Yağız Oğlana Saldırı :(


  Yağız  oğlan diye söylemiyorum ,inanılmaz  sıcak kanlı bir çocuktur.Arkadaş ve insan canlısı ,şimdiye kadar  herhangi bir arkadaşına zarar verdiğine şahit olmadık .Yarış yapmayı sever , kazanmayı sever  ama asla  zarar  vermez...Paylaşımcı olsun , arkadaşı düştüğünde kaldırsın , yardımsever olsun diye yönlendirirken başkalarının çocukalrını nasıl yetiştirdiğini görünce şaşırıp kalıyorum.
Cuma günü oğlumu arkadaşıma emanet  ettim ,daha doğrusu Yağız oğlanı  oyun odasına bıraktım (dışardan görülebilen) ve hemen çıkışındaki masaya da biz oturduk ve arkadaşımda başında bende  işimi halletmek için 20 dakikalığına ayrıldım oradan.Geldiğimde şok oldum resmen.Oyun odasında ki çocukalrdan birisi Yağız'a saldırmış ve yüzü  tırnak içindeydi.Tırnaklarından birisi gözünün  retinasını teğet  geçmiş ama gözünün kirpik hizasından başlayan tırnak yırtığı burun deliğine kadar  devam ediyordu.Baynunu sıkmış ve  boynunda ki tırnak izleri yüreğime kan oturttu adeta.Dudağının üzerindekini tarif bile etmek istemiyorum.Nasıl bir  hışımla çocuğuma saldırdıysa  yüzünde  harita çizmiş resmen.Yaşca  büyük bir çocuğun böylesi saldırması ve içindeki saldırganlığı düşününce  nasıl bir ortamda yetiştiğini düşünmeden edemedim.
Ailesi hemen oyun  salonunun dibinde otururken müdahale etmemişler, emanet ettiğim arkadaşım sinir krizi geçirmiş durum karşısında.Çocuğun ailesine  kızmış ve ağzına geleni saymış.Çocukalrını alıp gitmişler .Ben geldiğimde  arkadaşımı çok kötü gördüm.Onun ne suçu var ki, sonuçta çocuk bunlar ...Kavga edebilirler , ama emanet olduğu için yemiş bitirmiş kendini.İlk bana açıklarken anlam veremedim ama Yağız'ın yüzünü ve kan toplamış izleri görünce şok oldum.Tepki deveremedim arkadaşım üzülmesin diye ,tepki versem daha da üzülecekti.Ama  Yağız aynaya bakıp bakıp ağladı.Zannedersem biraz da acıyordu , uyursa geçebileceğini söyledim ve Mado 'da sakinleşmek için kahve içerken dizlerime yatıp uyudu.Uyandığında ilk işi yine  ayna istemek oldu.Geçmemiş deyip durdu, konuyu değiştirsek de yaşadığı durum içinde sıkıntı yaratmıştı.
Yağız belli ki bu durumu uzunca bir süre konuşacak, en son aklına Pepee'nin karete sahnesi gelmiş :
- Anne  ben o kötü çocuğu öldüymicem künkü ölüm kötü biçey, annesi ücülüy ama Pepeee gibi kayete yapacam.Onun elini tutacam ve  bi daha hiç ama hiç böyle ( ellerini pençe pozisyanuna getirip gösteriyor ) yapıp vuyamıcak.Ben ona çok kıjdım künkü o kötü , ama  annesi iyi , anneler kötü de olça severley değil mi anne ?
- severler tabiki, anneler  çocuklarını hep severler,hem artık sen bunları düşünme .Şimdi  akşam olacak sonra sabah ,yatacağız kalkacağız yatacağız kalakcağız ve yaraların iyileşecek, tamam mı ?
- Tamam ama ben kayete yapacam..

