Yağız'dan Nağmeler

Bugünlerde Yağız oğlan keyiflendi azıcık.Bir  dönem kriz  yaşamıştık ciddi  anlamda.Yer yer  krizleri  baş  gösterse de sakinleşmesi hemen gerçekleşiyor.Bayram da  yaşadıklarımızdan sonra belli kurallar  ve çizgiler  doğrultusunda  yaklaşımlarımızı değiştirdik.Yaptığımız  hatalardan da  pay  biçtik kendimize  anne baba  olarak.




Bu günlerde  Yağız'a  yeni oyuncaklar aldık.Özellikle Pepee  ve Caillou ikilisinden  uzaklaşsın , diye.Pepee  sayesinde  evde  küsme makinası belirmişti.Neredeyse  her  diyaloğumuz  küsme  ile neticeleniyordu.Uzun süre  nereden öğrendiğini düşündüm , durdum.Pepee'nin bir  bölümünde  , annesi ve  kardeşi oyun oynuyorlardı.Pepee  hem kıskandı  hemde  annesine  küstü.Gerçi her  bölümde Pepee  mutlaka  bir  kıskançlık yaşıyor  ve  küsüyor.Sonrasında hatasını anlayıp barışıyor ama Yağız o barışmak kısmına değilde  "hıhhhh " deyip küsme kısmına takılmış durum da.Nihayet sorunun kaynağını  öğrenmiş bulunmaktayım.Birden kesemiyorum Pepee  sevdasını  ama  azaltabildim en azından.Öncelikle oğluma  Sevimli Kahramanlar, Dufy Duck  , Felix ve Donald Duck çizgifilmlerini aldım.Artık vcd 'den izliyoruz çizgifilmleri , hem de keyifle...Sevimli  kahramanlardan sonra Yağız daha bir  yumuşak olmaya  başladı.Tiger 'ın  peluş oyuncağını aldım.Tiger'ın yanı sıra sevimli Zürafa da  eklendi oyuncak dünyamıza...Bazen  hayal dünyasını geliştirmeye çalışırken istemeden de olsa zarar  verebiliyoruz.Neyse ki erken farkedebildik...



Hayat yarıştan ibaret değil mi aslında  ,tezine dayanarak  yarış pisti de katıldı listemize.Ne  de olsa  sınavsız  ve yarışsız meslek sahibi  olamıyoruz.diplomayı aldıktan sonra da iş bitmiyor  ülkemizde.Sıra  sınavla işe  alınma sürecine geliyor.O süreci de  atlattık mı ,sıraya  başka sınavlar  giriyor.Hayat insan ilişkilerimizle geçen , sınavlar ile  de sınıyor  sürekli bizi...Yani sözüm ona  ben de kuzuma  yarışma mantığını  algılatmak adına  yarış arabaları  aldım.Akşamları  babasıyla turnuva düzenliyorlar .Yarışmayı öğrettik ama  henüz kaybetmeyi öğretemedik...Kaybettiğinde Pepee  gibi  küsüyor  ama  ikinci yarış heyecanı ile hemen barışıyor..




Eh bu kadar eğlenceli oyunun arasına azıcık  zeka gelişimine ve hafızaya  yönelik oyunlar da şart değil mi ? Bu konuda Yağız çok istekli , hafıza oyunlarını seviyor hatta oyun içinde oyun yapıyor.Mesela  bu ahşap oyuncakların parçalarını bulmaya çalışırken , kuzucuk parçaları  bulsa  bile bulmamış gibi davranıyor.Elliyle  başını kaşıyarak " hmmm acaba  neyde , hmmm kazakk neydeşinnn , aa  buydaymışş "  şeklinde replikler  geliştiriyor ve Yağız'la oynamak keyif ötesine geçiyor.Keyifle oyun oynadığı zamanlara bayılıyorum...Yaratıcı olması , parçaları kolaylıkla bulması ve  bulduğu için sıkılmamak adına "neydeşin " oyunu  yapması ayrıca  güzel.
Kuzguna  yavrusu  ceylan gibi gelirmiş, misali bana  kuzumun oyunları çok  akıllıca geliyor.En azından kendi çapında  üretiyor...

 Sözün özü  bugünlerde  Yağız oğlumun keyfi  yerine geldi azıcık.Kah oyunlarla ,kah yeni oyuncaklarla ve  yanında  daha az konuşup daha çok  sevgi  telaffuzları yaparak yumuşattık dünyamızı.Hayatın cilveleri devam ederken bizde  cilveli günler  yaşamaya  devam ediyoruz..Bugünü  tarihe  not  düşecek olursam ,oğlum abi olmuş ve  artık bebek değilmiş.Kendi isteği doğrultusunda şarkılarını bile Yağız abi , diye değiştirerekten hayata akmaya  devam ediyoruz.Neşeyle  akmak dileğiyle , sevgiyle kalın...

