Yağız Oğlan ve Günün Getirdikleri

Sabah uyandığımız da  lapa lapa kar yağıyordu.Yağız'a " a kar yağıyor " dememle birlikte camın önüne koşması bir oldu.Ha yağdı ha yağacak derken, doğru dürüst kar  yağmadı.Yağdıysa da bizim oturduğumuz  yerde , doğru dürüst tutmadı.Yağız oğlan çizgifilmler de  gördüğü ve kitaplar da okuduğum kadarıyla tanıyor ama kardan adam yapmak için heyecanlanıyor.Bu sabah yine görünce kar'ı " anni  şimin kardan abam yap olur  ? " dedi..Henüz kardam adam yapacak kadar birikmediğini anlatana kadar  akla karayı seçtim...
Yağız kardan adam yapmak için heyecanlansa da ,anladım ki burada asla o kadar  kar  birikmeyecek.Kuzucuğumun ilgisini dağıtmak için oyunla avutma kısmına geçtim.En kolayı tren seti oluyor  ya da yarış pisti.Erkek çocuklarını kandırmanın yolları ne kolaymış.Araba ve tren , ya da benim oğlum henüz çok masum ; böylesi numaralara çabuk kanıyor...

Gülücüklerine bakacak olursak ,ağız dolusu kahkaha barındırdığından dolayı, kardan adamı unutmuş ,oyunun büyüsüne kapılmıştır diyebiliriz.Yeni bir  yol buldum güldürmek için.Özellikle fotoğraf çekerken Yağız'a "  sakın ,gülme, gülmemen lazım ,lütfen gülme " dediğimde  Yağız'ı gülme krizi tutuyor.Sonuç olarak da bol kahkahalı fotoğraflar ortaya çıkıyor...

Son zamanlar da Yağız oğlum Mazhar abisi gibi oldu.O sahneye şapkasız çıkmadı ,Yağız oğlum da dışarıya oyun hamuru çantası olmadan çıkmıyor.Mütemadiyen her yere hamur çantamızla gidiyoruz.Babası dört ay önce almıştı ve  dört  aydır bizimle bir bütün oluşturdu çantacık.İlk hevesle yanına alıyor ,sonrasında " anni ben kok yoyuldum olur " diyerek bana taşıtıyor.Bayılıyorum hamur çantası taşımaya.Canım sıkıldıkça da gittiğim yerde oynuyorum.Bağımlılık yaptı ne yapayım...
Bir diğer bütünlüğümüz ise Fenerbahçe formamız.Babasının şimdiye kadar istikrarlı olarak yaptığı tek şey takım tutmayı öğretmek oldu.Yatıp kalkıp forma giydirdi.Gün içerisinde mutlaka bir kez  giyiyoruz ve fenerbahçe şerefine biraz şarkı söyleyip ,kulaklarını çınlatıyoruz...Kuzumun değerini bilsinler lütfen ,böylesi fanatiği nereden bulacaklar, başka ?


Geçen hafta önceden aldığım sinema biletlerinin üzerine Yağız oğlanın yükselen ateşi limon sıkmıştı.Azimli olduğumdan dolayı , ateşi geçer geçmez  soluğu hemen sinema da aldık.Çizmeli kedi izlemede  fayda var ,dedim.Yağız'ı mı götürdüm yoksa kendimi mi , şimdi bilemedim.Ben çok keyif aldım.Çocukluğumda kitabını defalarca okumuştum.Zamanımız televizyonlarının çekimleri doğrultusunda izlediğim çizgifilm versiyonları da olmuştu.Ama sinemada ki çok hoş olmuş.İtiraf ediyorum ,Çizmeli Kedi'yi ben de çok seviyorum.Kuzumla yine keyifle izledik.İyi ki  de izlemişiz..

