Bir Çiçek ve Bir Kartpostal

Bu güzel kart istanbul'a geldiğim gün ,elime  geçti.İçinde  sıcacık dilekler ve  dostluk  vardı.Okurken içim ısındı ve çok mutlu oldum.Yeni yıl kartımı , http://nehirida.blogspot.com adresinin sahibesi Ebru gönderdi.İzmirdeyken Ebru ile mailleşmiştik ; araya hastalık ve sağlık sıkıntıları girince tamamen aklımdan uzaklaşmıştı.Ama geldiğim gün ,  hiç bilmediğim bir süpriz gibi , aydınlanttı.Eskiden ne güzel adetlerimiz varmış ; birbirimize  kart  atar ve iyi dileklerde  bulunurmuşuz.Hani Bolu Beyi " barut bulundu ,mertlik bozuldu " demiş ya ( umarım sözü ve  sahibini doğru hatırlıyorumdur) işte  internet bulundu ,mail icat oldu , hatır gönül unutuldu ,diyeceğim geliyor.İnternet üzerinden yapıyoruz herşeyi  , görüşmelerimizi dahi.
Oysa  aldığım hiç bir mail ,bu kart kadar içimi ısıtmadı.Belki de dokunduğum ,hissettiğim içindir.
Bu  duyguları yaşattığı için ,arkadaşıma çok ama çok teşekkür ediyorum..Yüreğine sağlık Ebrucuğum , sayende çok güzel duygular  yaşadım...

Böylesi  kartın üzerine  ancak bir çiçek yakışabilirdi.Onu da eşim yakıştırdı.Yıllar  evvel ilaç firmasının Silivri'deki eğitimlerine katılmak için gittiğimde , orkidemi eşime emanet etmiştim.O zamanlar henüz evli değildik.Eşim de gözü gibi baksın diye  , çiçekçi dükkanı olan kardeşine emanet  etmişti.Gel zaman git  zaman benim orkidem tarih olmuş ve  ben döndüğümde , sırra kadem basan çiçeğimden haber  alamamıştım."Canın saolsun " demiştim , ne de olsa onu da bana eşim almıştı, doğum günümde.Bugün aynısından bulmuş, çiçeği mor açan orkideden.
Süpriz oldu bana , daha çok da nostalji...İlk orkidemi doğum günümde almıştım ,iş nedeniyle  araya ayrılık girmiş ve kopmuştuk.Şimdi yine gergin bir günde ,süpriz olarak geldi karşıma.Umarım başka bir  ayrılıkla ,savrulmayız yeniden.Ne de olsa bunca yıldan sonra  karşıma çıktı...
Beyazların içinde morlar çok güzel duruyor ama , altlığı da pek yakışmış.Nostalji ve yıllar önceki ayrılığı bitirdiği için de eşime teşekkürlerimi bir  borç bilirim ve  hemen borcumu iade  ederim.Teşekkür ederim hayat arkadaşım, can yoldaşım...

Not : Diğer postlarıma gelen yorumları , en kısa zamanda  cevaplayacağım.Beklettiğim için özür dilerim.Kusuruma bakmayın lütfen...

14 yorum:

  1. Maile yannıt veremedim kartı aldım demişsin:)Hala mali yıl sorunları işte:))
    Çok garip şeyler yaşadım kart ararken koskoca ankara koskoca kitapevleri ve kart yoktu:)) Aynı karttan 10 tane aldım hatta:)
    Ne kadar tükettiğimizin resmi gibi artık kart yok.
    Mutlu oldunsa ne mutlu canım öperim seni:)

    YanıtlaSil
  2. ilknur'cum ne güzeldir hiç beklemediğimiz anlarda süprizlerle karşılaşmak...ve sen peşpeşe iki mutluluğu yaşamışsın...dilerin çiçeğin uzun yıllar size eşlik eder :))
    bir de bir şey sormak istiyorum...sağ tarafta görünen kitap küçük mucizeler dükkanı...almak için kararsız kaldığım kitaplardan biri....senin düşünceni alabilirmiyim?

    YanıtlaSil
  3. Ebrucuğum aynı sorun izmir'de de vardı.Kaç kırtasiyeye baktım ama yoktu....
    Hepten kaldırmışlar kartpostalları...
    Eskiden Ankarada karanfil sokak ve yüksel de kartlar sergiye çıkardı.başım dönerdi ve karar vermezdim hangisini alayım ,diye..Şimdi bulduğumuz üç beş kartı veli nimet sayıyoruz...
    Çok saol canım , çok mutlu ettin beni :)

    YanıtlaSil
  4. Bahriyeceiğim inşallah canım ,elim çiçek beslemeye pek müsait değil ama belki bu beni sever :)
    Küçük Mucizeler Dükkanını henüz bitirmedim.
    Çok sürükleyici değil ,dört kadının bir örgü kursunda buluşması etrafında dönüyor.Hayattan kesitler sunuyor , biri kanser hastası, birinin çocuğu olmuyor biri madde bağımlısı biri de gelinini sevmiyor.sanki kahramanlar bizden gibi ,aslında...Hepsi sıkıntılarından uzaklaşmak için dolanırken kendilerini örgü dükkanında buluyorlar..Konu böyle başlıyor , bu tarz konulardan sıkılmazsan tavsiye edebilirim...Aslında hayata tutunmak için umut verici ..Hobilerin nasıl rahatlattığını da vurguluyor ,bence...Terapi niyetine okuyabilirsin..
    Yine de okuma zevkine yakınsa okumalısın canım.Beğenmeyenler veya sıkıcı bulanlar da var..Çok umut bağlamadan okunabilir ...
    Öpüyorum canım , keyifli günler :)

    YanıtlaSil
  5. Mail daha hızlı ve ucuz olmasına rağmen bana çok az çekici gelir hep. Kartpostal yollamayı almayı pek bir seviyorum. Bir sürü blog arkadaşıma yolladım onlardan da aldım. Tabi bir de postcrossing var. Dünyanın her yerinden kartpostal alabileceğin ve yollayabileceğin bir site. İstarsen bir göz at.

    www.postcrossing.com

    YanıtlaSil
  6. canım benim nerdesin demeye geldim bu kaydını görmemişim:(
    ne güzelmiş çiceğin eee senin gibi kibar,kırılgan birine verilecek çicekde bu olmalı çok öpüyorum seni ilknurcum özletme kendini:)

    YanıtlaSil
  7. Ebru hani bana kart :)
    Şaka bir yana hakikaten kartpostallara kıran girdi sanki. İlknur terapi gibi gelmiştir. hem kartın, hem çiçeğin.

    YanıtlaSil
  8. Ebru'dan ne kadar guzel bir jest...

    YanıtlaSil
  9. Laliş ; site önerin için çok teşekkür ederim...
    İnternet bulununca kart atma adeti de rafa kalktı...En son öğrenciyken kart almıştım...Eski günleri yad ettim..
    Keyifli akşamlar :)

    YanıtlaSil
  10. Bigom buralardayım ama şimdi daha bir dolu dolu döndüm...iltifatlarınla şımarttın beni, pek bir mutlu oldum ve öptüm seni :)

    YanıtlaSil
  11. Tazecik sen de öylesin :)

    YanıtlaSil
  12. Nilhancığım hem de nasıl , çok hoşuma gitti :)
    Eskisi gibi kart göndermeye geri dönelim ,unutmuşuz iyi dileklerin neler hissettirdiğini...
    Öpüyorum canım :)

    YanıtlaSil
  13. Didemciğim sıcacıktı gerçekten,içim ısındı :)

    YanıtlaSil