneğiniz sizin başarıya götürecektir. Muhtemelen rahatlamayı ve bazen gevşemeyi öğrenmelisiniz.



Neptün Plüto ile uyumlu

İnsanlığın iyiliği için onlara hizmet etme şansını sahip olacaksınız.Çevrenize yardım etmek için sezgilerinizi kullanın.



DOĞUM HARİTASI SON SÖZ


Bu raporda sunulan astrolojik tahminler verdiğiniz doğum tarihi,zamanı ve yerinin doğru olduğu varsayılarak oluşturulmuştur.Doğum saatinizde yaz saati uygulamasından dolayı oluşacak 1 saatlik bir farkın bile ev konumlarınızı ve yükselen burcunuzu değiştireceğini unutmayın.




Açıkça belirtmek isteriz ki siz burada anlatılanlardan çok daha karmaşık bir bireysiniz. Umuyoruz ki Burada yazdığımız birkaç sayfalık özetinizin kim olduğunuz ve kim olacağınız ve hayatta neler yapmanız konusunda size rehberlik edecektir.

****
  Off  anladıysam arap olayım.Anlayan var mı arkadaşlar ?

20 yorum:

  1. inanki hicbirsey anlamiyorum.burcumun ozelliklerini biliyorum o kadar.baska da birsey yok ama senin gibi ben de iyi bir dinleyiciyim.sevgiyle kalin yagizla beraber.

    YanıtlaSil
  2. hepsi başka bişi diyo sanki..genel olarak burç özelliklerne inanıyorum ama bu kadar açıklama benide sıkıyor :)

    YanıtlaSil
  3. ayyyy şiştim desem İlknurum...
    okumadım ne yalan söyleyim o bu gezegende, bu şu burçta diye :)

    ben de yengeç burcundan biri olarak hemen söyleyim ki o sayılan genel özelliklerin hemen hemen tamamını taşırım hatta daha fazlasını :)

    dağınıklık kısmı uymaz bana...yükselenimin başak olmasındandır belki de

    öyle çok meraklısı olmasam da hani ucundan kıyısından bilirim az çok hangi burç nasılmış, nasıl değilmiş diye

    öperim burçdaşım :))

    YanıtlaSil
  4. zaten esmerim ben arap olmasam ilknurum :)valla hiçbirşey alamadım:))

    YanıtlaSil
  5. U. Aydın , galiba dinlemek keyifli.
    Ben burcumun özelliklerinden dahi emin değilim...Ama azimliyim öğreneceğim :))))))))
    keyifli akşamlar dilerim , iyi geceler

    YanıtlaSil
  6. Gülinciğim inan okumadım , okusam da bir şey anlayacağımı sanmıyorum.Sadace belli bir noktaya kadar okudum.Belki bloglardan anlayan bir arkadaş çıkarda babasını hayrına yorumlar diye yayımladım..Ne karmaşık şey bu ya, burcumu dahi bilmiyorum ,özellik anlamında...
    Zor işler , anlatan çıksa süper ama :)))
    öpüyorum canım

    YanıtlaSil
  7. Aynurcuğum ben de yengecim ama dağınıklık doğamda yok..Aksine fazla düzenliyim.Kimi sitede de yengeç iiçin düzenli diyor, dağınıklığı sevmez.Bunalr da emin değiller midir nedir, anlamadım...
    Al benden de o kadar ,yarıya kadar okudum, okusam da anlamazdım.Anlayan çıkar da yorumlar belki diye yayımladım...Şunu kolayca anlatsalaar ölürler mi yaa, nasılda merak ettim gece gece anlatamam :))
    Öpüyorum canım ,iyi geceler

    YanıtlaSil
  8. Bigom boşverr, ben de anlamadım zaten.Ama umutluyum bir anlayan çıkacak mutlaka :)))

    YanıtlaSil
  9. Aaaaa!Vallla okumadım hepsini ayol bu ne böyle:))Hiçte birşey anlamadım...Burcunun özelliklerini bilmek yetiyor bence,boşver haritayı maritayı:))

    YanıtlaSil
  10. Burçların genel özelliklerine inanıyorum..Ama sadece o kadar.Çok ilgili değilim bu konuda..:)))

    YanıtlaSil
  11. valla şekerim ben evdi gezegendi anlamam...Hiç kıskanç olmayan ve seksilikten pek nasibini almamış bir akrep burcuyum...onu bilirim sadece....öpüyorum