Baktım ki Yağız'ı  bırakacak kimsem yok, canım sinema çekiyor  hemen bir çizgifilm buluyorum.Yağız'ın eline mısırları  tutuşturup ,filmin büyüsüne kapılıyorum.Yağız oynayan filmi izlerken ben çoğu zaman hayal alemine dalıyorum.Hayalimde o sahne de kimler kimler olmuyor ki ! En beğendiğim aktörler, yakışıklı yakışıklı jönler , sümüklü mıymıy olmayan aktristler ve kaliteli figüranlar.Hayalimde  çekiyorum filmi ve oyuncuları da ona göre karakterlere yerleştirmiş oluyorum.Arada Yağız dürttükçe benim filmim mola veriyor ama sonra kaldığım yerden devam ediyorum...Sonunda ikimiz de mutlu  eve dönüyoruz.
Kuzunun son günlerde ki halleri böyle iken huzurlarınızdan ayrılıyorum...Bir daha ki buluşmamıza kadar esen kalın...

32 yorum:

  1. Kurban olsun ona teyzesi gülme yağız sen hiç :))) oh ne güzel krize girişi di mi ama :) zaten maşallah yavrum güler yüzlü aklımdan hiç çıkmıyor bana doğru koşuşu :)

    YanıtlaSil
  2. Biz şöyle çözüm bulduk kardan adam olayına, ki fazlasıyla kar yağdı aslında Ankara'da. Balkondan kar alıp plastik tabaklarda minyatür kardan adamlar yaptık, çok uzun süre olmasa da bir süre oyalandık :)

    YanıtlaSil
  3. Ben hiç Efeyle sinemaya gitmedim babası hep erken dediği için beni frenledi ama öyle güzel anlatmışsın ki gidesim geldi bende çok severdim çizmeli kediliyi
    Ben senin bu paşaya bakmaya doyamıyorum.Maşallah çok tatlı

    YanıtlaSil
  4. maşallah yağız a:)
    bende bu taktiği terlik,panduf,yelek gibi şeyler için kullanıyorum giyme diyorum giyiyor:)
    bizim burası gözgözü görmüyor hatta çıktık bile:))
    bende sinemaya götürcemde korkuyorum durumu diye ama bir denemekte fayda var galiba:))

    YanıtlaSil
  5. Gamzelerini yesin teyzesi onun yaaaa

    YanıtlaSil
  6. canım benim öyle tatlı ki maşallah, Allah bağışlasın.

    YanıtlaSil
  7. Maşallah Yağız'a:) Anne oğul sinema keyfi demek;) eminim o da çok güzeldir.

    YanıtlaSil
  8. Oyun deyince hemen yumuşuyorlar değil mi.Benim koca kızım bile öyle,Yağız nasıl olmasın.Karın çok fazla tutmamasına üzüldüm canım.En azından Yağız'ı sevindirecek kadar yağsaydı?Bu arada sinema keyfiniz daim olsun:)))

    YanıtlaSil
  9. Erkek çocuklar büyüme döneminde arabalara merak salıyorlar ve uzuuuuun bir dönem bu merakları ve oyunları devam ediyor sonrasında Psp-Wee-PC üçlüsü arasında gidip geliyorlar ve vaz geçilmezleri basket maçları ayrıca futbol takımları oluyor canım :)Eşimin oğlundan dolayı konu ile ilgili bilgiye sahibim :))

    Sinema hem çocuklara hem de bize iyi geliyor biz de bugün film keyfindeydik neşeli ayaklar 2 güzel tavsiye ederim :)

    Çok tatlı çıkmış yakışıklım kocaman kocaman öpüyorum onu:)

    YanıtlaSil
  10. Kar yağar yağmaz plastik bir kovaya biraz doldurup eve getirseniz de biraz oynasa, ellese , hissetse bari karı.
    Belki minik bir kardan adam bile yapar ve hevesini almış olur :)
    Anne oğul öpüldünüz çok :)

    YanıtlaSil
  11. Canım,
    Allah nazardan saklasın. MaaşAllah diyorum Yağız'a. Ne güzeldir çocuk olmak.Ve ne güzeldir anne olup hayallerini kaybetmemek. Dilerim hep bu hayallerle yaşarsın ve kuzucuğa da öğretirsin.
    Sevgiyle kal.