Yağız karete konusunda ısrarlı , bense  biran  evvel o izlerin geçmesi konusunda sabırsızım.Yüreğim acıyor oğlumun hariyata dönmüş suratını gördüğümde...
Acaba iyilik ,dostluk ve kardeşlik öğretirken hata mı yapıyoruz...Ben anlamıyorum insanların çocuklarını nasıl yetiştirdiğini.Her çocuk  birbirine vurur, iter ,düşürmeye çalışır.Ama hangi sağlıklı çocuk arkadaşının  boğazını  sıkar ? Bu normal mi, yoksa ben mi abartıyorum ,çocuktur gırtlak sıkar  demeli miyim ?

31 yorum:

  1. ah canim ya, cok gecmis olsun...bizimkinin de birlikte oyun oynama yasi geliyor, ama boyle kacinilmaz durumlar oldugunda nasil tepki vermek gerek diye kara kara dusunuyorum...icimde firtinalar koparken, canimin cani acirken ben nasil ornek davranicam bakalim. Yagiz'in yaptigi buyuklugu "olduymemeyi" ben yapabilecek miyim bakalim. Off yasiycaz gorucez, gecmis olsun tekrar :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederim Banucuğum :(
      böylesi durumlar çok nadir oluyor ama oldu mu da anne yüreği perişan oluyor.İnşallah senin miniğinin başına gelmez...

      Sil
  2. Oy oy oy, çok geçmiş olsun. Ne yazık ki böyle çocuklar ve böyle anne babalar her zaman oluyor. Ve insan ne yacağını bilemiyor. (Yok aslında biliyor da yapsak şimdi bizim doğamıza aykırı olacak)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Handancığım aileleri suçlamak istemem ama görüp de bişey yapmamayı anlamıyorum.Birde özür dileseler inan suçlamayız ama gerçekten çok garip toplumuz :(

      Sil
  3. hiç de abartmıyorsunuz, niye gelmek zorunda olsun ki yağız'ın başına böyle bi şey? o çocuğun bu tip davranışları tolere ediliyor demek ki ailesi tarafından, belki "aferin erkek oğlum" diye alttan alttan destekleniyor. ya da hiç umursamıyorlar, nasıl olsa başkasına bela oluyor diye. çok sinirleniyorum ben böyle ana-babalara.
    kıyamam, çocuğun park macerası kursağında kalmış, benim yerime bi makas alın lütfen yanağından :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aileyi suçlamak istemzdim canım ama gerçekten tepkisiz kalmaları tuhaf...Bazı çocuğun içinden gelir bazısı ise ortamdan etkilenir.Ama ne olursa olsun istemem başka bir çocuğun başına böyle bişey gelsin :(
      makasını aldım ve öptüm kokladım :))))))))))))
      keyifli tatiller dilerim,sevgilerimle

      Sil
  4. Gözümüzün bebeği gibi sakındığımız yavrularımızı başkası tarafından böyle yapıldığını görünce insan çıldıracak gibi oluyor.
    Çok üzüldüm Yağız'cığıma.Çok çok geçmiş olsun canım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen Özlemciğim nerdeyse çıldıracaktım.O yüzüne kan oturmuş halini gördümya şoka girdim resmen :(
      İstemem başka bir çocuğun başına böylesi bir şey gelsin.Günlerce o çocuğu sayıkladı kuzum :(
      Teşekkür ederim Özlemciğim, keyifli tatiller.

      Sil
  5. Geçmiş olsun benim kuzumda ezilen ve ses etmeyen taraftır bu durumu özellikle gözümle görmek beni çok üzüyor, malesef dehşet çocuklar var çok acımasızlar, nasıl bu şekilde yetiştiriliyorlar aklım almıyor, bizimkiler gibi kibar ve sakin çocukları hırpalıyorlar, tekrar yaşanmamasını diliyorum,
    o tatlı Yağızında yanaklarından öpüyorum...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. canım benim çocuklar bazen büyüklerden daha acımasız oluyor çoğu zamanda daha dürüst ve daha merhametli.Ama özleri hep çok güzel.Yaşandı bitti ama hala hatırlıyor Yağız ..arada hani paylaşmak güzeldi anne ? diyor, ben mesajı alıyorum böylece..
      İnşallah yaşanmaz tatlım , hatta başka çocuklarda yaşamaz ..Öperim Yağız'ı..
      Keyifli tatiller dilerim,sevgilerimle :)