    YanıtlaSil
  12. Sen temel özellikelre bak yavru yeter bunlar karışık :) ayrıca yükseleninle pek alakan yok anam sen yengeç kısmısına bakıver :))

    Şu kelime doğrulamayıda kaldır bıktım he :)

    YanıtlaSil
  13. ilknur ben tipik başak kadınıyım.hangi siteye bakarsan bak aynen beni yazıyor hatta yorulma ben sana en çok sevdiğim yüce bilgi kaynağı ekşi sözlükten kendimi arz edeyim:)buyur;

    14.istekleri arzulari bitmez. surekli bir seylerin pesinde kosarlar ve asla tatmin olmazlar. illa ki bir sey eksiktir, kotudur, sinir bozucudur ve hatta diger tum guzel seyleri silecek kadar da one surerler bu negatiflikleri. asla doymazlar, hep daha fazlasini ister icinde bulunduklari durumdan hep sikayet ederler. bir sonraki adim her zaman o ankinden kesin cok daha iyidir, bir ust basamak hep "olmasi gereken"dir. bu olan bitenler yuzden surekli bunalimdadirlar; depresif halleri ve pesimist yaklasimlari ile ya hayatinizi size zehir ederler, ya sizi terapist ederler.

    ve tum bunlarin tek bir sebebi vardir, o da oha derecede mukemmeliyetci olmalaridir...

    ama ona "oha" dedirtebilmisseniz* eger siz hakikaten mukemmelsinizdir***.

    derli toplu, temiz, titiz, olculu ve mesafeli durusa sahip kadindir. her turlu boku yerken bile belli bir estetik ve mantik icerisinde hareket ettigi dusuncesine kapilmanizi saglayan bu hatunun genelde duru, dogal bir guzellige sahip oldugu da soylenebilir. kokos, carpici, etkileyici degil ama guclu, sade, düzenli ve cogu zaman bakimlidirlar. aniden degil zamanla cezbederler.

    38.sınırları ve sinirleri zorlayan dişi.

    yüksek standartlar kavramını zodyak ahalisine sunan bir varlıktır bu. çoğu zaman neşeli, kimi zaman kendisini bir yerlerde kaybetme arzusuyla yanıp kavrulan bir varlık. hayalindeki insanı bulmak için cehennemin dibine kadar yolları hiç üşenmeden katedip sırf canı istemezse de geri dönmeyecek varlık.

    bu kadınla arkadaş olmak, hayatınıza bir adet robot sokmak gibidir. sizinle ilgili daha ilk saniyeden toplamaya başladığı veriler, ekranında belirecek, her hareketiniz, her duruşunuz, her mimiğiniz size bu kişinin arkadaş grubunda belirli bir statü vermesinde etkili olacaktır. zaten bu niye normal insan olarak doğar da ik müdürü falan olarak doğmaz, bilmeyiz*.

    YETER Mİİİİ:))

    YanıtlaSil
  14. Limon çiçklerim bende okumadım.Okusam da anlamıyorum ki , belki anlayan olur d edim ama aramızda hiç astrloji bloğu yok ...
    Burcumuzu biliyoruz ya gerisi boş gülüm :)

    YanıtlaSil
  15. Özlemciğim ilgili olmadığım gibi burcumun özelliklerini de sürekli unuturum hatta :))))

    YanıtlaSil
  16. Gülçinciğim yine de özelliğini biliyorsun burcunun , şanslısın tatlım.Ben de o da yok :))

    YanıtlaSil
  17. Ülküüüüüüüü omaz ben yükselenim olmak istiyorum.Onu daha çok seviyorum :)

    YanıtlaSil
  18. Başak kadınııı vouwww diyorum sadece ve sadece.Yeter gülüm hatta baya baya bilinçlendim...Ayy eşinin burcu ne bu arada , bu özelliklere uyumlu mu yoksa aşkından gözleri hala etki altında mı :))))))))))))
    Şaka yapıyorum tabi ki, zormuş az birazcık :))))))))))))
    Sözlük de ne biçim yazmış ya, azıcık yumuşatsaymış ya :)

    YanıtlaSil
  19. Bende seviyorum anacım kızım terazi :)) ama eşimde yengeç :))

    YanıtlaSil
  20. ellerine kollarına sağlık canım...
    mimime dil olduğun için çok teşekkürler...

    YanıtlaSil