Alış ve Veriş

Kadın cinsiyeti acaba , neden alışverişi çok sever ? Bu soruyu milyonlarca erkek ( eş, baba , abi vs.) sormuştur ve hatta kesinlikle isyan etmiştir , diye düşünüyorum. Bilim adamlarının yaptığı araştırmalar sonuca ermiştir fakat çözüm bulunmuş mudur ,bilmiyorum. Çözüm bulunsa duyardık ,kesinlikle.Hatta çözüme uyar cüzdanımızı şişirirdik ...

Girişi tamamladığıma göre  asıl meselenin ,alışveriş olduğunu anlmayan kalmamıştır. Ah bu alışveriş ne keyifli bir şey böyle. Adı üstünde  alış ve veriş. Alırken iyi ama verirken cüzdanın boşalması hiç iyi değil. Yani belli dönemler olsa sadece alış olsa ve hiç vermesek , harika olurdu. Ne güzel bir hayal ...
Geçenlerde eşimin doğumgünüydü ve kullandığı GSM firması doğum günü boyunca yapacağı aramaların doğum günü hediyesi olacağını mesaj atmış. Yani , o GSM firmasını kullandığı için eşimi ödüllendirmişler .

Bu durumda hani bize ödül.Biz kadınlar olmasak ,bu butikler, mağazalar  ne yapardı acaba? İn , cin top oynardı. Erkekler bizim gibi bunalıma girip çıkıp alışveriş mi yapar hiç ? Alışveriş kadınların işi. Bu kadar nankör mağaza hiç görmemiştim. Kredi kartı ektrelerinden yola çıksalar ayda kaç kez ziyaretlerine gidip yüzlerini güldürdüğümüzü anlarlardı da utanırlardı belki. Hem sezonunda kaç katı fiyata satarlar sonra sezon sonu %75 indirimle bile kâr ederler , hem de hiç hediye vermezler. Yazık bize  hala küsmedik onlara ve ilk bahaneyi bulduğumuzda dayanırız kapılarına...

Ben de hem cinslerime uymak adına hastalık arefesinden ve bayramından çıktıktan sonra on günlük paçozluğumu örtmek adına azcık bakıma ve  alışverişe gittim ve kendimi  kozmetik mağazasında kaybettim. Nasıl dağıtmışım  orada ,hayret doğrusu. Hastalığı bahane edip hadi krem aldım ,  ya sonrası. Sonrasını  hatırlamıyorum. Onu da alayım bunu da alayım derken ,şaşmışım hepten. Genelde eve geldikten sonra ayılıyorum ve aldıklarıma hayret edip kalıyorum. Gözüm kara kesinlikle. Göz kalemi tutkum varda bu kadar mı olur  ?  Her renk sim almışım da en kötüsü hardal sarısı simli olandı. Kullanmayacağımı beyan edip ne yapacağımı bilemeyenlerdenim.

Alkol bağımlıları gibi alışveriş bağımlılarının da gidip içini döktüğü terapi merkezleri olsa keşke. Kadınlar toplaşsak ve yüzleşsek bu hastalığımızla. Sonra yemin etsek , tövbelensek . Belki böyle bir terapi merkezi vardır  ve ben de bir gün katılırım. İtiraf edeceğim o kadar çok saçma sapan alışverişim var ki , bir an evvel günah çıkarıp onlardan kurtulmak istiyorum. "Suçluyum hakim bey , alışveriş hastalığım var ve aldıklarım bazen işime yaramıyor "demek istiyorum hatta..
Bu vicdan azabı ile bu gece biter , sonra ben bunu unutur yine alışverişe dalarım. Huyum kurusun  ne de  olsa kadınım ...



9 yorum:

  1. Bende tam bir alışveriş sapkınıyım..Alıp alıp sonra da vicdan azabıyla dönüyorum eve.Ama kendime alıyorsam namerdim,hep çocuklara ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :)
      Anneliğin baskın yönü bu olsa gerek.Her şey çocuklar için :)

      Sil
  2. Merhaba, benim adım Görkem, ben bir bağımlıyım :)

    Benimki de internetten alışveriş bağımlılığı. Daha kötü bence, çünkü oturduğun yerden iki parmak hareketiyle yapabiliyorsun. Dur durak yok, bahane yok. Çok fena çook!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Görkemm aramıza hoşgeldin ...
      Seni çok iyi anlıyorum ; fakat alışverişin kolay yönünü öyle güzel anlatmışsın ki o iki parmak hareketine özendim ve sürekli o parmak alışverişini düşünür oldum. Son kez onu denemek sonra tövbe etmek istiyorum :))))
      Bir kereden bişey olmaz, bu son , gerçekten bu son :)

      Sil
  3. Aynen senin gibiyim. Ama son dönemlerde kullanmayacağım şeyleri almamaya kafayı o kadar taktım ki bu sefer de alışveriş yapmak sinirlerimi bozmaya başladı. Elime aldığım, beğendiğim her şey için kendime elli bin kere gerçekten kullanır mıyım, kaç kere kullanırım, kendine karşı dürüst ol Özlem gibi dünya kadar soru soruyorum. E, öyle alışveriş de "topla kasaya götür" alışverişi kadar keyifli olmuyor tabii :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sen çözmüşsün Özlemm :) sorular doğru yöne çevirmiş seni. Ben o soruyu henüz evde soruyorum ,alışveriş bittikten sonra :)
      Daha çok yol katetmem lazım çokkk :)

      Sil
  4. İlknur eğer dediğin gibi olsaydı ekstreler müşterilerini takip edip onlara jest yapsaydı benim boynum bükük kalırdı sanırım. nasıl başardım bilmiyorum ama uzun zamandır alışveriş yapmıyorum. kendime bişey almıyorum. kendim için çıksam bile eşime kızıma alıp dönüyorum. ben de bu hastalıktan kurtulup artık kendime de jest yapmak istiyorum. böhüüü

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nilhann vay canına diyorumm sana :) Uzun zamandır alışveriş yapmamak nasıl bir duygu ?
      Ben şimdi senin için terse sarıyorum.

      Nilhancığım alışveriş çok güzel birşey ,hatta harika .Bir mutlu oluyorsun bir mutlu oluyorsun ki bir erkeğin 70'lik rakı devirmesi gibi bir şey. Ha öyle sarhoş olmuşsun ha alışveriş yaparak. İkiside ayağını yerden kesiyor, hele ki aldıkların hayal ettiğin vücut ölçülerine uygunsa ve kilo verip giyeceksen , tam alışveriş tutkusuna erişmiş oluyorsun :)
      Yani demem o ki olsada almak olmasada almak bir tutku ...
      Şimdi sen bu kısmı çalış , kendine jestler yap gülüm ,sonra başa saralım seninle :)
      Şaka bir yana öyle yada böyle mutlaka alıyoruz işte :)

      Sil
  5. Beni de indirimler öyle bir cezbediyor ki, örneğin 10 yıl kaban almasam idare eder. Resmen stok yapmışım. Ne gardropta yer kaldı ne başka bir yerde. Daha bir kez bile giyemediğim gömlekler, tişörtler, pantolonlar. Allahtan çok ucuza alıyorum (30- 50TL). İyi de ucuz diye böyle de yapılmaz ki.
    Hastalık bu İlknurcuğum :))

    YanıtlaSil