Havalar Ah Havalar

Bir güneşli bir puslu havalar ah bu havalar. Bir ılık bir soğuk , derken üç kuruşluk aklımız da havaların oyuncağı oldu.Nisanın on üçü  bizi şaşırttı ve on üçün uğursuzluğunun aksine ( işin espirisi bu uğursuzluk ) inanılmaz güneşli ve sıcacık  bir gün geçirdik. Parklar bahçeler cıvıl cıvıldı.Çocuğunu , bebeğini ,topunu ,kovasını alan kendini çocuk oyun alanlarına ve çimlere atmıştı. Bugün ise içimi bir kasvet kapladı.Bahane arıyorum göz yaşlarımı dökmek için.O derece sıkıcı bir havanın esiri olmuş durumdayım.

Ruhsal geçişlerimin günlerle ve havalarla oldukça bağlantılı olduğunu bilsem de bozulan gözlerimi kafaya taktığım da gün gibi aşikar.
Artık okumak hepten işgence oldu. Daha  ilk sayfayı bitirmeden kanlanıyor ve gözlerimin akına dikenler batıyor. Bir de sürekli göz sinirlerimin atması var ki  onu  saymıyorum bile. Gözlük kullanmama rağmen bu kadar  ağrı olması canımı sıkıyor.( ağlamak için bir bahane buldum sanıyorum) .

Yağız oğlumla ilgili yazmak için oturdum ama konu bende takılı kaldı.. Kendimden başlamışken devam edeyim bari. Böyle yazdım ama kendimden nasıl bahsedeceğimi de bilemedim. Galiba havaların oynaklığı ruhuma işledi. Bir öyle yazdım bir  böyle.Tutarsızlığım yazılarıma da yansıdı.
İyisi mi  ben yazmayı erteleyim ve takı tezgahımın başına geçeyim.Bugünler de yazmaktan çok takı yapmak ve boncukların renklerinde kaybolmak beni rahatlatıyor. Hevesimi ve isteğimi kaybetmeden bana verdiği huzurun tadını çıkarmak da fayda var diye düşünüyorum.


Son zamanlarda  böylesi keyifli bir hobim olmamıştı. Dalıyorum pensemle boncukların arasına ,  milyonlarca balık tutuyorum. Sonra  hiç biri susuz kalmadan özgür bırakıyorum sonsuz sulara. Ardından tezgahımı kapatıyorum ve dinlenmiş ruhumla Yağız oğlumun  yanına gidiyorum. İç huzurum dengelenmiş olduğundan  kuzum da geçirdiğimiz zamandan memnun kalıyor.Bu durum da alan memnun satan memnun olmuş oluyor.Bir de havalar tutarlı olup düzene girerse deymeyin keyfimize...





6 yorum:

  1. Göz doktorum tersini iddia etse de bilgisayarlar gözleri çok etkiliyor İlknurcum... Ara sıra uzak durmakta fayda var.
    Ne güzel zevk aldığın bir uğraş bulmuşken tadını çıkar bence de ;))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zeugmam kesinlikle etkiliyor ama ben birde yaklaşık altı saat okuma yapıyorum.Edebiyat kitapları gözlerimi çok yordu :((
      Hobimle acayip mutluyum , yaptıkça yapasım geliyor :)))

      Sil
  2. Havalara uyum sağlamak imkansız, yapacak bir şey yok ama ben de çok etkileniyorum...benim sıcaklarla da aram yoktur ya, yaz geliyor ne yapacağım bakalım:(

    Takı çok hoş olmuş, hobisi olan insanları daha çok seviyorum:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Al benden de o kadar ,sıcak çarpar her yaz.Hep bahar olsa keşke ne güzel olur :)))
      Sonunda kendime göre bir hobi bulabildim.Kokoşluğumu pekiştireceğim inşallah :)))
      Aynı fikirde olmamıza çok sevindim canım,iyi tatiller :)

      Sil
  3. Canım ya, doktora gittin mi? Ne yapmak gerekiyormuş acaba? Ağlamak için bahane değil, gerçekten can sıkıcı bir şey bu çünkü.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gittim Özlemciğim astigmatım ilerlemiş , yeniden gözlük camı yazdı ve hiç çıkarmamam gerekiyormuş ( gözlüğe alışamadım yıllardır :((
      Birde yalancı gözyaşı verdi :))))
      :)

      Sil