uç uç uğur böceği



Uç uç uğur böceği , annen sana terlik pabuç alacak.Tüm gün boyunca içimden bu tekerlemeyi mırıldandım durdum.Pepee 'nin etkisinde kaldım galiba ; zararlı içerik barındıran çizgifilmleri ayıklamak için bende oğulcuk ile birlikte çizgifilm izliyorum.İzlediğimiz sayılı çizgifilmden biri Pepee , sevimli karakter , afacan , muzip v.b. ufak bir yaramazın yapması gereken herşeyi yapıyor ve sonunda doğrusunu öğreniyor , doğru olanı yapıyor ve bölüm sonlanıyor.Müziği çok hoş , Yağız Pepee müziğini duyunca hemen " Pepee , pepee " diye televizyonun önüne koşuyor.Enteresan bir çizgifilm , bir bölümünde Pepee harmandalı yapmayı öğreniyordu .Öyle keyifle izliyoruz ki ana-oğul , bilsem hemen fırlayıp Yağız 'a harmandalı öğretecem neredeyse ! ( Egeli olupda harmandalı bilmemek de ayrı bir ayıp olsa gerek ) Aynı bölümü bir kaç kez daha izledikten sonra Pepee kadar , yapabilirim herhalde !

İzlediğimiz çizgifilmlerde güzel mesajlar bulunuyor , eğitici içerik sayesinde bazen benim öğretemediğim şeyleri buradan kolaylıkla öğrenebileceğini düşünüyorum.Ama benim kontrolümde izlemesi daha öncelikli.Kaş yapayım derken göz çıkarmak istemem , doğrusu.Tabi bu planlarım ve şuan ki yaptırımlarım , henüz Yağız kendi istekleri ve beğendikleri için diretemediğinden dolayı hayata geçiyor.ilerleyen dönemde ne yapmam gerektiği konusunda oldukça toy olduğumu düşünüyorum.Yaşayıp göreceğiz galiba . Ama çok dua ediyorum daha enteresan , abuk sabuk çizgifilmler çıkmasın diye.Özellikle dünyayı kurtaran tarzda olanlar , şiddet içerenler korkulu rüyam diyebilirim.Hadi ben izletmedim engelledim , peki ya kreşdeki , okuldaki arkadaşları ? Onların bazıları izleyecek , gelip anlatacak ve izleyenler ile izlemeyenler gruplara ayrılacak.Oldu mu şimdi ? Hayır tabiki , kesinlikle olmadı.Bilenler bilmeyenlerle alay edecek , bilmediği için kendini kötü hissedecek ve özentisi gün geçtikçe artacak.İsyankar ve bize karşı tepkili olacak .Arkadaşlarını daha çok seven , anne- babasını beğenmeyen ve sürekli eleştiren bir çocuk haline dönüşecek.Yani şimdi bunların hepsini kötü içerikli çizgifilmleri izletmiyoruz diye mi yaşayacağız.Aman tanrım keşke hep kucak çocuğu olarak kalsa.Bunları yaşamak beni korkutuyor.Hemen bir plan yapmam lazım.Bu durumda sınıfındaki veliler ile güçlü iletişim halinde olmam lazım.Çocuklarına neler izletiyorlar , nasıl davranıyorlar vb. ; takipte olmam lazım sürekli.En azından kendileri izlemeden çocuklarına izlettikleri çizgifilmler yönünden uyarabilirim ; benim kadar herkes düşünüyordur , herhalde.Ya düşünmüyorlarsa , düşünseler bu kadar saçma sapan çizgifilmler piyasada olur muydu ? off içim karardı birden, yaşamadan yaşamış kadar oldum.Çocuğun mu var derdin var.Yalnız anne baba şekil verse amenna ama yaşıtları ve toplumda şekile büyük katkıda bulunuyor.Ben ne kadar emek verirsem vereyim içinden ne geleceği önemli.


Yani Yağız seni uyutmuşum , kendime zaman ayırdım mantığı çerçevesinde gecenin 02:16 sında hala seninle ilgili işler peşindeyim vede daha da strese girdim.Yani bu mu kendime zaman ayırma mantığım ?Yağız 'ın yaşamadığı geleceğinin hayalini kurup , endişeye kapılıp çaresiz olmak.Saçmalama aşamasındayım galiba , yok yok deliriyorum galiba.Birde plan yaptım hemen.Planımı sevsinler.Doğmamış çocuğa don biçtim gece gece , ilahi ben.Yağız 'cığım büyüyüp de bunları okuduğunda sakın endişelenme anneciğim , olur mu ? Ben gayet normalim , sadece anneyim.Herşeyden değerli bebeğimi korumakdan başka gayem yok.Bunu azcık abartmış olabilirim ama için rahat olsun baban yaşadığı sürece emin ol beni dizginler.En azından baban daha mantıklı nede olsa erkek.Erkeklerin beyni farklı işliyor , efamlı da değil.Ama üzgünüm kurallar konusunda hem fikiriz.Yani olurda inadınla , huysuzluğunla bize direnmeye çalışırsan işin zor yavrum.Beni geçsen babanı geçemezsin , birde dünyayı kurtaran saçmalıkları izlemene asla izin vermeyeceğim , haberin olsun.

1 yorum:

  1. Benim kuzenlerim var 2 ve 6 yaslarinda. Onlarda pepee 'ye bayiliyolar. Ayni bölüm 30 kez izleseler bile bikmiyolar. Keyifli bir çizgi film :)

    YanıtlaSil