      Sil
  6. Böyle şeyler tamamen aileden kaynaklanıyor canım. Aile içinde olan gerginlikler çocuklarda da işte böyle sonuçlar doğuruyor. Bir keresinde bir çocuk Begüm'ü yük bir kaydırağın tepesinden aşağıya itiyordu. Nasıl kendimi ışınlayıp kızımı tuttuğumu hatırlamıyorum bile. Çocuğu bir daha böyle bir şey yapmaması konusunda uyardım ve hatta azarladım. Annesi başka kadınlarla sohbet ediyor, olan biteni görüyor ama umursamıyordu. Benim çocuğunu azarlamamı bile umursamadı düşün artık.
    O günden sonra bende Begüm'e; başka çocuklara karşı kendini korumasını, eğer kötü birşey yapacak olurlarsa bende sana aynısını yaparım diye uyarmasını, hatta gerekirse (çok kötü bir durum değilse) yapmasını söyledim. Şimdi kendini daha iyi koruyor. Ama asla zarar veremiyor. Canları acır ama anne diyor.

    Çok geçmiş olsun canım, umarım kısa sürede atlatır.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Selmacığım Begüm de büyük badire atlatmış ,neyseki yetişmişsin canım...Çocuklara akıl sır ermiyor hiç.Bazen inanılmaz mülayim ailelerin çocukları inanılmaz hırçın oluyor , sorun nerede hiç anlamıyorum.Şu psikolojiyi kim icat etti acaba ?
      keyifli tatiller dilerim canım,öpüyorum..

      Sil
  7. çok geçmiş olsun canım..

    YanıtlaSil
  8. çok üzüldüm ilknurcum geçmiş olsun.Yavrum benim nasılda üzülmüştür.Anlamıyorum canım bu insanları biz kıyamazken onlar nasıl sakin duruyorlar...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Sevilaycığım ...
      yaradılış meselesi onlara göre sohbet ve başka şeyler daha önemli ...Herkes çocuk sahibi olabiliyor ama herkes aynı özveri ile yetiştiremiyor ,farkı orada saklı galiba :(

      Sil
  9. Ben okurken dahi gerildim oturduğum yerde, kendi çocuğumu koydum hemen yerine ki ben yerim içimi ufacık bir morlukta bile. Çok çok geçmiş olsun Yağız'a ama az biraz farklı düşünüyorum ben diğer çocuk konusunda, kimi çocuklar kimi dönemlerde yetiştirilme tarzlarıyla bağdaşmayan davranışlar sergileyebiliyorlar, ablam bir gün telefon alıyor oğlunun sınıf arkadaşının annesinden ve bizimkinin kendi çocuğunun boğazını sıktığını söylüyor, sonra da bu davranışı sorgulayarak aile terbiyesine getirip hakarete varan şeyler söylüyor, ablam şokta zira bizim yeğen tırsık bir kedi gibidir dışarıda. Okula koşuyor hemen, işin aslını öğretmenden öğreniyor, diğer çocuk sürekli taciz ediyor bizimkini, bizimki de en son dayanamayarak ittiriyor onu ve çocuğun üstüne abanması sonrasında çok kısa bir an boğazını tutuyor sadece kendinden uzaklaştırabilmek için ki öğretmenler görüyor hemen. Demek istediğim çocuktur, bence ailede hiç görmediği, öğretilmeyen davranışlar göstermesi mümkündür, benim oğlum arkadaşımın çocuğu tarafından tartaklandı, yüzünde üç küçük tırnak izi kaldı bir süre ama ben garanti veremem oğlumun aynısını yapmayacağını ileride. Elbette çok özenliyim bu konuda, dayak yemesinden daha kötü bence başka bir çocuğa zarar vermesi ama anne olarak başka çocukları eleştirirken büyük konuşmamak gerek sanki.

