Şimdi Reklamlar







İzmir'in kavurucu sıcaklarında annanesinin evinde  Kral Artur muamalesi gören paşamı ,derin felsefik sorular  yormakta.Düşünmeye  bolca  fırsatı olmuş belli ki , durdukça soruyor ,sordukça açılıyor ama bir saniye bile  susmuyor ...
-Yağız  azıcık susarmısın kuzum , azıcık çenen dinlensin..
-Omaz , ben susamam anne hanımm , benim güçlü kobutan kaslayım vay. Hem bak  diyim ne kadar büyük ...
Cevaplarımız  her  daim hazır . Şaşırdığı , cevap bulamadığı an yok. Her halde  dilin çözülmesi budur. Bıcırık bıcırık konuşmalar , yükselen kahkahalar ile tiyotro izliyor gibiyiz. Yağız oğlumla 7/24 yaşayan biri olaraktan ben alışığım bu oyunlara ama  ona hasret kalan annane , teyze , dayı üçlüsü bu durum karşısıdna zevkten dört köşe oluyor.Onlara  kalsa  hiç susmasın , her  an bir şeyler  söylesin ve onlar  şaşırsın...
Oyun oynamaktan yorulmadıklarını biliyordum ama konuşurken yorulmadıklarını bilmiyordum.Benim için bir ilk oldu. 
Teyzesinin  evine uzun bir aradan sonra  giden Yağız , kendi bebeklik fotoğrafını evin baş köşesinde  görünce , hayrete düştüve " aaaa beni kim bebek yaptı yeniden ama ben büyümüştüm " diye hayretini dışa vurdu. O kadar şaşırdı ki o haline , korktu birden yeniden bebek olmaktan(hahahahha) . Fotoğrafına alışınca ayyy  bebek oymak ne gücel ,çünkü bilmiyom"
İzmir'e  gelmeden önce  reklamlarda burun bandını görmüş.yakşalık bir  haftadır  burun bandı sayıklıyor " anne  bak yemek yiyemiyom ,çünkü buyun bandım yok, çen neden bana buyun bandı aymıyoyşun anne, yokça sen anlamıyoy musun beni " .Anlamamak değilde , burun bandına ihtiyacı olmadığı için almadım. Sağlıklı mı , değil mi bilmediğim için , almak istemedim.Reklamları o kadar güzel yapmışlar ki , ne görse istiyor.Tüm çocuklar  böyle sanırım .Boşuna dememişler  reklamın iyisi kötüsü olmaz , diye. Olmuyormuş gerçekten , hedef kitle çocuklarsa  eğer , reklam her türlü amacına ulaşıyormuş .
"Anne  ben danone  buz iştiyorum" diye başladı maceramız. "oğlum  o nedir ? " diye  sordum hemen. "Hani böyle  çapı  koyuyon buj oluyoy , ben ondan iştiyoyum " diye  açıkladı kendince.teyzesiyle birlikte  gittiler  markete. Markette  aramış taramış ama  bir türlü  bulamamış danone  buzunu. Sonunda  sinirlenmiş " aa  buyaçı nasıl biy mayket , bence küçük biy bakkal , mayket değil , oyça ben maykete geldim çandım .cayfuy olsa  oluydu ,çünkü oyası kocaman mayket " diye  yerden yere vurmuş marketi.Market çalışanları ve teyzesi  gülmüş elbette ama  bizim ki  gayet ciddi " çiz neden  gülüyoyçunuz , yoksa  bana mı gülüyoyçunuz ? " diye ayrıca sinirlenmiş .İstikrarlı olduğundan paşacık başka bişey almadan gelmiş.Hala arıyoruz  o buzdan (neyseki bulamadık ama unutmadı hatırladıkça söylüyor )
ve  final diyoloğumuz  ;
 - anne deniz neden mavi ???
( ohh geldik zurnanın zort dediği yere )
- ( ıgg ,mıgg , hmmm ) çünkü su mavidir tatlım ( gökyüüznün suya yansıması açıklaması nasıl olurdu bilemedim ) hem allah öyle yapmış denizi ( buda başka bir açıklama )
- Peki anne neden balıklar denizde yaşıyoy , yokça hava kok sıcak suda yaşamajlaysa terleyley mi ?
 Uyarıcılar  amacına ulaşmış,  zamane  çocukları yüksek uyarı gücünden yüksek performansa  ulaşmış durumda. Ne diyeyim allah sonumuzu hayır etsin ..

8 yorum:

  1. Ayy ben bu cin fikirli paşayı yerim...Kral Arthur'cuk :) Ne akıllı şeyler söylüyorsun sen öyle...

    YanıtlaSil
  2. danoneyi kalıba boşaltıp buzluğa atıyorsun danone buz oluyor ilknurcum,büyümixine var:))biz müptelası olduk reklamlar yüzünden:))Maşallah çok akıllı annesi öperim o tatlı yanaklarından:)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öyleymiş Sevilay'cığım , reklam da büyümix'inmiş :)))
      bizde sizi öpüyoruz :)))

      Sil
  3. Çok tatlısın Yağız Oğlan:)))))

    YanıtlaSil
  4. Terleyen baliklar aman allahim bu cocuk bir harika. Istedigi dondurmayi buldunuz mu?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Didem'ciğim meğer çocuk kanalındaki reklamda varmış , oradan ezberlemiş.azıcık onunla tv izleyince anladım ...
      Dondurmadan ziyade burun bandı sıkıntımız var , neyine yarayacaksa artık :)

      Sil