Yağız Oğlan ve Onun Şakacı Dünyası

Yağız bugünler de  ezberini gösteriyor  bize.Ne  söylersek anında  tekrarlıyor.Harfi harfine ;hatta  ben bazen  onu zorlamak amaçlı " üç tas  has  hoşaf " diyorum ve  yüz ifadesini gördüğümde  ,yerlere yatıyorum.Kızgın kızgın bakarak " beni kok  çinirlendirdin" diye  isyan ettiriyorum.Var mı ,öyle papağan gibi tekrarlamak , Yağız oğlan  ?
Eğlenceli oluyormuş bu  evreleri .Keyiflendiğim günler sürekli artıyor , azıcık da uysal olsa  , yemede  yanında yat ,kıvamında olacak..

Sabah uyandığında bir çığlıkla  hoplattı bizi "  anni baba, kalkın gücel sabah oydu " .O an ,içimden " off be oğlum , tam da rüyanın en afilli yerinde  gücel sabah olur mu ? " diye isyan ettim.Gece  film izlerken bilgisayarın başında uyuyakalmışım, zaten tutulmuşum ,vurgun yemişim birde  gücel sabah ,tatil günü 08:00 sularında  başlayınca ,olmadı işte...
Neyse ki yatakta  azıcık gıdıklayarak oyaladık, sonra  çizgifilm diye  tutturdu ,bizde de  tembellik var  az biraz.Yolladık annanesinin kapısına, ısrarlı tık tıkları  sonunda  annaneden " Yağız,gel uyandım" sesi yükseldi.Biz oyalansın diye  yolladık, beyfendi "  anane kalk, ben kok acıktım "  demez mi ? la havle, hani çizgifilm ,hani oyun ,daha ilacını içmedin diye  sıralarken hınzırca gülerek demez mi "  anni benim aklım bu kaday işte " o an dumur oldum resmen.
Hatta babasıyla duydun mu ,modunda  durduk.Meğer  beyfendi annanesini kaldırmak için  ,söylemiş ve yaptığı şeyi de  ifade  etmek için " benim aklım bu kadar " ı kullanmış.Pes  diyorum bu sabah ki cümlesine ve başka bir şey de  demiyorum...
Yağız oğlan  da farkettiğim bir  özellik var  ; o da  çok şaka yapmaya çalışması".Şaka nedir ?" desem , anlatamaz  belki ama , arada numara yapıp veya düşündüğünün  tam tersini söyleyerek "  anni çen kok komikçin, ben şaka baptım " diyor.Biz alıştık ama  annanesi henüz alışamadı...
Geçenlerde  takılıyor  annanesine ,bende  dinliyorum
-Annane  çenin hiç  kiyodun kok ,
-Var ya oğlum , ama  annalerin çamaşırı görünmez,ayıp ( açıklama yapmaya çalışıyor garibim )
- kok işte  ananane , ben göymedim .Bak benim her yeyde  vay ,çenin kok
- O zaman sen bana çamaşır al oğlum..
-Tamam annanecim , annii  ben annaneme  kiyot  acam
B- Al oğlum , bana sormana gerek yok..
Y- alamam ki, benim hiç payam kok , naçıl acam, sen bana paya vey, ben de  ananeme  kiyot  alayım , koksa  haçta oluy

Sıkıntımız  benden  gelen para desteği ile çözüldü...Ama  bu sefer de  atına  bindi ve
Y- Anane beni yoycu etmeliçin, ben İjmiye didiyom
A- edeyim oğlum ,ama ben burdayım,sen neden gidiyorsun ?
Y- Çen buyda  bekle, Açlı ve İkay beni kok öjlemiş, o yüjden didiyom , nine  nelcem .Açlı acıkmış, ben ona paya  vecem ,mama yicek ,beni yocu etçek ben nelcem...

Sürekli yaptığımız yolculuklar ile afacan yolcu etmeyi öğretmiş.Ama  en büyük derdimiz, para merakı.Hemen herşey için " anne  paya lajım " diyor.Bir de  parası kıymetli ki ,eyvahlar  olsun...