18 yorum:

  1. maşşallah nazar degmesin:)

    YanıtlaSil
  2. durumun düzelmesine çok sevindim tatlım benim

    YanıtlaSil
  3. yapbozlar gerçekten çok faydalı canım.Bende zehraya çok alıyordum.Şimdi daha ufak parçalara geçtik:)Pepee yi zehrada izliyor ama allahtan tüm gün okulda fazla vakti kalmıyor:)bende şarkılarına takıldım sanki biraz uydurma gibi geliyor:)
    Yağız beyimiz güle güle kullansız inş oyuncaklarıyla öpüyorum kocaman.

    YanıtlaSil
  4. Yazdan bu yana ne kadar da değişmiş yakışıklım 41 kere maşallah:)
    Benzer bir problemi daha önce Calliou ile yaşamıştım ben de onun korkuları bizimkilerin korkuları haline gelmişti ki gerçekten çok az seyrediyorlardı buna rağmen çok etkilenmişlerdi.
    Dediğin doğru ne kadar eğitici görünse de bazı çizgi filmler aksini de yapabiliyor.
    Çok seviyorum sizi kocaman kocaman öpücükler:)İ

    YanıtlaSil
  5. Aynurcuğum , teşekkür ederim canımcığım :)

    YanıtlaSil
  6. Butik Merve ,saolasın canım :)

    YanıtlaSil
  7. Gülümseciğim yavaş yavaş uysallaştı , bu haline şükrediyoruz :)

    YanıtlaSil
  8. Sevilaycığım afacanlarda bağımlılık yapıyor resmen.şasrkıları dolandı dilime zaten,tüm gün söylüyoruz hatta yağız ritim tutup koltukta zıplıyor..Aman küsmesind e ben şarkılarına razıyım ..
    Zehra okulda oyalandığı için daha az izliyordur.Yağız boşluk bulduğu an açmaya meğilli tv yi.öğrendi beyfendi nasıl açıldığını da.Büyüdükçe işimiz zorlaşıyor :)))

    YanıtlaSil
  9. Aylinciğim Caillou nun sürekli pizza yemesi beni hasta ediyordu ,allahtan ona olan takıntımız geçti..Sevimli kahramanlar W.Pooh ile bal yesin daha ne isterim :)))
    Çiroz oğlumun siması büyüdü azıcık ama kilomuz aynı.Kantarımızın topuzu sabit anlayacağın..
    Senin şirineler okulda güzel şeyler öğreniyorlar , çizgifilme az zamanları kalıyor, okulun bu yönünü çoks eviyorum..
    Canım kalp kalbe karşı, ben de sizi çok seviyorum , çok çok öpüyorum.keyifli haftasonları dilerim canım , iyi geceler ...

    YanıtlaSil
  10. ben bu peppee midir ne karin agrisidir ona sinir oluyorum. Yigit de basladi bu kustum olayina....zaten adam gibi cizgi film de kalmadi ki...nerede bizim heidi lerimiz fred cakmaktaslarmiz....

    YanıtlaSil
  11. maşaallah annesi yakışıklıya
    Reyyan pepee den küsmeyi, caillou dan da büyükbaba demeyi öğrendi bazen takılıyo kendini caillou sanıyo, babasını da dedesi:)

    YanıtlaSil
  12. ben sana demiştim çocukların içine bir şekilde doğuyor :)

    YanıtlaSil
  13. Gülçinciğim ben gittim vcd aldım.Oturduk Dufy , Woody , Sevimli Kahramanlar izliyoruz.Pepee 'yle bu iş olmaz.Küs küs nereye kadar ..Caillou da Pepee de out diyorum , başka da bir şey demiyorum..
    Öpüyorum canımcığım...

    YanıtlaSil
  14. serra'cığım sizde durum daha komikmiş.Büyükbaba demeyi öğrenmesi ilginç olmuş.Bizim dedelerimiz pek alışık değil büyükbaba denmesine , garipsemiştir azıcık...Çok etkileniyor çocuklar bu çizgifilmden..Ne var içinde bu kadar etkileyecek anlamıyorum...

    YanıtlaSil
  15. Şerife'm çocuklar gerçekten melek gibiler ...Her şeyden çok çabuk etkileniyorlar ....Pozitif enerjin devam ediyor tatlım :)

    YanıtlaSil
  16. Nasıl güzel oyuncakları olmuş Yağız'ın öyle.Ben olsam bende keyiflenirdim:)))

    YanıtlaSil
  17. özlemciğim çok keyiflendi ama cd leri izledikçe hepsinden istiyor.Yakında evimizde sevimli kahramanlar koleksiyonu olacak galiba ...Bend e sevdiğim için alıyorum ne yalan söyleyeyim :))))))))

    YanıtlaSil