Yağız Oğlan Denizde

 " Anne lüffen ben  evimi özledim , hadi  eve gidelim "  diye başladı Yağız oğlanın deniz macerası .Her   nedense  denizi  ilk gördüğünde  girmek istemiyor , gerçi düşündümde  3 hafta önce  havuza düşünce  baya  korkmuştu.Herry  hemen çıkarsa da  havuzdan , topun peşinden düşünmeden havuza  atlayıp  gözleri yuvalarından fırlayınca , anlamış topun peşinden büyüklerin havuzuna atlanmıyacağını.Neyse ki denizde  ilk başta  suya karşı dirensede  baktı ki çocuklar  güle hoplaya oynuyor , dayanamadı kıyın kıyın yanaştı suya...
İlk  başta çekinse de  sonradan çıkaramadık sudan .
O kadar keyif almış ki "  anne  bugün çok gücel biy gün " diye  fikrini değiştirdiğini ilan etti.
Bu yıl kolluklarının yanına  yelek eklendi.Pek rahat edemedi içinde ama  henüz küçük olduğu için ısrarla giydirdim yeleği.
Söylemezsem çatlarım   "ay ben senin mayonu yerim". Geçen yıl Yalova Özdilek de  görüp almıştım.Aklıma  eski eski zamanlardaki , yani çocukluğumdaki plajlar  geldi.Erkeklerin hepsi  bu tarz  mayolar  giyerdi .Nostalji  olsun diye aldım, pek yakıştı ama ( kunduuza  yavrusu  ceylan gelirmiş )
İstanbul'un kavurucu sıcağından uzaklaştık azıcık , minicik bir  kaçamak yaptık .Bu yıl ramazanın tam yazın ortasına gelmesi ve  kuzenimin düğünü nedeniyle tatilimiz  ağustosa kaldı . Yağız kızmazsa  babasıyla başbaşa  tatil yapmayı planlıyoruz.Yağız teyze  ve  annane ile  hasret giderirken bizde  azıcık kaçamak yapıp  relaks olacağız.Kuzumla da gideceğiz tatile ama  önce babasıyla  annesi  başbaşa kalsın ama ,değil mi ?
Kısmetten öteye köy yokmuş , o günlere çıkmadan evvel ,kuzumu  arada deniz veya  havuzla  rahatlatıyoruz.Bir  annenin mutlu olduğu an çocuğunun gözlerindeki mutluluğu gördüğü andır.Bende  klasik bir  anne olaraktan ,kuzumun neşesi ile mutlu oldum...
Yağız oğlanın maceraları bitmez.Sırayla hepsini paylaşacağım , en başta kurduğu o muhteşem cümleleri .O kuruyor cümleyi ben gülüyorum.O sinirleniyor gülmeme ben ise kahkahayı patlatıyorum.sonunda orta yolu buluyoruz ama minik paşa küplere  binmiş oluyor..
- Ne o anne hanım hoşunuza mı gitti ?
-evet annem çok hoşuma  gitti
-hııı  ben senin annen deyilim , ben Yağız'ım , anne deyilim.
-Biliyorum senin yağız olduğunu , ben senin annenim onu demek istiyorum sana
- hayır öyle demedin annem dedin , ben anne deyilim
- hmmm tamam oğlum , desem olur mu
- affeyin sana anne , bak öğyendin...

3 yorum:

  1. Bloğunda kötü yazılım uyarısı var, iyi tatiller...

    YanıtlaSil
  2. Merhaba ziyaretinize geldim güzel paylaşımlarda buluşmak dileğiyle sevgiler..

    YanıtlaSil
  3. oyyyy be yerim o tatlı ağzı ,bilmişliği yaaa.şekerle birlikte mi doğdu bu çocuk:))oohhh ne güzel serinlemiş olmuş.mayosunu yerim hele o popoları gözükmüyor mu bitiyorum resmen:)

    YanıtlaSil