Kasım ve "Ayı "

Kasım " ayı " evet evet  kasım bir ayı , hem de kutuptan gelen bir ayı .Mübalağa etmiyorum gerçekten öyle  geliyor artık. Bir de bilinen başka yüz var ama o  kısmı kandırmaca geliyor bana. Halk arasında  "Kasım ayı "  habercisidir kış mevsiminin. Kış ise  keşke kışlıklardan ibaret olsaydı ve  hastalık kapıyı çalmasaydı ne güzel olurdu. Güzellikler dedimde şimdiden özledim baharın çiçek açmış ağaçlarını ve içlerinden biri var ki adı ayva ağacıdır , kendileri ise  habercisidir yazın , ne güzel müjdeler sunar. Gerçi o güzelliklerin de polenlerle yayılan alerji riski var. Her güzelin bir kusuru olmak zorunda mı acaba ?

Sözün özü desem ki hastayım ,konunun girişinden bellidir ,derler. Derler  demesine ama bilmezler bir çocukla yalnızken , hastalığın ne zor olduğunu. Bilmesinler de , hiç kolay değilmiş. Bu tecrübe  esnasında hoş ,oğlumun ne kadar büyüdüğünü anladım ve şaşırdım.
Allah bilir ya çok şikayetçi değilimdir kuzumdan ve  annelikten. Hastalık üzer yalnızca o da kuzumun canı yandığı için. Kuzucuğumun hastalığı bende de nüksedince işte o zaman anladım hanyanın "h" si ile Konya'nın "k"sını. Velinimetmiş meğer eşimin yanımızda olması.o yokken düştü kale ,kaldık savunmasız.

Ben devrik lider konumunda kanepede uyuklarken ,geçen içimle birlikte 3,5 yaşındaki oğlum uyanmayım diye ışığı kapatıp, başucumda oyuncaklarıyla oynayınca anladım ,  devrik lider değilmişim meğer , oğlum büyümüş de beni devrilmekten kurtarmış.O minicik kalbiyle beni düşünmüş ,uyandığımda ise ilk sorduğu "şimin iyi oydun mu anne " oldu. Olmaz mıyım hiç ? O sahneyi gördüm ya , iyi olmanında  ötesine geçtim.

Hayat ne tuhaf aslında yada şöyle demeliyim çocukluk ne tuhaf bir dönem aslında. Hiç ummadığınız anda bir yetişkinin düşünemeyeceği inceliği düşünürken ,çoğu zamanda oyun dünyasında gel-gitler yaşamak gibi aslında. Şovalyecilik oynayıp , hayali kalelerden atlayıp kahraman  olurken bir anda büyüyüp ışığı söndürecek kadar düşünceli olmak nasıl bir çelişkidir anlaşılamıyor.

Sonuçta kuzumun özüne yani çocukluğuna dönmesi bir saniye bile almıyor ama içinde kocaman bir delikanlı büyütüyor. Dünya ne kadar güzel ve yaşanılası ise çocuklukta ve çocuk sahibi olmak da o kadar güzel işte.
Hastalığım mı , bu güzelliğin yanında hastalık sönük kaldı desem abartmış olur muyum acaba ?

9 yorum:

  1. Gözümde canlandırdım da ,çok duygulu bir an yaşamışsınız. Geçmişler olsun, size bir şeycik olmaz, arkanızda dağ gibi evladınız var.Allah evlatlarımıza güzellikler nasip etsin:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim Elif'ciğim ,geçti gitti atlattım çok şükür:)
      çok duygusal bir o kadar da gurur vericiydi .Allah tüm anneleri böyle gururlandırır inşallah :)

      Sil
  2. Olmazsın canım. Onlar hayata düz bakıyor ve bize de bunu öğretiyorlar zamanla. Geçmiş olsun tatlım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bence de olmam ,aynı fikirde olmamıza çok sevindim canım :)
      Teşekkür ederim :)

      Sil
  3. Tatlım yanlışlıkla başka adresle yorum attım sana :) annesesi diye :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :)
      Çok tatlısın Selmacı'ğım ..Ben oradan okurum yorumunu :)

      Sil
  4. Gözlerim doldu be İlknurcum. Yağız'ın o güzel yüreğine maşallah.

    YanıtlaSil
  5. Çok geçmiş olsun kışı çok seviyorum birde hastalıklar olmasa ne iyi olur Allah beterinden korusun...
    Mutlu hafta sonları dilerim..

    YanıtlaSil
  6. Ben de yeni atlattım gribi. Bu yılki virüs çok feci İlknurcum. Hiç hal bırakmadı.Çok geçmiş olsun.

    O minik delikanlının kocaman yüreğinden öptüm, canım benim ya.
    Bu sayfaya güzel bir anı olarak iz bıraktı, ileride okuyacak Yağız Bey:)

    YanıtlaSil