Hastalık Yine Çaldı Kapımızı

Kuzum hasta olmadan evvel çektik ,mışıl mışıl uyurken
Hastalıkları tarihe not düşmeyi sevmiyorum ama  ne yazık ki , hastalık stresini yaşadıktan sonra içine  atamıyorsun.Yani ben atamıyorum .
Dün geceyi nöbetleşe uyuyarak geçirdik.Kuzumun ateşi kırklara  bayrak açtı.Günün güzel geçmesinin  ardından İzmir Fuarını ziyarete teşrif ettik.Giderken her şey yolundaydı , yolda uykuya  dalan kuzum hafif ateşle uyandı. Hafif mızmız  hali ile  fuarda bir  tur  atıp , kuzucuğuma çok eğlenceli bir kol saati aldıktan sonra  eve döndük.Yolda  hafif  hafif  yükselmeye başlayan ateşi gece  şaha kalktı.
Erkek kardeşimin gece 03:00 de  devrettiği bayrağı sabah 05:30 kadar ben taşıdım ,sonrasında  annem devam etti , benim bıraktığım yerden.İlaç şoklaması ile  ateşi bir indi bir  yükseldi .

Çıplak bedenini ıslak pamukla soğuttuk.Islaklık ve yüksek ateşin etkisiyle sürekli titreme yaşaması ,ağlaması işimizi zorlaştırsa da ben anneme devrederken kuzumu ateşi 38' e kadar inmişti.
Yaz günü böylesi ateşli bir  rahatsızlık geçiren bir çocuğa yardımcı olmak ne zormuş.Hava sıcak , çocuk sıcak .Çocuk olduğu için yıkamak zor , ıslak havlu ile sarmak zor. Velhasıl kelam zor da zor ,zorluklar sıralanmakla bitmez  hatta hasta çocukla gece de bitmez...

Keşke ben hasta olaydım cümlesini kaç kez zikrettim bilmiyorum ama  annemin evinde olduğum için kaç kez şükrettiğimi biliyorum.Annem hem bana hem kuzuma  yetişti. Ben az da olsa dinlensem de aklım hep kuzumdaydı ,tilki uykusunda kah gözümü açtım,  kah gözümü yumdum. Hayat hep güllük gülüstanlık olacak değil elbet ; çocuklar da  hasta ola ola büyüyecekler , hoş biz de  öyle  büyüdük ama iş başa gelince yürek öyle demiyor.Yüreğim ağrıyor böylesi günler de , psikolojik olarak yürek ağrısı yaşıyorum.Bazen diyorum , demekki annelik yürek acısıymış , her  durumda  ortaya çıkan .

Yağız oğlumu öğleden sonra doktora götürdüm , boğaz  enfeksiyonunun hediyesi antibiyotiği  ve  yanında  antibiyotik ikramı artı üç ilaç ile döndük evimize. Ateşli rahatsızlık  ve viral enfeksiyon olması  düşük olan kan değerlerini daha da  düşüreceği için takviye balık yağı içeren vitaminini ve kan şurubunu da eklettim listeye. Biraz da kalbim ondan ağrıdı galiba. En küçük bir şey olduğunda  yeniden  test yapacaklar ve canı yanacak sanıyorum.Hoş o testleri yaptıracak dayanıklı yürek de yok bende. Bu konular da çok zayıf bir kişiyim. Tahlil ve tahlil sonucu beklerken hasta oluyorum. Fazla bilmenin ve hatta detay bilmenin zararları bunlar.İlaç firması  geçmişimin olması , hastalıkları detaylı öğrenmiş olmam , beni bu hale getirdi.Eskiden az bilgi ile karşımdakine güveniyordum.Şimdi aylarca aldığım eğitimler sonucunda işin uzmanına bile güvenemez oldum. Sorgulamaktan inciğini cıncığını araştırmaktan hasta oluyorum..

Baya bir  doluymuşum anlaşılan , içimi döktüm rahatladım. Şimdi miniğim ilaçların etkisiyle uyuyor , ben de azıcık yüreğimi dinlendireyim. İnsanın canının en değerli parçası  hastayken , annelik zormuş; bugün yeniden anladım bunu...

18 yorum:

  1. çok geçmiş olsun mevlam başka dert keder vermesin inşallah

    YanıtlaSil
  2. Çok geçmiş olsun canım. Aslında yaz hastalığı kıştan cidden daha zor dediğin gibi. ida Ağustosda zattüre olmuştu.
    Böyle büyüyorlar ama anneler babalar da küçülüyor:)Annen seni sen evladını düşünüyorsun. Hep ileriye bakarak bir de bakmışız delikanlı olmuşlar.
    Acil şifalar Yağız oğlanı öp.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Offf Ebru'cuğum , bu yaz hepimiz bir hastalık badiresi atlatmışız :((((
      aynen dediğin gibi canım ,küçülüyoruz çocuk büyütürken :(

      Sil
  3. geçmiş olsun, acil şifalar.

    YanıtlaSil
  4. çok çok geçmiş olsun,acil şifalar...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederim , atlattık çok şükür

      Sil
  5. çok geçmiş olsun yavrularımız hastalanınca hep o cümle geliyor akla keşek ben olsaydım...

    kuzucuklar hiç hasta olmasın inşallah onların ki daha zor oluyor çünkü insan kendini çok çaresiz hissediyor..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O cümle kemiriyor içimizi Merve'm , annelik çocuktan önce hastaşığa koşmak gibi bişey :((((
      amin canım inşallah ,çocuklarımız hep sağlıklı olsun biz başka ne isteriz...

      Sil
  6. çok geçmiş olsun bizde geçen hafta aynı şeyleri yaşadık ve şu boğaz enfeksiyonu varya en nefret ettiğim şey oldu Allah kuzularımıza sağlıklı günler versin

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. off minik Tarkan'a da çok geçmişler olsun.Yavrularımız sağlıklı olsun biz daha ne isteriz :8

      Sil
  7. Yanıtlar
    1. atlattık gibi Bahar'cığım ,kuzucuklarımızdan geçsin bize gelsin :(((

      Sil