Minik Eller İş Başında

 " Anne  ben  okuyuma  ditmek iştiyom, aykadaşlayımı öşledim "diye başlayan cümleyle mest oldum.Annanesi geldiğinden beri ,sabahları kıyamadığım için okula  göndermedim.İlk zamanlar  sabah uyanıp "  anne  annanem  hala  bizde mi ? " diye soruyor ,ardından "  evet bizde  oğlum "  cevabını alınca "oleyy , ben uyucam anne "  diyordu...Annane-torun keyfi baya baya  uzun sürdü.Eh  annanemiz  biricik torununun  her  istediğini yapıp  ,üstüne  saklanbaç oynamayı bile ihmal etmzese ,ballı kaymak olur tabikide...
Cuma  günü öğleden sonra okuluna  götürdüm , arkadaşlarını görünce  bizi satıp ( tabir  kesinlikle yerinde , resmen bizi sattı,  arkasına bile bakmadan koşarak sınıfa  gitti.) öğretmeninin elini tuttup gitti.
Cuma  günü doymamış olacak ki , bugün  yine okula  gitmek istediğini belirtti.Kıyamadım götürdüm ,okuluna...

Kuzucuğumu akşam almaya  gittiğimde ,beni ellerindeki şahaserlerle  karşıladı.Nasıl grurlandım " anne bak ben baptım" dediğinde.Sanırsınız ki Picasso 'nun eseri sanki ama  öyle  olmuyormuş işte.O minik parmaklarıyla  benim kuzucuğum hayat vermiş  bu  cici çalışmalara.Hevesle  anlattı nasıl yaptığını , sonrasında  "  anne  odama  bapıştıyalım mı ?  lüyfen " dedi.Bu  güzel isteği kırabilir miyim hiç  ?

Eve geldik ve  keyifle  astık  odasının  duvarına.Önce  annanesine gösterdi yaptıklarını ,sonra da babasına.belli ki  kendisiyle  gurur  duyuyor  şuan.Oysa  ben  onunla daha  çok gurur  duyuyorum.Hele ki onun minik yüreğiyle...Kunduza  yavrusu  ceylan gibi gelirmiş, onun misali herşeyiye  gururlanır  pek bir  beğenir  severim yavrumu..iyi ki  doğmuş Yağız oğlan ...

7 yorum:

  1. Oyy oyy bayılırım ben bu güzellikleri yapan ellere:)) Kuzenimin oğlunun okulunda ana okulu sergisini gezmiştim halen aklımda yaptıkları, inanamadım yardım ediyorlar sanıp resim öğretmenleri ile konuştum tema ıstanbul ve denizdi, hayır kesinlikle 1 ay işliyoruz konuyu, öyle iyi alıyorlar ki ayıp olur onların eserleri üzerinde oynamak dedi.yetenek var galiba Yağız oğlanda :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öğretmenin açıklamasını duyduğuma nasıl sevindim anlatamam...Yorumunu okuyunca içim pırpır yaptı canım benim .Ondan bizima facan " ben baptım " diye gururlanıyordu...Oy kıyamma ben o minik ellere, yürekleri gibi pırıl pırıl oluyor yaptıkları da.Çocukların sınırsız dünyası var diye boşuna demiyorlar Fiamma'm :)

      Sil
  2. Onların elleriyle yaptıkları ne kadar değerli bizim için di mi :) Öperim o minik elleri kocaman kocaman :))

    YanıtlaSil
  3. ilknurcum onların elinden çıkan herşey bizim için şahaser:)sevgi böyle birşey aslında değil mi...öpüyorum yakışıklıyı...

    YanıtlaSil
  4. biz odamıza ip germiştik ama düştü askılarımız. hala asacak babamız. oysa kızım bayılıyordu oraya asmaya.
    ben bu çalışmaların paylaşılmasını çok seviyorum İlknur. çünkü ben kızıma her akşam bir aktivite bulmalıyım. bunlar da bize fikir oluyor.mesela bu akşam biz de meyveleri yırtma yapıştırma çalışması yapabiliriz. sayenizde aldık bu fikri.
    Yağızım Picassom ellerine sağlık kuzum.

    YanıtlaSil
  5. eve çöp getirse onu bile çerçeveleyip duvara asıcaz o kadar buldumcuğuz işte İlknurum :)

    YanıtlaSil
  6. O minik ellerle yaptıkları işleri nasıl da ciddiye alıyorlar. Bir kere babası sürpriz olsun diye erkenden gitmiş Rüzgar'ı okuldan almaya, beyefendi "Daha etkinliğimi bitirmedim" diyerek aşağıya teşrif etmemiş:)

    YanıtlaSil