    Şimdi bana kalırsa bu üzücü olayda Yağızdan sonra en masum kişi aslında diğer çocuk, normalde nasıldır, hep mi böyle bilemem tabi ama olaya müdahale etmemiş ya da müdahalede gecikmiş ise ailesi işte asıl suçlu onlar korkarım ki. En kötüsü de Yağız'a yardımcı olmak, özür dilemek, sakinleştirmek gibi bir çaba sarfetmeden çekip gitmeleri.Çocuk bu kadar hasar verirken bir başka çocuğa, nasıl rahat uyuyabildiler ki o günün akşamında, ben hiç payım olmadığı halde kötü oldum Yağız'ın yüzünü zihnimde canlandırdığımda.

    O kadar çok saldırgan çocuk görüyorum ki etrafta, ben de sevgi dolu bir çocuk yetiştirmeye çalışarak hata mı yaptığımı düşünüyorum ara sıra.

    Tekrar geçmiş olsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Esracığım ailesi müdahale etme gereği duymamış ne yazık ki .Arkadaşım saolsun yetişmiş ve gerekli müdahaleyi yapmış.O olmasa neler olurdu düşünmek bile istemiyorum.
      Çocukların iç dünyalarını anlamak kadar ailelerini de anlamak gerekiyor galiba.Yorumun için ve paylaşımın için teşekkür ederim.Umarım çocuklarımız böylesi durumlarla karşı karşıya kalmaz ..
      Keyifli tatiller dilerim ,sevgilerimle ...

      Sil
  10. Nasil uzuldugumu ve kizdigimi anlatamam. Nasil aileler nasil cocuklar bunlar. Minicik cocuga yapilir mi? Ah canim ya. Bunlar olurken arkadasin orada miydi yoksa o da mi ayrilmisti. Neyse yine de allah beterinden korusun. opersin benim icin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Didemciğim burası Türkiye canım benim , ne sosyal hizmetlerden haber var ne ailelerin çocuklarıyla nasıl vakit geçirdiklerinden...Bir sorunun olduğu kesin ama nasıl çözüleceği muallak !
      Allahtan izler geçti ve yalnızca dudağının üzerinde kaldı..O izleri gördükçe vicdanım parçalara ayrılıyordu.En çok dakendimi suçladım ,gözümün önünden ayırdım diye :(
      saolasın canım benim ,çok öpüyorum :)

      Sil
  11. aynı dertten bizde de var. Biz de sürekli vurmnın yanlış olduğunu, paylaşmayı sevgiyi öğrettik. ama malesef insanlar küçücük çocuklara bunun tam tersini öğretiyor. Olan da bizimkilere oluyor. biz hala aynı yodayız. İnanın sizi çok iyi anlıyorum. siz doğru olanı yapıyorsunuz.
    Ben vuran çocukların ailesine çok tepkiliyim. bir de çocuk deyip geçiştirmeye kalkıyorlar. üstelik özür dilemek ya da mahçup olmak falan yok. eve gidince bir de ödüllendiriyorlardır kesin. Çocuğa yaptığının yanlış olduğu söylense eminim bir daha yapmaz da nerdeeee.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eyvahh ,bu dert zor be gülüm :(
      Aileleri çoğu zaman umursamıyor bile , hayret ediyorum doğrusu.Ben sürekli özür dilemeyi ve paylaşmayı öğretiyorum senin gibi karşılaştığımız durum ortada :(
      İnşallah çocuklarımızın akrşısına hep aile terbiyesi almış çocuklar çıkar ...
      Çocuk büyütmek çok zormuş çok :(

      Sil
  12. Teşekkür ederim Tuğçeciğim ...İzlerimiz geçti çok şükür sadece dudağının üzerinde kaldı.İnan suç kimde bilemiyorum, Yağız'ı oraya götüren bende mi, çocukların iletişim kuramamasında mı yoksa yetiştirenlerde mi , inan çözemedim...

