Acemi İşi Transferler

   Bir  varmış bir  yokmuş ,Yağız oğlan adında  sevimli mi sevimli  , bir o kadar da  zayıf  ve kansız afacan varmış.Bu afacan oyun oynamayı, şaka yapmayı çok severmiş ama yemek yemeyi hele ki faydalı şeyler  yemeyi hiç sevmezmiş.Ceviz  ,fındık ,kuru üzüm ,kuru kayısı damak tadı listesinde  yer  almazmış.

Afacan Yağız'ın bir de yetenekli olmayan fakat " yapayım belki olur " diyen annesi varmış.Annenin amacı oğlunun  oyunla da olsa faydalı şeyler  yemesini sağlamakmış.Anneymiş en nihayetinde...
Günlerden bir gün çarşıdan eve  dönerken , züccaciyenin önünde  oyuncak gibi minicik kavanozlar  görmüş.Hemen  başının üzerinde  bir  ampul yanıvermiş.Bir kaç tane  minnak kavanozu aldığı gibi evinin  yolunu  tutmuş.

Aklına ,  üzeri  süslü ,kargalı  , baykuşlu kavanozlar yapmak gelmiş.Böylesi sevimli kavanozların içindekilere "hayır " demezdi elbette ,oğluşu..

Geçmiş günün  akşamında anne-oğul aldılar  ellerine  fırçaları , başladılar  boyamaya.Anne acemice  boyamaya  çalışırken , sevinçli afacan da  kendi parmak boyaları ile  eşlik etti.Çay bardağını  parmak boyası ile keyifle  boyadı , özendi bözendi ,alladı pulladı sonunda sevinçten havlara  uçtu.

Anne ise  oğlunun  keyfini görünce  sevinçten huzura erdi.Önce  boyadı ,sonra 130 derecelik fırında  bekletti ve  ardından acemi usulü transferlerini gerçekleştirdi.Yağız oğlan kusur kalırmıydı bu işlemlerden.yarım yamalak kestiği transferleri yapıştıracam diye  uğraşmışta uğraşmış   ; sonunda kırmızı bardağının  üzerinde , eğriş büğrüş ama mis gibi evlat kokan beceriler sergilemeyi başarmış...

Geçmiş günün  sonunda  anne oğul beraber  yaptıkları bu çalışma ile keyifli vakit  geçirdiler.Gülüştüler , boyandılar ve  en sonunda muratlarına erdiler..

Sürçü lisan ettik ise  affola ,  göle çalınan mayanın ardından , onlar  bekleme safhasına  geçtiler.Anne emeğinin  meyvesini beklerken , tek dileği kuzucuğunun kavanozlarının içindekileri bitirmesi olacak. Darısı  tüm annelerin başına ,Gökten düşen üç elma  sahiplerini bilirken , ayrılıyoruz huzurlarınızdan.

12 yorum:

  1. İyi hoş da güzel arkadaşım accık daha büyük koysana şu fotoları da keyifli keyifli seyre dalsak bu şaheserleri :)

    Ohh ne güzel anne-oğul hafta sonu etkinliğiniz pek keyifli ve verimli olmuş maşallah. Kıskandım ama bak ben şimdi. Niye hiç aklıma gelmedi daha önce kızımla bunu yapmak diye. Olsun sayende yeni bir aktivitemiz daha olacak. Ellerinize sağlık. Öpüyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Selmacığım acemi usulü yaptığım için kusurları epey bir fazla.Ondandır fotoğrafalrı küçük koymam :)
      Çok eğlenceli bir çalışmaydı, küçük fotokopi makinam gibiydi .Ben fırçayı nasıl tuttuysam o da öyle tuttu, beni taklit ede ede yaptı bir şeyler :))Tavsiye ederim canım,keyifli oluyor..

      Sil
  2. Bin takla attırır bunlar sana, kavanoz bence başaracak bu işi:)) İkinizinde ellerinize sağlık:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnşallah Fiamma'm ,kavanozun gücüne inanıyorum bende :)
      Azıcık üzüm ,azıcık ceviz yese dünyalar benim olacak :)

      Sil
  3. pek güzel olmuş el emeği kavanozlarınız.Yağızım tatlı tatlı yesin de bitirsin içinde her ne varsa.Bir de güzel yarasın oğluşuma :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oyy Gönülüm inşallah yer canım.Ay bunlara azıcık yedireceğiz diye neler çekiyoruz böyle, beni en çok yoran yedirmek galiba.Hatta kesinlikle yemek yedirmek ..Senin meyve tabağında çok hoş olmuş ama ...

      Sil
  4. Yağız oğlan ben olsam emeğe saygı diye yerdim ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Baharcığım şimdilik kavanozlarını yanından ayırmıyor , inşallah bu aşkla içindekilere de bağlanır :)

      Sil
  5. harika fikir. ikinizin de eline sağlık :) ne kadar eğlenmişsinizdir :) sevgiler...

    YanıtlaSil
  6. bak sen ilknuruma bak:)neler yaparmış yaaaaa:)
    ellerine sağlık hele o minik elli yağızın elleirini yerim:)
    canım ilknurum güzel olmuş renkler şahane ayrıca.
    çok öperim çok

    YanıtlaSil
  7. Önemli olan onlara kuzunun ve annesinin elinin değmiş olması.Hele bir de o kuzu kavanozun içindekileri indirirse mideye ohhh.Bundan daha keyifli ne olabilir ki:))))

    YanıtlaSil
  8. İlknur harikasın. Benim hiç aklıma gelmezdi kızımla dekupaj yapmak. Rulo kat kutularını boyayalım biz de :D
    Bayıldım fikrinize de eserlerinize de.
    Öperim sizi çok.

    YanıtlaSil