James Taylor - Something In The Way She Moves (with lyrics!)



Geceye soft bir şarkı ile veda etmeli.James amcanın gençliğine yetişemedim ama şarkıları benim çocukluğuma da yetişti , ergenlik ve gençlik yıllarıma da eşlik etti.Korkarım ki Yağız oğluma efsanesi kalacaktır .İnsanoğlu kuş misali bir dönem var ve sonrasında sonsuza kadar yok.Ama ardında bıraktıkları ise ölümsüz oluyor.
Oğlum gelecekte bir gün bu şarkıyı dinler ve " bu dede kimmiş" derse diye küçük notlar belirteyim iyisi mi ?
James Taylor 1948 doğumlu Amerikalı besteci ,söz yazarı müzisyendir.Yetmişli yıllarda iyi bir çıkış yapan James amca 5 kez Grammy kazanmış ve 2000 yılında ise Rock &Roll Hall of Fame de yer almıştır.Müzik hayatına bir çok ödülü sığdırmış ve ünü bizim eve kadar ulaşmıştır.
Güzel bir yaşam öyküsü , bu dipnotlardan sonra Yağız oğluma küçük bir seslenişte bulunmak istiyorum...
" Yağız oğlum , gamzeli şımarığım hayatta ne yaparsan yap hangi meslekle uğraşırsan uğraş ama severek uğraş.Öyle sev öyle sev ki mesleğinde en iyisi ol.Maymun iştahlı olma , başladığın işi mutlaka sonuna kadar götür ve bittiğini gör.Sonra emeğinin karşısına geç ki , başarını kendi gözlerinle görmen mümkün olsun.İster sanatçı ister sporcu ol ama mutlaka emek veren ol.Ortaya kendinden bir şeyler koymayı ihmal etme.Hazıra dağ bile dayanmazken , elden gelen öğünlerin zamanla sınırı dolar ve biter.Kendinden olursa içinde bir şeyler ,işte o zaman sana özgü olur.Senin olur ! Mesleğin ne olursa olsun , bahçıvan , mühendis , teknik ressam , oto tamircisi , müzisyen , doktor , öğretmen , subay , astronot veya veteriner hiç farketmez.Özgün ol kuzum , sev ve sevdir... Bu şarkı sana başarının öyküsü olsun.James dedenin aldığı ödüller sana mesleğinde öncü olsun.Dilersen ve yeteri kadar çalışırsan inan sende alabilirsin ödüller yada takdirler ... Çalışmak başarmaktır aslında .Çalış oğlum ne olursa olsun hayata sımsıkı tutun ve çalışmaktan hiç vazgeçme...Unutma ki ne işle uğraşırsan uğraş ailen hep seni seviyor olacaktır.Biz hep yanındayız bitanem...."

6 yorum:

  1. Hakikaten geceye güzel bir kapanış oldu canım..

    YanıtlaSil
  2. Sabah oldu ama sabah da güzel oldu:)
    Bizim sevdiklerimizi sevsin diye dayatmam olmuyor ama çocuklar da etkileniyor ve sevince hoşuma gidiyor.

    YanıtlaSil
  3. Ben kızımın delisiyim ; beğenmene sevindim canım :)

    YanıtlaSil
  4. Ebrucuğum güneşli ve güzel bir gün gerçekten de( şehit haberleri olmasa daha da güzel olacaktı )
    Dayatma yapmıyoruz eskiler gibi ama çocuk ister istemez etkileniyor...
    klasik müzik dinleyen evden arabesk dinleyen çocuk kaç tane çıkar acaba ? İnşallah çocuklarımız olumlu etkilenir bizden...

    YanıtlaSil
  5. Ilknur, valla son paragraf harika bir anneden ogla mektup olmus.

    YanıtlaSil
  6. Gülomm ne mektuplar yazacağız bu afacanlar büyüyene kadar acaba ? İçimi döktüm ama ilerde anlar mı gerçekten bilmiyorum inan :((

    YanıtlaSil