Cilt Lekelenmelerinin Nedenleri

İnsan  cildine  renk veren melanindir.Melanositlerin ürettiği melaninlerin yanısıra , cilde  renk veren hücreler,  kanın içerisinde  bulunan  hemoglobin ve kerotenlerdir. Bu hücrelerde  meydana gelen bozukluklar  sonucunda , ciltte  lekelenmeler  görülür.
Koyu renkli cilt lekeleri, melanositlerden üretilen melanin maddesinin  fazla yapımıyla ilgilidir.Melanin üretimi artıkça koyuluk  artar.
Gebelikle  birlikte çoğu anne  adayının cildinde  lekelenmeler  görülür. Lekelenmelerin yanı sıra cilt kuruluğu , karın çatlakları  , kaşıntı , ciltte  yağlanma gibi sorunlar  görülür.
Devamı

3 yorum:

  1. bende de leke problemi var.2 yıl öncesine kadar kış döneminde geçiyordu ama 2 yıldır ne denediysem geçmedi.cildim çok ince olduğundan lazerde uygulayamıyorum.bu hafta karbonata başladım.geç oldu ama bakalım. leke tedavisi için 2 hafta sonra süre bitiyormuş.güneş çok etkin olduğu için ters tepeceğini söylüyor uzmanlar.karbonattan fayda görürsem yazacağm...

    YanıtlaSil
  2. sağlık sorunları, yapılması gerekenler bu arada obezite sorunum off off deyip duruyorum : ) bilgiler için teşekkürler bu arada

    YanıtlaSil
  3. doğumdan sonra leke hariç her bişey baki kaldı bende :(

    YanıtlaSil