Kitap Kurdu Yağız Oğlan


"anne tamiyci aletleyini kayiştıymışım , hemen okuyup öğyeneyim " deyip , odasına gitti .Gizlice nasıl öğreneceğini kontrol etmeye karar verdim ve karşımda sevimli bir cüce  gördüm. Evet evet bir cüce  gördüm. "O bir küçük adam , o bir can , o bir canan ve o bir iki üç Yağız oğlan , bitirim oğlan " dedim , içimden çağlayan sevgiyle. 
Minnak oğlum büyümüş de tamirci aletlerinin isimlerini kitap okuyarak öğreniyor ;  hoş okuma yazma bilse içim gam yemeyecek. 

Yağız oğlum henüz doğmamışken klasik müzikle başladım onu dünyaya hazırlamaya. Sonra 10 şubat sabahı dünyaya merhaba dedi ve ayına gününe bakmadan babası hep şarkılarla onu sakinleştirdi. Bense beşiğinde  sallarken masallar okudum. Altı aylıkken ilk sözlüğünü aldım ve sürekli objeleri göstererek isimlerini tekrarladım. Sakin bir bebekti Yağız oğlan. Kitaplarla erken tanıştı ve  kitapları çok sevdi. Bir buçuk yaşındayken Şemsipaşa Kütüphanesi'nin sevimli çocuğu oldu. benimle kütüphane yollarını arşınladı ve çocuk bölümündeki Aslı ablasını çok sevdi. En çok kitap hediyelerine sevindi ve içindeki masalları ,hikayeleri hemencecik ezberledi. Şu an geldiğimiz noktada ise  yağız oğlumun bilmediklerini kitaplardan öğrenmeye çalıştığını  görüyorum. Dört yaşında ve kafası karıştığında " dur bir bakayım " deyip kitaplarına koşuyor.

Yağmurun yağması, karın oluşması , suyun buharlaşması , dinazorlar çağı , tamirci aletleri , rüzgar , güneş , merhamet , paylaşmak , otomobiller , görgülü olmak  ve  hayata dair herşeyi oradan öğrendi. Öğrenmeye de devam edecek ömrümüz yeterse. Kitaplardaki saklı dünyayı sevmesi bana verebileceği en güzel hediyeydi. Ben oğluma bu alışkanlığı kazandırabildiysem eğer benden mutlusu olamaz herhalde.

4 yorum:

  1. oyyyyyyyy küçük adam yağız çok şirinsin sen çok.allah sana güzel bir kardeş nasip etsin yağoz oğlan:)annen için istiyosam namertim senin arkadaşın olacak abilik yapacağın bir kardeş diliyorum sana yeni yaşında.):)
    bizimki daha yeni sevmeye başladı ilknur önce den okusam kaçaçak delik arardı:)şimdi kendi kendine hikayeleri bile var:)öperim canımmm

    YanıtlaSil
  2. Çok tatlı bu çocuk be canımmm mıncıklayarak öp benim için. Anlattığın şeylerin aynını 3-4 yıl önce biz de yaşamıştık. Oyuncak sepetine her zaman kitap koyardık her zaman kitaplarla iç içe oldu. Dilerim hep severler.

    YanıtlaSil
  3. Yağız zaten bi tanecik kuzumuz...ama bu büyümüş de küçülmüş halleri yok mu,bitiriyor beni...en büyük arzum benim çocuklarımın da kitaba düşkün olması,umarım öyle olur çünkü şu anda yaptığım kitap arşivi bile o hayallerin bi ürünü sayılır...

    YanıtlaSil
  4. Zoru başarmışsın İlknurcum, inşallah bu sevgisi, ilgisi hep devam eder.

    YanıtlaSil