Yeni Yıla Girmeyi Yasaklıyorum

2013 gümbür  gümbür gecelecek derken ,usul usul  geldi. Sinsice girdi kanımıza. Kış mevsimi  , anaokulu ve  çocuk üçlemesinden karşımıza yine hastalık çıktı. İki haftada  bir tekrarlayan gribal enfeksiyonumuza bir yenisini daha eklemiş olmanın   gururunu yaşıyorum. Yeni yıl hediyem adına kaderin cilvesine teşekkürü borç bilir ve bunu unutmayacağımı da kendisine hatırlatmak isterim ( hoş  hatırlatınca ne olacaksa ,kaşınıyorum galiba ! Benimkisi de laf işte ).

Arkadaş ben sevmiyorum yeni yıla girmeyi. Önümüzdeki yıl eylem yapacağım " ben yeni yıla girmiyorum " diye. Sonuna kadar direnip, alıştığım bildiğim yılda kalacağım. Hem zaten hissettiğimiz  yaştayız moduna da  girdiğimize  göre , yıl değiştirmek de neymiş ? Yıl değiştirmek bana uğursuz geliyor. Anladım ben ; o yüzden tedavülden kaldırdım yeni yıla girmeyi. Oh be nasıl da rahatladım şimdi.
2004 yılında yeni yılla birlikte ilk  babamı  yolculadık sonsuz uykusuna .O zaman  başlayan gudubet her yıla  başka bir şey sığdırdı.Bu yıl "pozitif olacağım , hurafe yok"  dedim ve sonuç ortada. Madem ki yıl değişimi beni sevmiyor , ben hiç sevmem onu.
Oğlumun yükselen ateşi , gündelik hayatta  giden aksaklıklar ve  azcık kötü geçen sınavları düşününce , yüreğim şişti. 


Yeni yıl adına  , güzel dilekler  dileyen kartlarım da olmasa  bana kim moral verecekmiş acaba ? Hepsi birbirinden  güzel dilekler ve temennilerle dolu.Güzel yürekli güzel  dostlarıma teşekkür ederim. Umarım ki hepsi  hepimiz adına gerçek olur. Hepsi gerçek olmasa  bile çocuklar  hasta olmasın yeter.
Seneye yeni yıla girmeyip hissettiğim yaşta kalacağım için kartlarımı çok güzel saklayacağım.Baktıkça " a  eskiden yeni yıla  giriliyormuş ve güzel geçiyormuş diyeceğim" .Sonrada hemen " yeni yıla da  girmeden hayat güzel geçiyormuş , ayrıca yaş almıyormuşuz ne güzel " diyeceğim. Bu fikri sevdim ben ...

3 yorum:

  1. İlknur'cum yeni yıla inat şu an içinde bulunduğumuz yılı kutlarım bende canım:))Sana sağlık getirsin en başta.Ve mutluluk,huzur..

    YanıtlaSil
  2. Sevdiklerinle sağlıklı, mutlu ,bereketli bir yıl geçirmeni dilerim...
    Sevgiler :)

    YanıtlaSil
  3. Küçük prensinizle birlikte bomba gibi, şahane bir yıl geçirmenizi diliyorum, tüm sevdiklerinizle...

    Mutlu yıllar İlknurcuğum...

    YanıtlaSil