Hayatın Tadı " Çocukluk"

Bugünler de bizde  değişik cümleler vûku bulmaya  başladı.Otuz üç yıllık ömrümde  duymadığım kelimeler ile tanışıyorum.Hoş tanıştığıma da memnun oluyorum fakat bu tarz  cümle kuruşlar  hayra mıdır şerre midir ,işte onu bilemiyorum !

Keyifli keyifli oyun oynarken , biranda " anne aytık  bana Yağız ,deme  " dedi ." hııııı" deyivermişim gayri ihtiyari .Ardından hemen yapıştırdı paşazade" anne  anlamadın mı çen ne  dedimi, bana Yağız deme , dedim " .Şokum ikiye katlandı elbette, tabi hemen sordum" tamam anladım da , peki sana ne diye hitap edeceğim ,yani adın ne olacak ozaman ? " cevabı hazırmış meğersem "  anne  aytık bana Baş Beny ,de .Künkü ben tayşan olmaya kayay  veydim." dedi. Yani kısaca tavşan olmak isteyen kuzum oldu.
Tavşan olmaya karar vermiş ya , beyfendi. Görevlerini iyice  ezberlemiş.Yemek listesini de ona göre  ayarlamış.Sürekli havuç aranıyor.Yemeklerden sonra yemesine izin veriyorum ama abartmaya başladığı içinde bazen izin vermiyorum.Ona da çözümü bulmuş  Yağız tavşan. Gizlice  dolaba yanaşıyor ( parmak uçlarında yürümeyi nerden öğrendiyse  o ayrı şokum oldu ) ve içinden havuç alıp ,lavaboda yıkıyor.Zaten ben de lavabonun sesine ayılıyorum.bakıyorum ki paşazade havuç  yıkıyor.Kendi işini kendisi yaptığı için seviniyorum ama içten içe de kavruluyorum ,acaba iyice yıkadı mı ,diye. Eh bende  anne iç güdüsü ile hemen çözüm buldum.Havuçları yıkayıp ,kurulayıp dolaba koyuyorum.Yağız  bey yıkadığını sandığında  aslında  yıkanmış havuçları ikinci posta ile paklamış oluyor.Oh sefam olsun diyorum içten içe.

Çocukların dünyası ne  güzelmiş ,büyürken anlamamşım ,hele çocukken hiç anlamamışım. Ama çocuk büyütürken çok iyi anladım. Yaşadığımız  dünyanın tadı meğer çocukken çıkıyormuş. Belki çocukluk yıllarım çok geride  kaldı ama çocuk büyütürken yeni baştan o dünyayı tanımaya başladım.

Bir de  bana rakip olmasa , hayat ikimize de güllük gülistanlık olacak. Çiçeğime  sahip çıktı en sonunda. Neden  babası ona değil de  bana almış ?  Yüz puanlık uzmanlık sorusunu sordu bize, biz  cevaplayamadık. Cevaplayamadığımız  içinde  , aldı çiçeğimi elimden. Canı sağolsun , bu bile onun dünyasının eseri değil mi ?
Çocukluk da çocukluk dünyası da çok güzel. Ama  en güzeli o dünyayı yaşayana tanıklık etmesi...

2 yorum:

  1. Her gecen gün yeni yeni seyler öğreniyoruz cocuklardan ve bu benim çok hoşuma gidiyor;))
    Çiçeklerin de pek güzelmiş yüzünü güldürsün inşallah:)

    YanıtlaSil
  2. neyse ki yararlı bir şey yiyor annesi :)
    maşallah

    YanıtlaSil