Yağız'ca Haller

_Yağız sinirlenince ne yapıyoruz?
_kıjmamak icin kendimi cok yoruyoyum.Mesela kıjkınken ıcımden beşe kadar saycam sonra bir bakmışım siniyli deyilim , dimi anne
( külliyen yalan.Hala sinirlenince çıldirıyor. Sonra hatırlayıp "ay unuttum anne " diyor .Başaracak inanıyorum :)))
 _Yağız acıktın mı?
_Evet ama canım hic faydalı sebze yemek iştemıyorrr
_Öylemiii ?O tatlı canın ne yemek istiyor peki?
_ Çok komiksin anne, elbette ki makarna istiyorum hem de üstüne o beyazdan sıkacammm
-Anne bak ne güzel köprü yapmışım, deyil mi?
- Vay be , gerçekten değişik olmuş.Aferin.
- Ne sandın anne, ben bu işin ustasıyım...

Eyvah mı  ; yoksa  evimizde ebatları küçük fakat kafası fazla büyük düşünen çocuk görünümlü bir adam  mı var , desem  bilemedim. Bir güne  o kadar çok diyalog ve o kadar çok atışma sığdırıyoruz ki, sonra oturup düşündüğümde  hayret ediyorum.

 An geliyor  içimden " İmdat " diye bağırıyorum .Bazen de öyle bir an geliyor ki , gururlanıyorum ve koltuklarım kabarıyor. Yaşadığım duyguların bile böylesine değişken olması anneliğin tadından olsa gerek.
 Anneliğin tadını bir kenera bırakacak olursam eğer , gerçekten ikibin kuşağı farklı bir kuşak. Çoğu zaman " onlar çocuksa  bir çocukken neydik ? " ya da " Biz çocuk olduysak bunlar nedir allahım ? " diyorum.Gelişimleri ,düşünceleri , tavır ve davranışları bizlere göre  bam başka. "Ha bu durumdan mutsuz muyum ?" diye düşündüğümde , kendi kendime " Hayır " cevabını veriyorum amma velakin  kendi çocukluğuma yanıyorum. Ah bende kuraydım ya anneme böyle cümleler. Ne olurdu benim de böylesine güzel uyarıcılarım olsaydı. Acaba zamane çocukları gibi keyif alır mıydım içinde bulunduğum zamandan ?
Yaşamadan bilinemeyecek olan sorular dizisi hepsi. Bu soruların cevabını bilemiyorum ancak kuzumun verdiği tepkilerden dolayı genelinde mutlu olduğunu ve hatta arzu ve isteklerini tam zamanında söyleyip , taleplerine sahip olduğunu biliyorum.
Belki de onları birey yerine koyduğumuz için bu kadar  iyi bir zihinsel gelişim gösteriyorlar. Sonuç itibari ile ben kendi adıma oğlumun hal ve gidişatından çok memnunum.Darısı tüm annelerin başına ...

 

1 yorum: