Film Başlıyor...

Yoğun bir  haftasonun ardından nihayet  kendi köşeme  çekilmeyi başardım.Dinlenme  sırası bende  artık..

Yağız oğlan dillendikçe  ballandı , ballandıkça şımardı .Uykudan uyanır uyanmaz  ilk sorduğu " anni , canım babam  nerde " oluyor. "işe gitti oğlum " yanıtını alınca  verdiği cevap hiç değişmiyor" ama men uyu olunca onu kok öşledim " diyor  ve beni can evimden vuruyor.Bugünlerde  beyfendi de , bir meşguliyettir  aldı başını gidiyor.Bir  yoğun bir  yoğun ki  sormayın gitsin ! Efendime  söyleyim babası arıyor oğluyla  konuşsun diye , bende  elçiye zeval olmaz  mantığı ile  hemen sesleniyorum " Yağız , baban aradı ,seninle konuşacakmış " diyorum ve  bizim meşgul oğlumuz hemen yapıştırıyor " anni şimin omaz , kok işim vay.Men ödev yap olur " diye.Babası da yoğunluktan fırsat bulamayınca  oğluyla konuşamadan kapatıyor  telefonu.Hoş ,  bizim meşgul beyfendiden , ne istesek  tepkisi aynı oluyor.Hep meşgul hep meşgul.Arada  fırsat bulup randevu  alacağız neredeyse...

Bir "işim var " demeyi seviyor  bir de lululu parkı.Dışarı her çıktığımızda " lululu parka mı gidiyoruz" diye  sormayı ihmal etmiyor.Ona kalsa lululu parkta  yatacak neredeyse...

Kuzucuğum ,  bir de   evimize  gelenlere  öyle bağlanıyor öyle bağlanıyor ki misafirlerimizin evlerine  dönme vakti gelince  , Yağız'ımı  ağlama krizi tutuyor."  git omaz , ayır  gitme " diye  yerlere atıyor kendini.O ağladıkça ,  biz de dil dökmeye başlıyoruz.Bir süre  sonra  sakinleşiyor ama  kuzum ağladıkça benim de  gözyaşlarım kalbimden süzülüyor, taa  derinlerime  doğru.

Ballı kuzum bu haftasonu  hep erken uyandı.Ben ise  miskin anne , görevi babaya devrettim ve  sıcacık yatağımda  mışıl mışıl rüyalar alemine daldım.Hayatımın farklı anlamlarında ki aşkları , bana  öyle güzel kahvaltı hazırlamışlar ki ,çok şımardım.( hatun kişi tembel olunca , her hafta sonu kahvaltı hazırlıklarını yapmak  , çalışkan beye düşüyor ; azıcık  sevgili tarafından aşkım olan beyime  yağcılık yapayım istedim.Beyim lafını da pek severim.Eğlenceli bir  sıfat gelir bana.Mecazen çok kullanırım özellikle de  yağcılık durumlarında )

Lafazanlığım üzerimde  , nerede kalmıştım.Haftasonu tembeliydim ya  ,doğru  hatırladım.Tembelim dediğime bakmayın.Yemeğe misafirim vardı , güzel  güzel yemeklerimi,  salatalarımı ve ara soğuklarımı yaptım ve  sonra  süslendim ardından da  konuklarımı karşıladım.Bu  misafir olayı en çok Yağız'ın hoşuna gitti.Malum yaşıtı çıtı pıtı Yağmur da  teşrif edince  ,bizim yaramaza  gün doğdu.Tüm akşam boyunca keyifle oynadılar.Çadırın içinde  bebeklerini uyuttular , hamur oynadılar  , motor ve ata bindiler.Arada  ses  vermeseler , uyudular mı diyeceğimiz  bir  uyum içinde  oynadılar.Bu halleri en çok biz  büyüklerin işine yaradı.Keyifle  sohbetimizi yaptık ,kahvelerimizi ve çaylarımızı  içtik. Uğurlarken de  Yağız  önce  ağlama krizi  yaşadı sonra  "nine  gelin" diyerek el salladı.Bir  cumartesi akşamı daha  gelip  geçmiş oldu.