    YanıtlaSil
  12. Gülücükleri hiç solmasın, Allah hep güzellikler yaşatsın.
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  13. canım gülüşünü sevsinler
    maşallah
    benim yerimede izleyin karı
    :)))))

    YanıtlaSil
  14. ilknur ben de Ada´nin resimlerini cekerken bu yolu deniyorum.
    ya su cizmeli kedie biz de gidelim ne varmis bakalim :)

    YanıtlaSil
  15. Ülkü hakikaten sana nasıl koşmuştu öyle, sanki kırk yıllık dostmuşsunuz ama kırk yıldır ayrıymışsınız gibi :)
    Gülmesin gerçekten de :)

    YanıtlaSil
  16. Esracığım sizin çözümünüzde iyiymiş.Bizim afacan üşüdü tutmak istemedi ,sadece kar da ayak izlerinin çıkmasına bayıldı, sonra da üşüttüm diye tutturdu :)))))))

    YanıtlaSil
  17. Teşekkürler Aynur teyzesi :)

    YanıtlaSil
  18. Şerifem Efe Yağızdan büyük, bizimki bayıldığına göre Efe hepten bayılır ve keyif alır...Bence çizmeli kediye gidin haftasonu ,kaçırmayın bu fırsatı...
    Çok beğendim ben :)

    YanıtlaSil
  19. Bigom evdeki çizgifilm izleme potansiyeline göre götür sinemaya.İlgisi dağılmıyorsa olmuş demektir :)
    Bu afacanlar acaba neden hep dediğimizin tersini yapıyor acaba ? Bizden kaçar mı biz de taktiğimizi ona göre değiştiriyoruz ,yaşasın anne zekası :)

    YanıtlaSil
  20. Gülümse :)
    Hmm oğlum mıncıklanmaya ,sevilmeye bayılır.Hiç hayır demez :)

    YanıtlaSil
  21. Noblessem teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  22. Ben kızımın delisiyim ; canım senin kızında büyüyor az kaldı sinema keyiflerinize .Eğlenceli oluyor ,hele ki filmdeki kahramanlarla diyalog kurmaya çalışmaları çok komik oluyor :)

    YanıtlaSil
  23. Özlemciğim çocukalrın dünyasına açılan kapı oyun galiba..Anladık bunu :)
    Kar yağdı ama hani şöyle içinde yuvarlanacak akdar olmadı.Paşayı çıkardım üşüdüm diye ağladı.Pek bir nazikmiş beyfendi, döndük eve :)
    Belki seneye oynamak ister :)

    YanıtlaSil
  24. Aylinciğim ben de merak ediyordum o çizgifilmi...Beğenmene sevindim.Bizimki mübarek sinema da doğmuş sanki, hergün gidilecek yer sanıyor.Hazır moda girmişken ona da götüreyim.
    Ay en korktuğu PS hastası bir çocuk olması..Bilgisayara alışmasın diye ,benim ödevim dedim ,hiç elini sürmüyor...Şimdilik durum böyle ama gelecekte kesin arkadaşlarıyla PS partileri yapar :)

    YanıtlaSil
  25. Zeugmam dün baya yağdı kar , çıkardım dışarı.Hemen üşüdüm diye başlandı sızlanmaya...Sadece karda yürümeyi sevdi, ayak izleri çıkıyor diye :)
    anasına çekmiş, bende kar yağışını izlemeyi seviyorum ama dokunmayı sevmiyorum :)

    YanıtlaSil
  26. Bülbülünyeri ; oyy yüreğine sağlık, ne güzel yorum yazmışsın.teşekkür ederim ,inşallah hep umutlarımız ve hayallerimizle dim dik dururuz hayata karşı.Onlar en byük yaşam kaynağı aslında,değil mi :)
    Çok öpüyorum canım,sevgilerimle

    YanıtlaSil
  27. Birsel ve İrem, amin canım amin..İnşallah..Yüreğine sağlık :)
    sevgilerimle

    YanıtlaSil
  28. Bir kase lezzet ; izlerim canım ,senin içinde bol bol izlerim mutlaka..Oğluşum yapıştı cama ,ayrılmıyor başından :)

    YanıtlaSil
  29. Aslı ben çok keyif aldım..Severdim afacan kediyi zaten ,çizgifilmide hoşuma gitti :)

    YanıtlaSil
  30. Sapkasini yerim ben onun! Ne guzel sik sik sinemaya gidiyorsunuz. Bayiliyorum bu cocugun civil civilligina...

    YanıtlaSil
  31. Didemciğim bizim afacan bayıldı sinemaya..Park gibi her istediğinde gidilecek bir yer sanıyor :)

    YanıtlaSil