Umutla Bekliyorum

Bu yıl ne bahar geldi şehrimize  adam akıllı  ne de  sağlık geldi bedene dos doğru.Az bunalım gibi görünsem de yine de  kaldırabiliyorum hepsini.Güçsüz olduğumu düşünmek ile sürekli karşılaştığım zorlukları göğüslemek arasında  gidip gelmeler yaşıyorum.

Şu an  anlıyorum ki her işin başı sağlık.İsyan etmeye fırsatım olmuyor.Hani dolu dolu isyan edesim var  ama biri bitmeden dertlerin diğeri başlayınca siteme fırsatım kalmıyor (ve kalmadı ve hatta kalmayacak ) Şimdiler de kistlerimle kardeş kardeş yatıyoruz ,salondaki kanepede.
Geçen geyik olsun diye facebook da durum güncellemesi yaparken  "evde kanepe de " yazayım dedim, benim gibi düşünen kişi sayısının ,  binin üzerinde olduğunu görünce güldüm.Hem kanepe de uzanıp hemde gülebildim. Küçük şeyler bunlar olsa gerek.

Hala bunalıma girmedim ,direncim yüksek.Yıkılmadım ayaktayım.Dört ay içerisinde iki kez hamilelik yaşayıp ikisininde  sonlanmasının üzerine birde  kocaman patlamak üzere olan bir kist eklenince ben değil de Yağız  bunalıma girdi. Benim sürekli dinlenmek zorunda olmam ,onu kucağıma alamamam , onunla saklambaç ,yakalamaç ve top oynayamıyor olmam çok gücüne gidiyor.Sitem ediyor , duymamazlık oynuyor , kapıları çarpıyor ve hatta bağırıyor. Geçici bir süreç olduğunu ben biliyorum ama onun minik yüreği bunu algılayamıyor .Israrla " ne  zaman eski annem olacaksın ? " diye sorduğunda içim parçalanıyor ama yine de onun varlığından ötürü depresyona girmemek için direniyorum. Sonuna kadar da  direneceğim.

Sadece bazen yalnız kalmak istiyorum.Kendimle başbaşa , azcık yüreğim dinginliğe ulaştığında yine karışıyorum kalabalıkların içine. Her şeyden önce  çocuğumun isteklerinin gecikmesi üzüyor beni.Yalnızlığım da  bundan aslında.O kardeş hayali kurup , geciken kardeşine sitem ederken ben çaresiz kalıyorum. Benim elimden sadece tedavi olmak geliyor ama tedavi de bir yere kadar. Galiba sonrası kaderin cilvesi...

Yine de  içimdeki   karnavalım hep ayakta ve aktif. Nefes  aldığımız sürece gülmek için nedenler bulacağız yoksa  hayatın tadı çıkar mı ? Hayatta güzel umut beslemek daha da  güzel. Zaman ekmeye devam ediyorum  umut bahçeme ,gün gelip hepsi kucağımı dolduracak...
Beklemedeyim...

3 yorum:

  1. En guzeli bizi bekliyo ilknurum sen canini SIKMA GUZEL GUNLER YAKIN

    YanıtlaSil
  2. En guzeli bizi bekliyo ilknurum sen canini SIKMA GUZEL GUNLER YAKIN

    YanıtlaSil