Asıl bugünü yazacaktım araya baya laf  salatası sıkıştırdım.Çok gevezeyim çok .Her ne kadar  güne  güzel başlasam da araya baba-oğul didişmelerinin  girmesi ile hatlarım gerildi.Yağız inatçı babası ondan inatçı .Arada  ben kalıyorum.Keyifle  başlayan oyunları hep  tartışma ile  bitiyor.Birbirlerine diş geçiremiyorlar.Yağız oğlan oyun oynarken tüm kuralları belirlemeye  çalışıyor.Babası da bu duruma sinir  oluyor.Başlıyor çümbüş. Bugün , yine  yine yeniden aynı durumlar  yaşanınca ben de gerildim ,istemden.Neyse ki imdadıma  sinema yetişti.Oğluşumla sinemaya  gitmeye karar  verdim.Hazırlandık ve  kuzumla Alvin ve  Sincaplar animasyonuna  gittik.
İlk başta nereye  gittiğimizi  anlamadı.Lululu park sandığı anlarda oldu ; ama sinemanın  girişini görünce "  Aslan Kral" diye  çığlık attı.Hoş önünde  kocaman Aslan Kral afişi olunca ,  kuzum sevdiği çizgifilmi izleyecek sandı.Farklı afişler  görünce de bu sefer  baya  baya heyecanlandı.( heyecanını yerim onun ben )

Mısırlarımızı  aldık ve  koltuklarımıza  kurulduk.Filmin başladığı andan  biz  sustuk  ,animasyonlar konuştu ,  demek isterdim ama Yağız onlara  eşlik etti ,oturduğu yerden.Çığlıkları  arada  kalkıp poposunu  sallaması ve çığlıkları ile  baya filmi yaşadı. Yaşadıkça da saolsun ,sinema salonuna da yaşattı.Allahtan  diğer  çocukların oğlumdan farkı  yoktu.Arada  lavaboya koşan anneler  ayrı komediydi.Sinema  salonu değilde şaka programı  gibiydi  ,adeta.Mısırı bitince  ağlayanlar , çişi gelenler , soru  soranlar ve  fısıl fısıl  anne-babaların müdahaleleri...
Mısır  yiyen ağzına kurban olayım :))
Animasyon da olsa  keyifliydi.Çoçukluğuma denk gelen yıllarda  tek  kanal  vardı.Malum ulusal kanalımız TRT ve  sonrasında 89 'lu yıllarda  özel kanalların açılması ile hayatımıza  yeni renkler  ve  sonrasından ise  gereksiz kirlilikler  girdi.HBB de  yeni açılan kanallardandı.Alvin ve  arkadaşları olarak oynardı bu çizgifilm.Hatta  hergün ödevlerim  bitirdikten sonra  16:00 kuşağında onları izler  ,hayal alemine dalardım.Alvin'in kız arkadaşı olan kızın yerine geçer ,hayalimi ondan sonrası üzerine kurardım.Herşey tamamdı da bir tek sesim eksikti  , bu masalın içinde...Animasyonu izlerken 89'lu yılların içinde  buldum kendimi. Hayallerim ve  çocukluğum beyaz  perdeye  düştü , sonra yeniden akıl odalarıma  girdi.Sonra yeniden düştü , yeniden kayboldu.Araya hep Yağız'ın sevinç nidaları girdi.Ne de  güzel oldu..
Şahtım şahbaz olmuşum, Yağız keyfi de aşikar ...

Ah ah içimdeki uhdeyi belirtmeden geceye  son noktayı koymayacağım.Daha geçenlerde plan yapıyordum , haftasonu için.Brad Pitt 'in The Tree Of Life  filmine gidecektim ve  aramızda  kimse  olmayacktı.Yalnızca Brad Pitt , ben ve  onun oyunculuğu .Üçlü koalisyon oluşturacaktık ama araya  sincaplar  girdi.Ah Brad ah diyorum ve  başka  bir  bahar da  buluşmayı dileyerekten hayallerime dalmak üzere  aranızdan ayrılıyorum.

20 yorum:

  1. :)) Hep çok meşguller. İşleri hiç bitmez :)

    YanıtlaSil
  2. hahaha brad yerine sincap mı?:))
    ilknur bende istiyorum mertle gitmeyi ne tepki vereceğini kestiremiyorum dur ben bunu hayata geçireyim:)
    bu arada "hbb" vardı dimi bak şimdi sen yazıca hatırladım yoksa bende mazi olmuş esamesi yok:))

    YanıtlaSil
  3. Bizde günlerdir bekliyordur alvinleri, ,ilk iki filmi izledik çok eğlendi beyza sonra dvd leri alındı belki yüzlerce kez izlendi bütün replikler ezberlendi, ben gösterime girdiğini bilmiyordum hemen bilet almamız lazım :)

    YanıtlaSil
  4. Ahucuğum şimdiden bu kadar meşgullerse ,büyüdüklerinde bize ayıracak zamanları olacak mı acaba ? Çok merak ediyorum...

