Rüyalar

Gece uykusunda konuşan bir  Yağız oğlan ile yaşıyorum. Bazen bana söylediğini sanıyorum ama meğer minik afacan rüyasında konuşuyormuş. Bazen karşılıklı diyalog kurup bir de kahkaha atıyor. Kime çekti , diye soracak olursanız cevabı belli "  bana çekti minik afacanım ".
Yağız'dan evvel ben de rüyalarımda  diyalog kurar ve kah ağlar ,  kah kahkaha atar bir de  gün içinde ne yaşadıysam yumurtlardım...Doğrucu davut olmamı rüyalarıma borçluyum. İnsanın gizlisi saklısı olamıyordu  sayelerinde ....
Dün gece Yağız oğlan yine iş başındaydı .Bir ara bir ses  duydum.Yanına  gittim " anne benim adım Yağız Süpeymen olsun olur mu ? " dedi. Ben de gerçekte bana söylüyor sandım , hemen atladım " tatlım öyle hoşuna  gidecekse  bir süre  sana Yağız Süperman  diyebiliriz " dedim ama tık yok.Cevap alamadım. Benim verdiğim yanıta aldırmadan devam etti " ama üzülme Yağız oğlan da güzel , ayada onu da kullanırım , şöyle ki ben kobutan  güçlendim süpeymen olmam daha gücel " dedi ( şöyle ki lafı bugünler de  yeni trendi ) Bu  cümlesinden sonra  rüyasında  benimle konuştuğunu anladım.
Gerçekte karşısındaydım ama beyfendi aslında rüyasında beni karşısına almış ve bir güzel açıklama yapıyormuş meğersem... Neyse  ,dedim  güldüm üzerini örttüm ve  odama döndüm.

Rüyada konuşması güzel ve keyifli ama karşısındakini yanıtmacası oldukça komik. Ben de  hep aynı  tuzağa düşüp cevap veriyorum ; güldüğünde  hatta kahkaha attığında bende  kahkaha atıyorum. Bir zamanlar annemin beni dinleyip gündüz hem anlatıp hem de  gülmesi gibi yaşadıklarım. Yoksa  annemin hayatını mı yaşıyorum ?


5 yorum:

  1. aaay ne güzelmiş mert sadece şu iki gün gripken konuştuğuna tanık olmuş şaşırmıştım oo sizinki işi abartmış karşılıklı konuşuyo valla dinlemek isterdim pamuk pamuk.

    YanıtlaSil
  2. anne insan hayatında ne kadar önemli hele böylesine küçük ,çocuk ve savunmasızken...eşim hala konuşuyor:)büyük oğlum diyorum ben ona bazen.çocukken dilek istek yada korkular yansırken konuşmalara büyüdüğünde kaygılar ağır basıyor sanırım...

    YanıtlaSil
  3. Ece hiç rüya görmüyormuş

    Sen bizim gönlümüzün süpeymenisin Yağız oğlan

    YanıtlaSil
  4. onu bu şekilde izlemesi ne kadar keyiflidir :)

    bir de uyurken sayıklayanlar sorulan sorulara da cevap verirmiş diye duymuştum doğru mu bilmem...eğer doğruysa şimdi olmasa bile ilerleyen zamanlarda işe yarayabilir İlknurcum :))

    YanıtlaSil
  5. Ay süpersiniz yaaaa,çok güldüm :)Konuşulur konuşulur da bu kadar ayrıntılı anlatılır mı yaaa.Bayıldım...

    YanıtlaSil