    YanıtlaSil
  13. Senin çocuğun başka bir çocuğu nasıl ki bu hale getirmezse, getiren çocuğun annesi de çocuğunu senin gibi yetiştirmiyor işte İlknurcum, olay bu.
    Tamamen duyarsız kadınlar var, anlaşılmaz, acayip, ruhsuz. Bak ufacık bir örnek:
    Üst kat komşu kapına geliyor, yanında çocuğu. İçeri buyur ediyorsun, girmiyor. Anlatacakları uzun lakin. O anlatırken çocuk durmadan zile basıyor, durmadan ama. Zor duyuyoruz birbirimizi, o derece. Kadın bir kere bile ''Yapma!'' demiyor çocuğuna. Yemin ederim ki demiyor!
    Ki bu çok küçük, önemsiz bir örnek kalıyor. Diğer konulardaki eğitimini var sen düşün bu kadının...
    Geçmiş olsun, çok üzüldüm gerçekten :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zeugmam sağolasın canım...Herkesin çocuk yetiştirme mantığı farklı oluyor ne yazık ki,üst komşun gibi mesela.Bizlerde arada kaynıyoruz resmen :(

      Sil
  14. Maalesef ben ne kadar öğretmeye çalışırsam çalışayım, bazen Rüzgar da küçükleri hırpalayabiliyor. Ben oğlumun huyunu bildiğimden asla ama asla onu parkta vs. çocuklarla yalnız bırakmam. Abuk bir hareket yaparsa müdahale edebilmek için... Fakat Yağız'ın yaşadığı, sıradan bir çocuktan gelemeyecek kadar ekstrem bir şiddet. Ya evinde şahit olmuştur, ya da şiddet içeren filmler seyretmesine izin veriliyordur. Yazık, bence o çocuğu olumsuz bir gelecek bekliyor. Ailenin sorumsuzluğu ortada. Çok geçmiş olsun kuzuma, bırak annesi biraz karatede uzmanlaşsın, hayat zor, bazı durumlarda gerekli olabilir :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Görkemciğim boynundaki yırtıkalrı gördüğümde şok oldum.Normal bir çocuk gırtlak sıkarmı gerçekten ? İnan o çocuk içinde çok üzüldüm :(
      Yağız karete öğrenmekte kararlı ama hala unutamadı.hergün bir kez o çocuğa karete yapacağını vurguluyor,duymazdan geliyorum :)

      Sil
  15. çok şirin fotolar =)
    banada beklerim :)

    YanıtlaSil
  16. Bizim verdiğimiz eğitim dışında yaşanan dünya var ki ben cidden ürküyorum. Sürekli kavga etmemeyi öğütleyerek büyütüyoruz kendilerini savunamıyorlar savun desek ayarı tutturamıyorlar.
    İsmi ve kendi güzel oğluşu ve seni çok öperim canım.

    YanıtlaSil
  17. ilknur'cum çok çok geçmiş olsun...en çok ta kıymetline...evet onlar bizim kıymetlimiz ve asla onlara zarar gelsin istemeyiz...ama ne yazıkki elimiz de olmadan,tıpkı senin de yazdığın gibi başkaları tarafından zarar görebiliyorlar..
    ben aslında burda hatayı çocukta değil,ailesin de görüyorum...her ailenin sizin,bizim ya da diğerlerinin kadar ilgili ve sevgi dolu olduğuna inanmıyorum...ne yazıkki çocuklar ailelerinin kopyaları ve o çocukta ailesinin kopyası :(

    YanıtlaSil