Yağız'ın Huysuzluk Halleri

Bugünlerde  ben  çok yorugunum ve  istediğim tek şey uyumak.Uzun uzun zaman dilimlerinde  dinlenmek istiyorum.cümlelerim yarım , beynim yarım ve  ruhum yarım sanki....Tamamlanmak için  uyumak ,uyumak ve  uyumak istiyorum...
Sevgili yavrum Yağız oğlan ise inanılmaz  agresif bu aralar.Huysuzluğu ve inatçılığı  yeniden  tavan yaptı.Herşeye  ağlıyor  ve inanılmaz  yarrışma  aşkı yaşıyor.En büyük rakibi  babası  ve  en sevdiği şey ise  kazanmak...
Montu  önce  Yağız  giymeli, ayakkabıları önce  Yağız çıkarmalı , tabağını Yağız  bitirmeli , telefonu Yağız  açmalı , bu gidişle Yağız'ı tavana asmalı...Son cümle hariç durumumuz yarışmaktan ve  ağlamaktan ibaret.
Gece yatağından seslenen beyfendi;
-Annii , nellllllllll
-Oğlum sen gel...
-Omaz  sen nelip alcan beni ...
( dumur oldum , beyfendi gece uyanmış uykudan ve   emrediyor  bana.sen gelip alacaksın beni ,diye )
-Yağız istersen  gel oğlum ,istemezsen de  gelme.Ben  gelmiyorum....
--öhööööööööööööööö

Uzunca bir  süre  ağladı , babası  gitti  bir kaç kez  yanına ,odasına dahi sokmadı; feryat figan ağlamaya devam etti.
Sonunda  babasıda  çıldırdı gecenin dördünde  cümbüş vardı  evde.Sonunda  ben  totoşumu kaldırdım ve  gittim  bakmaya.Beyfendi ne var  ne yok  , yatağındaki herşeyi atmış yere.çarşafın üzerinde  oturmuş  timsah  gözyaşları döküyor.az  biraz  kızdım ,yatağını toplarsa  yanıma gelip yatabileceğini söyledim ve  odama  gidip yatağıma  yattım.
Baktım  , kuzu kuzu  ayaklarını kullanarak  geldi yanıma  sokuldu.Olan uykumun en güzel yerine  oldu.Sonrasında  bölünmüşlük ile kabus  gördüm.Kendi sesime  uyandım ve uykuya olan hasretim kabardı kabardı kabardı ve kocaman bir  kaf dağı oldu.Ağrı dağı  bile ulaşılır ama  şu uyku yok mu şu uyku , annelikten sonra  kaf dağına yerleşirmiş de haberimiz  olmazmış.
Kaf dağına  saklanan  uykumu hasretle  beklerken , huysuz  oğlumla mücadele  etmeye  tam gaz  devam ediyorum.Bakalım bu gece de  emrivaki yapacak mı ?
Yanıma  geldiğine  değil de , gel beni al demesine sinir oluyorum...Madem gelecek gelip usulca  sokulsa  ve  annem deyip öpse , uykumu bölmese ,olmuyor mu yani.Çok şey mi istiyorum ?

9 yorum:

  1. O son paragrafta yazdıklarınız, son günlerde benimde özlediğim ve istediğim şeyler, bizde de inatçılık, sonuna kadar direnme ve sabır taşırma halleri var, sürekli deniyor bizi, ne oluyor bu çocuklara, bahar gelmiş, güneş parlıyor (çoğu zaman) koşun, oynayın, gelin sarılın, bir kerede ilk seferinde tamam deyin nedir bu ya :(

    YanıtlaSil
  2. İlknur o canavarın dişi versiyonu da bizim evde yaşıyor. Allahım bir mızmız bir sulugöz ki anlatamam. Ne desem böhüüü. benim de kafam kaldırmıyor. hele benimki babasına hiç pas vermiyor. benim bildiğim kız çocukları babası eve girerken koşup boynuna atlar. bizimki kaçıyor babasını duymazdan geliyor. bir yabani yetiştiriyorum.

    YanıtlaSil
  3. Sanki bu yarış halleri erkek çocuklarda daha fazla gibi.Benim de bir yeğenim var ki Yağız'ın yaşlarında aynı onun gibi herşeyi yarış havasındaydı.Bir hırs yapıyordu ki sorma.Ama şimdi 7,5 yaşında ve öyle değil.Yani yine var da biraz daha törpüledi sanki.Yağız'ın da geçicidir canım..
    Ama uykusuz kalmana üzüldüm bende.Yakın zamanda o da düzelir inşallah:))

    YanıtlaSil
  4. bir dönem böyle oluyorlar sanırım bizde fazlasıyla yaşadık ve o dönemde hamileydim:(zamanla geçiyor ama idaresi zor gerçekten hele gece ağlamaları yok mu eşim komşular ahatsız olmasın diye hemen susturmaya çalışırdı ama ne mümkün zaten herkes dinliyordu zehrayı gündüz gördüklerinde hastamıydı çok ağladı diyorlardı:)hala da zehrayı çok ağlayan biri olarak biliyorlar o derece ün saldık yani:))allah kolaylıklar versin canım inş en kısa zamanda normale döner yağız oğlan...

    YanıtlaSil
  5. Çok şey istemiyorsun İlknurcum, ama Yağız'a sorarsan o da çok şey istemiyor. Sen gitmeyince de işte öyle çıldırıyor.
    Ağlasam mı gülsem mi bilemedim :):

    Allah kolaylık versin, geçecek bu günler elbet.
    Sonra da buradan okuyup gülümseyeceksin(iz).

    YanıtlaSil
  6. ya bu modeller hep böyle:)bizimki babasını istiyor heheeeeeeee ben yatıyom:)
    öperim ilknurum

    YanıtlaSil
  7. Evet galiba çok şey istiyorsunuz:)

    Eren

    YanıtlaSil
  8. Mevsimsel birşey mi bilmiyorum ama ben de bu günlerde çok uykusuzum,canım hep uyumak istiyor.Oğluşu uyuturken nerdeyse ondan önce uyuyorum.Bence sen de çok şey istemiyorsun,biraz dinlenmek işte.

    YanıtlaSil
  9. ahh o dönemleri bende geçirdim.inanın geçecek .aslında şimdi geriye baktığımda en güzel zamanlarıymış diyorum.büyüdükçe bu yaşadıklarımız hoş anılar olarak kalıyor.

    YanıtlaSil