    YanıtlaSil
  5. Bigom HBB yi bir Alvin den hatırlıyorum birde Hint Filmlerinden.Hatta çoğunu M.Ali Erbil seslendirmişti , hiç unutmuyorum...
    Ah Brad ah :))
    Mert için başka bir film denemelisin ama ..Alvin de sıkılabilir...
    Yağız ı ben ilk Aslan Kral a götürmüştüm.Ama şirinlerde biraz sıkıldı.Gerçi çocuktan çocuğa da değişir...
    Bol şanslar ,ilk deneyiminizin sonucunu çok merak ediyorum...

    YanıtlaSil
  6. Reçelim , bloğunuzu ziyeret ettim :) aramıza hoş geldiniz...

    YanıtlaSil
  7. Filizciğim ayın 16.sında gösterime girmiş.çocukalr dört gözle bekliyormuş vallahi bloglardan öğrendim.Eğlenceliydi ama , senin prenses kesin bayılır yine :)

    YanıtlaSil
  8. bence çocuklar telefonla konuşmayı sevmiyorlar,benimkide çoğu zaman aynı şeyi yapar,yada çabucak anne seni istiyor deyip ban verir telefonu:)
    şimdi böyle yaparlarsa ileride nasıl onlarla vakit geçireceğiz hiç bilmiyorum..

    YanıtlaSil
  9. Adını ne zaman değiştirdin seni arıyorum bende:))))

    O yarım yamalak konuşmaları harika, bizimki güle hala düll dedikçe yiyorum onu...

    YanıtlaSil
  10. sen daha dur hayatım büyüdükçe o dillerden daha ne inciler dökülecek....bu arada Alvin'e biz de pazar günü gideceğiz...öptüm seni...

    YanıtlaSil
  11. Bizde de misafir bir gelirken kriz yaşanır, bir de giderken. Önce istemez, "gitsinler" falan diye tutturur, hepimizi rezil eder, akşam olunca da millet ayaklarının ucuna basa basa sıvışmak zorunda kalır çünkü bizimki "burada kalsınlaaar" diye haykırarak kıyameti kopartır :)

    YanıtlaSil
  12. yazını okuyunca hatırladım bir ara benim kızımda öyleydi gelen misafire gitmesin diye ağlar çığlık çığlığa kalırdı. Oynamaya doyamazlardı.
    Gececek biraz sabır diyelim .
    bu arda oğlunda çok tatlı maşallah allah nazarlardan saklasın.
    aslan kralı neden bütün çocuklar çok seviyor benim kızımda bayılıyor belki 20 kez i,zledi her bölümün dvd si var ama hala bıkmadan izleyebiliyor :)
    Bu sincaplara inşallah bende hafta sonu götüreceğim.
    Sevgiyle kal

    YanıtlaSil
  13. ne güzel konuşuyormuş o öyle tam yenmelik

    YanıtlaSil
  14. Anne eli gibi ; işlerine geleni çok seviyorlar.Çocukların aklına yetişemeyiz galiba , çok alemler :)
    İleriyi düşündükçe karabasan geliyor canım , sana da öyle oluyor mu :(

    YanıtlaSil
  15. Ballı lokmam ,canım galiba Ekim sonunda değiştirdim.Baya oldu bu isme geçeli.Belki bu şans getirir :)))
    Senin akıllı bıdığın konuşmaları çok tatlı , ben bulsam bende yiyeceğiim azıcık ,ucundan :)))))))

    YanıtlaSil
  16. Gülçinciğim bebekliğini özlüyordum ama konuştukça bu hali hiç bitmesin istiyorum.Çok şeker oluyorlarmış :)
    Alvin eğlenceliydi :)

    YanıtlaSil
  17. Rüzgarlıgünler ve geceler ; sizi afacan da bizimkindenmiş ama fark atmış ...İlk gitsinler demesine çok güldüm...Alem oluyor , zamane çocukları :))))

    YanıtlaSil
  18. Sevilciğim Aslan Kral da tılsım var galiba.Aynen kaçıncı kez cd den izlediğimizi hatorlamıyorum.Evde kükreye kükreye bir hal oluyor.Hatta unutturmak için o kadar çok film aldım ki ama hala Aslan Kral diyor :)

    YanıtlaSil
  19. Nohut oda , teşekkür ederim canım :)))))))))))

    YanıtlaSil
  20. Bak bak bak demek misafirleri gondermiyor. "Canim babam nerde" ye bayildim.
    O filme biz bugun gittik. Eglenceli idi.

    YanıtlaSil