Şarkı söylemeye isteği de ,çok  fazla.Geçen Pepee 'den Hüdayda da Ankaralım Hüdayda , şarkısını öğrenmiş.Yuh dedim ,içten içe.Pek hoşuma  gitmedi nedense , hani Pavorotti gibi sesini 5 oktavın üzerine çıkarsa  mest olurdum ama  nedense  Hüdayda da gıcık kaptım.Ben Ebruli dinleteyim  ,çocuk Hüdayda söylesin.Gerçi o da bizim kültürümüz ama nedense melodisinden midir bilmiyorum , sevemiyorum.Sözüm meclisten dışarı, o yöreye ve  yörenin türkülerine saygım sonsuz.Sevimli bir afacanın ağzından dinlemek konusunda benim düşüncelerim.
Uzun zamandır ezberletmek istediğim bir marş vardı.Çocukluğumdan beri severim ,  her  duyduğumda  elime bayrak alıp, soldan sağa, sağdan sola  sallayasım gelirdi.Nihayet oğluma  ezberlettim, başım göğe  erdi.
Yağız oğlan pek beğendi, özellikle " heyy "  diye bitirdiği kısmı çok seviyor..Ben lafı fazla uzatmayım ve  sözü Yağız'ın melodilerine bırakayım.İşte Yağız oğlan ve  İşte Hoşgelişler Ola Mustafa Kemal Paşa

16 yorum:

  1. Çok tatlı maşallah.Evlerin neşe kaynakları:)
    Sevgiler:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederiz teyzesi :)
      onlardan önce sanki neşemiz yokmuş gibi hissettiriyorlar...Değişik bir duygu çocuk :)

      Sil
  2. aayyy tü tü maaşallah :)) hani dünyalar tatlısı derler ya hıh işte karşınızda:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. oyy teşekkürrr ederizzzzzzzzzzz :)
      şımardık oğlumla :))))

      Sil
  3. Külot meselesine nereden takılmış yaa, çok komik:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beyazlıları yıkamıştım , benim , babasının ve yağız'ın katlarken dikkatini çekmiş,oradan çıktı.Neden annanemin yok dedi, gerisi geldi :))))))))))
      Bazen hiç umulmadık şeylere takıyorlar :)

      Sil
  4. Allahım allahım ben o gamzelerini yerim senin çirkin Yağız paşa.
    Hüdayda bizimkinin diline de dolanmıştı bir ara ve seninle aynı duyguları paylaşıyordum. Dün de bütün gün hangi şarkıyı söyledi dersin?
    "Mardin kapısından atlayamadım " :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mardin kapısından atlayamadıma koptum resmen ...Aklıma eldikçe gülüyorum.Onu nerden duydu acaba ? Ay bu çocuklar çok alemler..Mardin kapı hahahha :)

      Sil
  5. Yerim ben onu yerim çocukların para merakı bu dönemlerde hep var galiba bizimkiler de aynı :))
    Kocaman öp benim yerime İlknurum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aylinimm para çok önemli ama nedenini çözemedim.Ay dönemde önem kazanıyor demek ki, senin fıstıkların da taktığına göre :)
      Öpmem mi Aylinim ,sende dünyalar güzeli iki fıstığı öp benim için :)

      Sil
  6. maşallah sana seni o dillerini yerim ben:))

    YanıtlaSil
  7. Canım,
    o güzel gamzeli oğluna maşAllah diyorum. Allah nazarlardan saklasın. Ne güzel de marş okurmuş öyle.
    Ben de en çok yarım yarım konuştukları bu zamanda bayılıyorum onlara. Gerçi her dönem onları sevmek için bir bahane bulurum ben.Evin en güzel şeyleri bu kuzular. Hepimizin kuzularını Allah bağışlasın diyorum.
    Sevgiyle kal.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynı bende senin gibiyim canım ,yarım yarım konuşmalara bayılıyorum.Anlamak için ıkınsamda sıkılsam da çok hoş oluyor :)
      Amin ,allah çocuklarımızı sağlıkla büyütmeyi nasip eder inş.Herşey onlarla güzel :)

      Sil
  8. Ne kadar tatlı bir oğlunuz var:)maşallah:)

    YanıtlaSil
  9. ne kadar güleryüzlü maşallah

    YanıtlaSil